Jump to content

jazoki

Članovi
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jazoki's Achievements

 1. To je OK.Sto se tice materijalne vrednosti ti zvucnici nisu nesto vredno( oko 400/450 Eura , izaslo sa Refresh) ali sto se tice zvuka su pun pogodak.Srednji opseg i visoki su odlicni.Za svakodnevnu upotrebu , kao pratnja TV-a, su vrh.Sada sam cuo kako zvuce i sa CD -om i shvatio sam da mogu i mnogo bolje.Zato i planiram da probam da unapredim i svakodnevno slusanje sa TV-a. A ako budem pravio sistem za mene , moram da odvojim poseban prostor i da pakujem sistem za muziku.Moji ukucani nisu zainteresovani za tako nesto.
 2. A recimo , nesto ovako.24 bit / 192kHz , 67 Eura + transport.To mu je i jedina namena. https://www.amazon.it/Lindy-Convertitore-Hdmi-Analogico-Stereo/dp/B00MEPK0SQ/ref=sr_1_fkmr0_1?ascsubtag=tomsguide-row-5848081790188187000-20&geniuslink=true&keywords=viewhd hdmi audio extractor support ultra hd 4k 30hz arc toslink optical audio output rca l r audio converter vhd h2harc&qid=1641230182&sr=8-1-fkmr0&fbclid=IwAR19JsOhRFYmsLZB0SV8zkW6jaaEpxmx1XmOd6Ea_fFENDDARWKaU_iu3QI
 3. Druze , nemam ja dijagnozu.Ja nisam u prici Holivuda i teske patnje.Da ronim suze , kada cujem svaki jecaj i pratim svaku kapljicu znoja , dok "CRNAC" bije Bajagu(Rocky 3)--To je fazon FB i interneta..Ajde batali me dijagnoze i ostavi taj Holivud za sebe. Da se unapredi zvuk .A sigurno uvek moze.Ako treba i dva daljinca , samo nemoj o dijagnozi i Holivudu. Zaobidji.Brat i brat blizanac.
 4. Probacu neku jeftiniju varijantu ali bolju od sadasnje.Videcu da li ima pomaka i gde je granica ulozeno - dobijeno.
 5. Ja pisem kao korisnik ako si procitao .Jednostavnost i konfor upotrebe.
 6. Kako to mislis da HDMI standard , trazi godisnju pretplatu ? Ja pisem kao korisnik i zelim jednostavnost i upotrebljivost.
 7. Da , ima izlaz SPDIF. Za "Topping d50s" , regulacija jacine zvuka, mora da ide preko zasebnog daljinca ?Ovaj DAC , S.M.S.L Sanskrit ima bas prihvatljivu cenu. Da li ima neki DAC , koji moze da ide na HDMI i da se iskoristi mogucnost TV , koji ima izlaz ARC ? Kada se kupuje TV u opisu "ZVUK" , ima navedeno mnogo detalja i skracenica.U uputstvu koje dolazi uz TV, nema nista pametno napisano.Kao da je papir i prevod najskuplji detalj u prodaji televizora. Sony daje mogucnost da TV ima i izlaz za sub ali i to je pitanje kako radi i da li radi !!!
 8. To su Vintage kutije, Philips F9638 i pripadajuce predpojacalo i tjuner Philips.To je ovo http://www.thevintageknob.org/philips-F9638.html https://www.mfbfreaks.com/motional-feedback/hifi-apparatuur/mfb-boxen/f9638/
 9. Elem , sada imam Kineski DAC , jeftin ali ide preko HDMI i imam mogucnost regulacije jacina tona , sa jednim daljincem.Moram da pazim i na jednostavnost upotrebe.Posto sam nabavio CD ali i Kaset dek , ovi moji 'oce da me proteraju iz dnev. boravka.Nemam neku alternativu. Probacu da potrazim DAC i proverim rezultate.
 10. Generalno , da li je moguce unaprediti zvuk sa losijeg izvora(TV) ?To je ipak digitalija. Naravno , koliko je to moguce.Evo primer. -- Zvuk sa TV je takav , kakav je. -- Dodas zvucnike , zvuk je bolji. -- Promenio zvucnike , dodao bolje zvucnike , zvuk je bolji. -- E sada --- da li da dodam bolji(kvalitetniji)DAC ili Resiver , za bolje ! Cuo sam, kako to zvuci sa CD-a i to ima potencijal za bolje. To sa flesom , nisam probao.Probacu da nasnimim pa da pustim.
 11. Da , imam smart TV ,model 2019 god. Sony 55 ''.TV na hdmi ARC je povezan sa Kineski DAC pa u pred pojacalo + akt. kutije.. Konacno sam nabavio CD i razlika je drasticna u zvuku, ako se poredi TV & CD. U kom pravcu da se ide a da se poboljsa kvalitet zvuka , ako je izvor TV ? Koliko kvalitetniji DAC ili Risiver , moze da poboljsa ili priblizi zvuk, kao sa CD ?Naravno kada je izvor TV.
 12. Da li da se ide na varijantu : DAC ili Risiver ? Kako da se TV , kao izvor zvuka poboljsa u stereo sistemu ? Varijante 5.1 , 7.1 u startu su eliminisane ali ostaje mogucnost i razmisljanje , za dodavanje 1 sub-a ? Ja koristim Akt. zvucnike +pred-pojacalo+Kineski jeftini DAC(dobra osobina je povezivanje preko HDMI i jedan daljinski ).Zadrzao bih pred pojacalo + akt. kutije. Da li moze da se upare Risiver+pred pojacalo ili da se doda DAC (kvalitetniji)...itd ?
 13. Malo sam gledao i razmisljao, s' koje strane da mu pridjem i zakljucio sam ......... nije ovo za mene.Potrazicu majstora. Mislim da bi zamena gumice , bila odlican test za psihijatriju.Ko zameni gumicu , znaci da je izlecen .
 14. Da li moram da skinem gumicu i da na osnovu duzine kupujem ili da trazim za model kaset dek-a ? Hvala , javicu kako sam prosao u majstorisanju.
×
×
 • Create New...