Jump to content


nusproizvodjac

Novi članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nusproizvodjac

  1. Slabo gledam TV, ali mogu da ga podignem taman toliko da stane gram ispod, a da ne bude previsoko. Smislicu nesto, zasad ga neka tako.
  2. Hvala na savetima! Sto se utikaca i kablova tice, mislio sam da celu policu pomerim u desno za nekih 20ak cm, sto bi pokrilo utikace i taman jos malo udaljilo levi zvucnik od prozora. Tek smo se uselili u ovaj stan, ima jedva tri meseca, jos uvek razmestamo, namestamo, pomeramo, tako da ima dosta lufta za korekcije. Cak sam i razmisljao da se TV usrafi u zid kada se komodi nadje konacna pozicija, ali ipak nije moj stan, pa ne bih da busim zidove svuda redom. Verovatno ce se ici na varijantu sa daskom i dva L drzaca sa strane i jednom preckom u sredini radi stabilnosti, da moze da drzi TV.
  3. Hvala na lepim recima momci! Da, sto se gramofona tice to je privremeno resenje, razmisljam da idem u dva pravca, prva varijanta je da se ubaci jedna mala polica pored desnog zvucnika, a druga je bas ovo sto Sondek kaze, da se TV malo podigne, to je bio i caletov predlog, ali jos nisam siguran kako to da izvedem. U principu 15ak cm je sasvim dovoljno za gram rekao bih, ionako stoji bez poklopca. Sondek, sta mislis gde bi bilo zgodno postaviti zidnu policu, ukoliko krenem tom rutom? Sa polozajem zvucnika se jos uvek igram, malo ih iskosim, malo primaknem, razmaknem, tako da ovo sigurno nije konacni polozaj bice tu jos "doterivanja".
  4. Pozdrav svima, moje ime je Vlada, i vec neko vreme pratim forum u potrazi za savetima oko sklapanja svog prvog sistema. Nedavno sam konacno skockao sve, posle nesto duze potrage, i mogu reci da se cela avantura itekako isplatila. Konacno uzivam u muzici! Setup je prilicno skroman, strpljivo sklapan deo po deo, te mozda moj topic moze da posluzi pocetnicima sa ogranicenim budzetom u laksem odlucivanju oko kupovine. Najtezi deo je bilo nalazenje zvucnika, zbog uklapanja sa pojacalom, i tu sam imao ogromnu pomoc svog prijatelja koji je aktivno ucestvovao u potrazi za njima. Zvucnici su kupljeni od Gruje u Beogradu, pa bih ovom prilikom hteo i da iznesem svoju preporuku za prodavca koji je bio i vise nego predusretljiv. JBLovi su se uparili sa Kenwoodom fantasticno, basa ima taman koliko treba, vokali su odlicni (za moj ukus) dovoljno transparentni zbog titanijumskih visokotonaca, a istovremeno ne previse ''svetli''. Sve u svemu, jako sam zadovoljan! Dugujem izvinjenje Nenadu, sa kim sam se dogovarao oko njegovih MA RS1, medjutim budzet se morao malo ''krajcovati'', tako da sam morao da krenem drugim putem. Pojacalo: Kenwood KA 3050R (stereo integralac sa 55W po kanalu na 8oma) Gramofon: Akai AP100C sa Excel ES70S zvucnicom Zvucnici: JBL 200Ti trenutno sa nekim Eagle kablovima (u planu je Rattlesnake) DAC: Lusya Fever DAC takodje sa nekim generic RCA kablovima, i tu je planiran upgrade.
  5. Video sam, kolega mi je preporucio MA RS1, ali Kef mi je,nazalost,van budzeta, 300 mi je sama gornja granica. U tom smislu, RS1 bi mi cak i vise odgovarao, jer moram da nabavim i stalke.
  6. @somilenko Ne moraju strogo novi, to sam zaboravio da napomenem!
  7. Otvoren sam za predloge, nisam strogo vezan za Wharfe, dajte slobodno predlog.
  8. Da ne otvaram novu temu sa bukvalno istim naslovom, nedavno sam postovao u drugom podforumu pitanje u vezi nabavke pojacala zvucnika itd., medjutim, situacija se nesto izmenila. Naime, nabavio sam gramofon i pojacalo, u pitanju je Kenwood 3050R, medjutim potrebni su mi zvucnici. Kao izvor zvuka zasad samo gramofon, mada je neki polovan CD plejer u planu. Razmisljao sam u pravcu novih Wharfedale 225, cena je pristojna, a vidim i po recenzijama da dobijaju lepe preporuke. Dnevna soba u kojoj bi se slusala je dimenzija 6x4m s tim da bi zvucici i sve komponente stajale za duzem zidu, na medjusobnoj udaljenosti od otprilike 2m i oko 50cm od zida. Sa desne strane sobe (na kracem segmentu) nema pregradnog zida vec se otvara prema trpezariji i prema kuhinji. Od muzike uglavnom slusam funk, jazz, blues i rok, jako retko pop, mada ce se verovatno povremeno slusati, zbog lepse polovine. Sta mislite o ovome? Hvala!
  9. Pozdrav svima! Moje ime je Vlada, i pratim ovaj forum vec duze vreme, ali sam odlucio da se registrujem jer imam par pitanja, voleo bih da uplivam nazad u vinil vode. Zeleo bih da sklopim jedan skromni sistem za ploce, medjutim u ovo nesigurno vreme sto se tice posla i primanja, ne mogu da izdvojim sumu koju bih voleo kako bih odjednom kompletirao sve. Imam neku omanju kolekciju ploca koju bih voleo da slusam, zao mi je da stoje godinama u budzaku kod kuce. Ideja je da za pocetak kupim gramofon i neki od preampova tipa Berginger, Art DJ Pre, ili Analogis, i da ih spojim sa svojim Blueberry SW G25 PC zvucnicima koji imaju svoje zasebno pojacalo i RCA input sekciju. Zvucnike imam vec dugo i zadovoljan sam njima, sasvim solidno sviraju, pa bi' ih za pocetak zadrzao. Bacio sam oko na par Akai gramofona u cenovnom rangu do 100ak evra, ima ih nekoliko na KPu, jedan sa novom Rega zvucnicom, mislim da je AP B21, i drugi AP D33, medjutim ovaj drugi bih mozda zaobisao zbog cestog problema sa variranjem brzina. Ne ogranicavam se strogo na Akai, ali mi je budzet za gram oko 100 evra. Koje je vase misljenje o svemu ovome? U nekoj perspektivi bih verovatno nabavio, prema savetu jednog prijatelja, NAD 3020i i eventualno Mission M72 zvucnike i na taj nacin bih zaokruzio svoj neki ''sistem''. Unapred hvala!
×
×
  • Create New...