goranb

Članovi
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About goranb

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja sam tu u prednosti, jer ja treba da kupim pojačalo, njega mogu uneti u stan a da žena ne primeti, stavim u neku veću kesu...Ali zvučnike, to je već teža priča Da smo bliže pa da se menjamo, jedne sedmice ti meni pojačalo a jedne ja tebi zvučnike
 2. Najpre da se zahvalim @Aibo na odvojenom vremenu, trudu i strpljenju da odgovara na sva moja pitanja. Za početak je trebalo uneti zvučnike i dva pojačala u stan, a parkinga nigde u blizini ulaza... Pa sve ostalo. Za mene jako korisno iskustvo, pre svega jer sam shvatio da su ovi zvučnici dobri za mene, da nisam pogrešio prilikom izbora. Pogotovo što su mi to prvi "ozbiljniji" zvučnici u životu, uostalom i prvi pasivni zvučnici i pojačalo koje sam kupio. Kako Aibo reče, mnogi su lošije prošli pri prvoj kupovini Zvučnici su neutralni, dosta zavisi od izvora tako da je ostavljena mogućnost da se izborom različitih pojačala da taj neki karakter zvuku koji će odgovarati slušaocu, zavisno od ukusa. Meni se najviše svidelo kako zvuče sa Cyrusom jer volim taj otvoreniji zvuk, još kad je E30 kao dac. Ali ni sa Harmanom nije loše, pristojno to zvuči za sistem od nekih 350 evra. Biće vremena za ulaganja i poboljšanja. Vreme je baš brzo proletelo, zvučnici nisu bili na spajkovima, nije imalo vremena za pozicioniranje i ostala sitna podešavanja ali su se ipak jasno uočile razlike između pojačala i dac-ova. Znači kad je sve na jednom mestu. A i shvatio sam da je na pitanja poput "Koje pojačalo sa kojim zvučnicima" teško odgovoriti. Dok se ne čuje lično..slaba vajda.
 3. Primetio sam na ovom oglasu, tj na slikama u oglasu da se za ovo pojačalo preporučuju zvučnici od 8 oma, tj da je minimum 8 oma. A ovi moji su 6. Nevezano za ovo pojačalo, nego uopšteno, može li to da pravi problem?
 4. Moje dosadašnje iskustvo sa tri primerka Wharfedale zvučnika (Diamond 9.3, 11.0, 11.1) je da ni jedan nema dovolno visokih i svi zvuče previše zatvoreno. Rešenje je otvaranje i prepravka skretnice (smanjenje vrednosti ili premošćenje otpornika na visokotoncu, eventualno neke druge sitne izmene). Nismo se razumeli, ovo se odnosilo na zvuk ovih zvučnika sa H/K PM655, pri kupovini istih. Doduše bila je mala soba, oni na sredini sobe bukvalno, bez spajkova...Možda je to uticalo na moj utisak. Napisao sam i to da naginju ka tamnijem i zatvorenijem zvuku, pa bi im trebalo neko pojačalo da ih malo razdrma i "digne". I HK660 to uspeva, te mislim da su @ivanp i @Aibo u pravu što se tiče toga da im ne fali visokih, obojica su ih slušala. Tako da sam ja zadovoljan kako to sad zvuči, jedini je problem to grejanje, ostavio bih HK660, ali ide leto, tačno bih se plašio da izađem iz stana i slučajno ga ostavim da radi. Možda ga je neko stvarno "čipovao" Doduše stvarno je doživeo 20-tu, možda će još koju, pa i da ostanem bez 80 evra nije smak sveta nego me više psihološki opterećuje, da li će da zadimi a ispod skupa polica, iznad još skuplji tv, da se to ne ošteti. A nemam gde da ga držim nego tu gde je. A stvarno mi više godi od HK6500. Možda su godine slušanja pc zvučnika učinile svoje Može li to da se vidi, proveri, da li je nešto majstorisano u odnosu na fabričko stanje? Neka preporuka?
 5. Malo ima toga napisano na internetu o njima, o Pacific Evo seriji već ima više, zatim o Evo2-30 i Evo2-40... O ovima nema mnogo.
 6. Gle stvarno, Evolution2-10/20. Mada svi kažu da se Evo serija drugačije čuje od Diamonda... Ovo je Pacific Evo-20, prethodnik ovog mog, njegov deda Koliko sam ja upućen bio je Pacific Evo serija, pa Evo, pa Evo2. Ovo su ovi moji: https://www.musicdirect.com/speakers/wharfedale-evo2-20-tower-speakers-pr Ne bih rekao da na ovim zvučnicima fali visokih, u svakom slučaju valjalo bi da neko iskusniji to čuje. Imam ja dosta prijatelja sa lemilicom ali pre nekih prepravki voleo bih da još neko posluša. Mislim da naginju ka tamnijem, zatvorenom zvuku, treba im definitivno pojačalo da ih otvori. Meni oni sa HK660 zvuče ok, plaši me samo to grejanje, šta će tek letos biti. A zvuk mi odgovara, sigurno da može i bolje ali nemam prijatelja, poznanika u HiFi-ju od kojih bi mogao pozajmiti nešto i poslušati. A da kupujem na slepo razne marke dok ne pogodim, uh...
 7. Sad čitam tvoje positive o preoravkama Wharfedale 11.0 i 11.1, mada meni laiku je to špansko pismo, vidim samo da je bilo dosta prepravki [emoji4] Zvuk sa ovim Harmanom 660 mi se sviđa, nije toliko zatvoren, šteta bi bilo ako mu nema neke pomoći.. Nije ni skup. Već sada oko njega nema ništa, u sobi je hladno, a leto tek dolazi. Jedino da se podigne na nešto ali to mi je teško izvodljivo, onda će zaklanjati tv. I ovako je planiran za u policu a on na polici... Neki hladnjak, ali kako to izvesti?
 8. Da nastavim u ovoj temi, uglavnom kupljeno i pojačalo. Tj dva [emoji4] Hteo sam Harman kardon hk6500, međutim nije imao nijedan očuvan na oglasima. Nestrpljiv, kupim HK660. Čekajući da ga preuzmem, na KP se pojavi HK6500 za 100 evra, kao nov, ja zapucam i kupim i njega. Naravno, 660 nisam otkazao, ne bi bilo fer. Slzoam ih evo 4-5 dana, utisci su da je 6500 mirniji, detaljniji, svedeniji, "tačniji". Ali za moje uši prijatniji 660. Nekako razdrma ove Wharfedale, probudi ih, brži je, dinamičniji, mislim da im više odgovara, 6500 ih nekako "uspava". Iako sam se ja nadao da će 6500 ostati jer je kao nov, trenutno mi se ovaj ipak više sviđa. Jedino što me plaši je to što se HK660 greje kao nenormalan!? Dok je 6500 tek pomalo mlak nakon sat-dva slušanja, ovaj je bukvalno vreo, na zadnjem delu gde je hladnjak vezan za lim ruka može da se zadrži možda sekundu-dve max, a imam prilično debelu kožu. Ne gasi se. Da li je to normalno za to pojačalo ili nešto nije u redu, treba mu servis, zamena nekog dela...? Napominjem da ga nisam odvrtao, ni jedan ni drugi, max do 9 sati... Stoji na podu, nije zatvoren ni sa jedne strane. Zvučnici su 6 oma.
 9. I eto brojne familije, ko kaže da nismo složni [emoji16]
 10. Ja sam zainteresovan ako neku bude pravio porodicu [emoji4]
 11. Zvučnici stigli u kuću a pojačala nema Pri kupovini sam poslušao zvučnike na Harman Kardonu PM655 i nekako mi je to zvučalo brundavo, stopljeno, bez jasne separacije, masno... Doduše zvučnici su bili na sred sobe, soba mala, nisu bili postavljeni na spajkove. Kablovi vezani za donje terminale. Ne znam da li je sve to imalo uticaja na zvuk. Šta bi išlo uz Wharfedale po vama, možda neki drugi Harman, neko svetlije pojačalo, Rotel? Audiolab po iskustvima sa foruma ude uz Wharfedale ali on je 400 evra minimum. Moj budžet do nekih 150 evra.
 12. Kad sam kupovao ovaj prvi kabal hteo sam da kupim Klotz kabal, onaj LY 225, 2.5 metara, 2.5 presek. Pa sam se čuo sa Darkom iz Subotice koga si pominja li ovde na forumu, on mi je preporučio Lapp zvučnički sa Nakamichi viljuškama, bananice nije imao trenutno. Taj kabal je uvučen u neki snake skin, prilično moćno i lepo izgleda ali je u isto vreme prilično debeo i nesavitljiv, pa još viljuške na kraju, stalno se plašim da viljuške ne ispadnu i naprave spoj... Klotz LY 225 je prilično jeftina varijanta, oko 225 din po metru. Ovaj Lapp je izašao dosta više, doduše ima viljuške. Video sam da @Willi Studer pominje i Sommer i da je bio zadoviljniji sa njima nego sa Klotz a isto koštaju. Mada manje više to, kupiću Klotz, ima vremena za isprobavanje, samo ih zavrnuti na krajevima, ništa terminisanje i šta već može da se radi na krajevima? Ovo nisam najbolje razumeo, ali kad kupim kablove i budem stavljao obratiću pažnju.