Jump to content


lexluthor

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lexluthor

  1. @No1Livz4Ever Ne znam ko ne bi bio zadovoljan tom kombinacijom :)

    Mislis da generalno 5" monitorima fali subwoofer, ili bas konkretno ovim Adam-ima?

    Sad mi je (ne znam zasto pre nije) palo na pamet da probam pesme koje dobro poznajem sa ostrim high pass filterom na 45Hz. Iskreno mi to i ne nedostaje mnogo, bar na ovaj nacin na koji sam testirao. Kada izolujem sve ispod 45-50Hz, to sto cujem mi mnogo pozeljnije zvuci u filmovima, nego u muzici. Moram malo bolje da podesim EQ kasnije, da vise lici na Adamovu krivu, jer je ovih 45hz na -6db ako se ne varam, a ja sam testirao ravno odseceno.

    Koji bi bio sledeci "nivo", ako bih izdvojio malo vise novca? Na primer, Kef Q150 deluje jako interesantno, za nekih 460e. Da li bi ovo islo uz neko budget pojacalo, npr SMSL SA-36A za 80e, ili neki Lepai/Lepy za 40e, ili ne bih mogao da izvucem maksimum iz ovih zvucnika sa njim? Opet kazem, nije mi bitno da bude glasno, samo kvalitet/detalji. Recimo da je varijanta Adam T5v oko 320e, a Kef Q150 sa ovim pojacalom oko 500e. Da li je razlika osetna, ili je previse mala da bi se doplatilo skoro 200e.

    Hvala vam na strpljenju i pomoci :) 

  2. Imam trenutno Line6 UX1, koji koristim i za sviranje gitare. Vec sam razmisljao o upgrade-u interfejsa, ali za sada ce ovaj da sluzi. Pojacalo za slusalice mu je dosta dobro, i cini mi se da sam citao da ima pristojan DAC (ispravite me ako sam u zabludi). Motu M2 mi je trenutno broj jedan izbor za upgrade. Ne valja sve odjednom, sta bih vijao po KP :) 

    @No1Livz4Ever Šta koristis trenutno, i kako si zadovoljan?

    Z reviews-u je JBL 305 bio benchmark, pa kada je cuo Adam t5v, kaže da ga je nadmašio. Za Mackie mr524 kaže da je kao LSR305, samo bolji za low volume. Računam da ni jedno od ova 3 neće biti greška. MR524 ima A/B pojacalo, da li ce ovo znacajno da se greje ako ostane ukljuceno konstantno?

    Da li bi neko mozda pre preporucio 2.1, tj neke malo manje zvucnike na stolu, sa vuferom na podu? Meni se 2.0 cini kao cistija varijanta, manje krsa, i manje cu da smetam komsiji ispod.

  3. Razmotricu i njih, mada bi sigurno pala borba sa ženom :) Jesu li znacajno bolji u odnosu na T7V?

    Verovatno bih se ogranicio na 5" vufer, ali ovaj model nije mnogo veci od klasicnih 5" modela, iako je 7".

    Je l lepio mozda neko furnir na monitore? Da li je to izvodljivo bez neke opreme i majstorskog znanja? Kupim crne monitore, umotam ih u orahov furnir, i resen problem :)

  4. Hvala na savetu, i T5V su mi u uzem krugu razmatranja, ali naginjem u korist Mackie, zbog boljeg zvuka na niskom volume-u. Nemam auto, pa nemam hrabrosti da putujem (iz Kragujevca sam) zbog situacije, te bih se oslonio na recenzije/savet. Racunam da nije ogromna razlika izmedju T5V/LSR305/MR524, pa ako bilo sta od toga naidje po dobroj ceni, verovatno cu kupiti, ali bih voleo da nadjem neke "lepe" zvucnike. Ako od neceg moram da odustanem, to ce prvo biti izgled.

    Tannoy Gold 5 je jos jedna interesantna opcija zbog koaksijalnih drajvera, pa ako neko ima iskustva, neka podeli. 

    Sa druge strane, da li neko koristi bookshelf zvucnike na desktopu, i kakva su iskustva?

  5. Dakle, trazim zvucnike koji ce sluziti za slusanje muzike i igrice u desktop varijanti. Nije bitno da li su aktivni ili pasivni, samo hocu da izvucem najvisi nivo detalja za ulozeni novac. Slusam dosta metal, i muzike gde se dosta toga desava u jednom trenutku, pa bi bilo idealno da se zvucnici lepo nose sa time, i generalno, volim da cujem neke detalje koje pre nisam mogao. Slusam i druge stvari, tipa Pink Floyd, pa bi trebalo da bude ok i za tako nesto. Pozeljno je da zvuce dobro na malom volume-u, i ovo je stvar koja se u recenzijama retko pominje, pa mi za to najvise i treba pomoc, jer cesto ne mogu da slusam glasno. Trebalo bi i da budu "lepi", posto ce biti u dnevnoj sobi izlozeni. Treba da napomenem da imam audio interfejs (Line6 UX1), koji ima 2 analog out-a, pa je ovo verovatno najlaksi nacin za povezivanje. Bitna stavka je i da ce biti relativno blizu zida, jer ce mi i sto biti priljubljen uz zid.

    Dakle, trazim najdetaljnije najlepse najjeftinije zvucnike za desktop :) Po mom istrazivanju, Mackie MR524 zadovoljavaju sve kriterijume osim izgleda. Druga opcija je JBL LSR 305, koji ne zvuci dobro na tiho, ali je dosta popularniji. Voleo bih da nadjem nesto polovno, jer uvek volim da dobijem najvise za ulozen novac. Kasnije bih verovatno napravio i stalke za njih, ili radije montirao na zid, ako moze. 

    Ako neko zna podnostojece zvucnike koji vrse posao, sto je sirok oko 160cm, i dubok oko 65cm, to bi bila jos lepsa varijanta, cisto da ne bih morao da pravim stalke :) 

    Od pasivnih varijanti, za malo da kupim Jamo s803, ali sam odustao, ni sam se vise ne secam zasto, od silnog citanja. Takodje su u opticaju (od pasivnih i lepih) MA Bronze 2. Jos jedna mogucnost su JBL Studio 530, na KP prodaje neko iz Cro, ali me je malo strah da mi neko to uvozi na nevidjeno. Znam da su oni odlicni. 

    Trenutno koristim Microlab FC362, koji, u poredjenju sa slusalicama (AKG K550) i IEM (KZ ED16) nemaju dovoljno detalja, tako da ce oni verovatno biti pomereni na TV.

    Svako iskustvo i pomoc je dobrodosla!

×
×
  • Create New...