Jump to content


jazoki

Članovi
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jazoki's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

  1. To je OK.Sto se tice materijalne vrednosti ti zvucnici nisu nesto vredno( oko 400/450 Eura , izaslo sa Refresh) ali sto se tice zvuka su pun pogodak.Srednji opseg i visoki su odlicni.Za svakodnevnu upotrebu , kao pratnja TV-a, su vrh.Sada sam cuo kako zvuce i sa CD -om i shvatio sam da mogu i mnogo bolje.Zato i planiram da probam da unapredim i svakodnevno slusanje sa TV-a. A ako budem pravio sistem za mene , moram da odvojim poseban prostor i da pakujem sistem za muziku.Moji ukucani nisu zainteresovani za tako nesto.
  2. A recimo , nesto ovako.24 bit / 192kHz , 67 Eura + transport.To mu je i jedina namena. https://www.amazon.it/Lindy-Convertitore-Hdmi-Analogico-Stereo/dp/B00MEPK0SQ/ref=sr_1_fkmr0_1?ascsubtag=tomsguide-row-5848081790188187000-20&geniuslink=true&keywords=viewhd hdmi audio extractor support ultra hd 4k 30hz arc toslink optical audio output rca l r audio converter vhd h2harc&qid=1641230182&sr=8-1-fkmr0&fbclid=IwAR19JsOhRFYmsLZB0SV8zkW6jaaEpxmx1XmOd6Ea_fFENDDARWKaU_iu3QI
  3. Druze , nemam ja dijagnozu.Ja nisam u prici Holivuda i teske patnje.Da ronim suze , kada cujem svaki jecaj i pratim svaku kapljicu znoja , dok "CRNAC" bije Bajagu(Rocky 3)--To je fazon FB i interneta..Ajde batali me dijagnoze i ostavi taj Holivud za sebe. Da se unapredi zvuk .A sigurno uvek moze.Ako treba i dva daljinca , samo nemoj o dijagnozi i Holivudu. Zaobidji.Brat i brat blizanac.
  4. Probacu neku jeftiniju varijantu ali bolju od sadasnje.Videcu da li ima pomaka i gde je granica ulozeno - dobijeno.
  5. Ja pisem kao korisnik ako si procitao .Jednostavnost i konfor upotrebe.
  6. Kako to mislis da HDMI standard , trazi godisnju pretplatu ? Ja pisem kao korisnik i zelim jednostavnost i upotrebljivost.
  7. Da , ima izlaz SPDIF. Za "Topping d50s" , regulacija jacine zvuka, mora da ide preko zasebnog daljinca ?Ovaj DAC , S.M.S.L Sanskrit ima bas prihvatljivu cenu. Da li ima neki DAC , koji moze da ide na HDMI i da se iskoristi mogucnost TV , koji ima izlaz ARC ? Kada se kupuje TV u opisu "ZVUK" , ima navedeno mnogo detalja i skracenica.U uputstvu koje dolazi uz TV, nema nista pametno napisano.Kao da je papir i prevod najskuplji detalj u prodaji televizora. Sony daje mogucnost da TV ima i izlaz za sub ali i to je pitanje kako radi i da li radi !!!
  8. To su Vintage kutije, Philips F9638 i pripadajuce predpojacalo i tjuner Philips.To je ovo http://www.thevintageknob.org/philips-F9638.html https://www.mfbfreaks.com/motional-feedback/hifi-apparatuur/mfb-boxen/f9638/
  9. Elem , sada imam Kineski DAC , jeftin ali ide preko HDMI i imam mogucnost regulacije jacina tona , sa jednim daljincem.Moram da pazim i na jednostavnost upotrebe.Posto sam nabavio CD ali i Kaset dek , ovi moji 'oce da me proteraju iz dnev. boravka.Nemam neku alternativu. Probacu da potrazim DAC i proverim rezultate.
  10. Generalno , da li je moguce unaprediti zvuk sa losijeg izvora(TV) ?To je ipak digitalija. Naravno , koliko je to moguce.Evo primer. -- Zvuk sa TV je takav , kakav je. -- Dodas zvucnike , zvuk je bolji. -- Promenio zvucnike , dodao bolje zvucnike , zvuk je bolji. -- E sada --- da li da dodam bolji(kvalitetniji)DAC ili Resiver , za bolje ! Cuo sam, kako to zvuci sa CD-a i to ima potencijal za bolje. To sa flesom , nisam probao.Probacu da nasnimim pa da pustim.
  11. Da , imam smart TV ,model 2019 god. Sony 55 ''.TV na hdmi ARC je povezan sa Kineski DAC pa u pred pojacalo + akt. kutije.. Konacno sam nabavio CD i razlika je drasticna u zvuku, ako se poredi TV & CD. U kom pravcu da se ide a da se poboljsa kvalitet zvuka , ako je izvor TV ? Koliko kvalitetniji DAC ili Risiver , moze da poboljsa ili priblizi zvuk, kao sa CD ?Naravno kada je izvor TV.
  12. Da li da se ide na varijantu : DAC ili Risiver ? Kako da se TV , kao izvor zvuka poboljsa u stereo sistemu ? Varijante 5.1 , 7.1 u startu su eliminisane ali ostaje mogucnost i razmisljanje , za dodavanje 1 sub-a ? Ja koristim Akt. zvucnike +pred-pojacalo+Kineski jeftini DAC(dobra osobina je povezivanje preko HDMI i jedan daljinski ).Zadrzao bih pred pojacalo + akt. kutije. Da li moze da se upare Risiver+pred pojacalo ili da se doda DAC (kvalitetniji)...itd ?
  13. Malo sam gledao i razmisljao, s' koje strane da mu pridjem i zakljucio sam ......... nije ovo za mene.Potrazicu majstora. Mislim da bi zamena gumice , bila odlican test za psihijatriju.Ko zameni gumicu , znaci da je izlecen .
  14. Da li moram da skinem gumicu i da na osnovu duzine kupujem ili da trazim za model kaset dek-a ? Hvala , javicu kako sam prosao u majstorisanju.
×
×
  • Create New...