Jump to content


Pedja1992

Novi članovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pedja1992

  1. U sustini jesam zadovoljan, ali iskreno sam ocekivao malo vise od njih
  2. I kod mene je prostorija 25 kvadrata, kod mene je na 40 nedovoljno glasno (ne preterujem, nista specijalno, da kazem normalna glasnoca na 40)
  3. Ovi Solo 7 C se mogu pojacati u opsegu od 0-60. Kada ih pojacam recimo na 35 (na lap top-u mi je setovano na max zvuk) cuju se onako slabasno/lagano, da kazem nista specijalno. Zato me buni to posto su oni jacine 110 W, ili ja ne razumem kako to sve funkcionise. Samo kada ih pojacam od 55 pa gore, onda gruvaju.
  4. Ma necu ih koristiti na max, nego sam testiram i raspitujem se, posto slabo poznajem audio opremu
  5. Pojacavao sam sve na max. Na max-u jeste glasno, nego moje "laicko" pitanje je da li cu dobiti sta bolje, osim kvaliteta zvuka i odvajanje fizicki od lap top-a, u smislu jacine zvuka
  6. Aha, da li cu dobiti na "snazi", odnosno na glasnoci kupovinom nekih od tih stvarcica sto ste pomenuli, posto sad su pristojno glasni samo kad ih pojacam preko 80 %. Sustina mog pitanja je da li ce biti "jaci" kupovinom kartica, posto sam iskreno ocekivao malo vise nego sto dobijam.
  7. Pre nego sto pocnem da pisem, da kazem da amaterski poznajem audio opremu. Kupio sam zvucnike Microlab Solo 7C koje kacim na lap-top i tako ih koristim. Ne znam da li sam upravu, ali cini mi se da se neiskoriscava njihov pravi potencijal (u smislu da rade sa pola snage) sa obzirom da su masivni, teski, da kazem deluju mocno. Recimo kada ih pojacam do kraja cuju se dobro (zadovoljan sam da kazem, ali ne znam da li bi to moglo biti jos bolje), dok recimo kada su pojacanji na 60 % cuju se slabo, cini mi se da se cuju glasnije od lap topa zvucnici. E sad znam da je na lap top-u integrisana zvucna kartice i pretpostavljam da je neiskoriscavanje potecijala zvucnika verovatno od izvora samog zvuka. Sto se tice kvaliteta zvuka ok je (ne razumem se bas najbolje ali sam zadovoljan). Pitanje je da li bi dobio sta kupovinom zvucne kartice ili sta znam da kupim pojacalo neko ako je moguce nakaciti ih na pojacalo. Sa zadnje strane imaju 2 ulaza (PC i AUX). Sta je ovaj PC ulaz, probao sam da se kacim na oba ulaza, isto dobijam.
  8. Pozdrav, Vrlo malo poznajem audio opremu, pa hteo bih sa vama da se posavetujem sta kupiti. Ovako stoje stvari: Gledam na KP da kupim neke zvucnike koje bih povezao na laptop, koje bi koristio za povremeno slusanje muzike i kada se pravi neko okupljanje :), znaci nista specijalno. Gledao sam da kupim neki aktivni subwoofer i da na njega nakacim neke zvucnike i da povezem sa laptopom, samo sto ne znam/ne razumem da li je to izvodljivo, ili samo taj aktivni vufer, ili samo zvucnike... jedna opcija mi je Altec Lansing, za koju sigurno znam da mogu nakaciti na laptop bez nekih dodatnih stvari. Sto se tice budzeta, dao bih do 100 e max. Ako imate neki predlog/savet, slobodno pisite, hvala :)
×
×
  • Create New...