Jump to content


dukisha

Članovi
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dukisha's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Prvo su mi govorili da moram da se "naviknem", posle su cak poceli da mi postavljaju dijagnozu da sam gluv. Sve u svemu nakon prepravke dobio sam nove zvucnike koji sviraju fantasticno! Fabricki D 11.0 su za smece, a sada je vec druga prica. U mojoj maloj sobi stoje na stolu, na akusticnim sundjerima, udaljeni su nekih 10-15cm od zida, imaju dosta basa na momente, zvuk je cist, vokali su cisti i jasni, cujem mnogo vise detalja nego ranije, zvuk je prirodniji... zadrzali su "tamniji" karakter zvuka i upareni sa Yamahom A-S501 sviraju odlicno! Hvala puno @Nixie koji mi je izasao u susret!
  2. Zvucnici vise nisu na prodaju. Moze lock.
  3. ja sam o pozicioniranju citao na ovom forumu, tu sam i nasao temu za ove akusticne podloge i zato sam ih i kupio. kakav ce efekat biti videcemo kad stignu sledece nedelje. meni niko ne preporucuje sta da kupim, koje zvucnike da ganjam. mada sam ja bio izricit novo je novo, ali sam nakon svega ovoga korigovao stav i sad bih pre kupio polovno nego novo. stalke sam porucio hifi tribe sa kp ali to je za dnevnu sobu. u mojoj sobi nema mesta za stalak i drzim zvucnike na stolu odmah pored monitora. nemam gde da ih pomerim, jednostavno nema. da li zbog toga treba da odustanem od dobrih zvucnika i kupim neke kompjuterske?! to je sve individualno. ja najvise vremena provodim u svojoj sobi, tu radim, tu spavam, i zelim da uzivam u zvuku sto je vise moguce jer celokupno slobodno vreme provodim slusajuci muziku. sa malo ekvilajzera diamondsi sviraju brutalno! i da , znam da su ekvilajzeri jeres u svetu hifi ali sta je tu je. treba sad da rusim kucu i zidam sve ponovo da bih pozicionirao dva zvucnika u sobi... nena smisla
  4. ja sam pitao za preporuku ali meni niko nista ne preporucuje. drugo meni trebaju za sobu zvucnici malih dimenzija. idealne dimenzije bi bile visina do 28cm, sirina do 17 i dubina do 25 . To mi je jako tesko da nadjem u oglasima. Ima odlicnih podnostojecih koje bih uzeo na keca da nisam kupio ovoliko diamondsa
  5. Imaju izduve sa prednje strane. 11.0 ima pozadi 11.1 ima dole Kupicu i Zensor samo cekam da izleti. To je sto je. Ja da sam to znao kad sam kupovao ne bih nista ni kupio. Sad moram da se snalazim i da pokusam da izvucem maksimum kako znam i umem. Ali sulsao sam ih i u dnevnoj sobi i u playeru, u mom slucaju moraju da rade malo ekvilajzeri (onda mi je savrsen zvuk, skoro pa po mom ukusu).
  6. I jos nesto, imao sam prevelika ocekivanja! Nerealna ocekivanja... izgleda da zvuk kakav zelim kosta 5000 evra i vise. U poredjenju sa panasonicom ja sam sada prezadovoljan! Eto, ostace zal za svetlijim zvukom ali nema veze.
  7. Nisam pisao nista vec nekoliko dana jer sam bio zauzet. Na zalost zbog obaveza nismo mogli da ih "premerimo". Odlucio sam da zadrzim 11.1 jer su odlicni zvucnici i cekam Yamaha Rx-V 1067 risiver pa da napravim sistem u dnevnoj sobi. Narucujem stalke od Boze preko kupujemprodajem. Takodje sam u medjuvremenu porucio Wharfedale Diamond 9.0 i 9.1 . Zelim da ih isprobam, a kod nas ih nigde nema, a vise se ni ne proizvode (odavno). Imam neki osecaj da ce serija 9 biti bolja od 11, 9.1 su bi wire i nadam se da ce biti malo jasniji od 11.1 . Sledeci pik su mi Dali Zensor 1 i Opticon 1, cekam da iskoce polovni po dobroj ceni. Porucio sam i Cambridge Audio srebrne kablove, a takodje sam zapazio i na starim zvucnicima sa mini linije koji su bi wire da je uvek jedan kabl iz para srebrni. Zakljucak: Wharfedale su odlicni zvucnici i kad sam se vratio na zvucnike sa Panasonic mini linije tek tad sam shvatio koliko su zapravo dobri! Jedino sto mi ne lezi njihov zvuk - treba mi nesto svetlije. Ali za odredjenu muziku diamondsi su vrhunski i zato cu ih zadrzati! I takodje tek sad kad sam se opet vratio na diamondse nekako sam ih zavoleo, cak i to sto su "muljavi" (pretpostavljam da je to precizan termin koji vi audiofili koristite za ovakav karakter zvuka). Imam problem u svojoj sobi sa pozicijom koja nije sjajna ali tu nema diranja, jednostavno fizicki ne mogu drugacije da postavim zvucnike. Sto je od iverice 3.5cm, dole nema nista, levi zvucnik koji je blizu zida (tacno u cosku) kao da odzvanja, to je ono sto sam pricao da je mutan zvuk, bas tako odzvanja da zamuti donji i srednji opseg. Uz bass u - , treble u + , i loudness u - , zvuk je fantastican (opet bih voleo da su malo svetliji i piskaviji). Porucio sam akusticnu podlosku za zvucnike pa cu videti kako ce se to pokazati, i porucio sam sa aliexpressa akusticne panele za zidove pa cu se i sa tim malo igrati. Ako treba stavicu plocu od punog drveta (cim skupim lovu) samo da dovedem ovo u red koliko-toliko. Sa velikim nestrpljenjem iscekujem Diamond 9.0 i 9.1 i jedva cekam da ih probam sa srebrnim kablovima! Na zalost u kuci ima mesta samo za 2 sistema tako da ce nesto zavrsiti u oglasima. Diamondse 11.0 sam vec okacio u oglase ali necu ih prodati dok ne cujem seriju 9 . Tek tada cu odluciti sta definitivno napusta dom. Hvala svima na savetima i preproukama! Zamolio bih admina da zakljuca temu jer moj problem je resen. Nije bilo do zvucnika vec do mene. Treba slusati pre kupovine, eli eto.
  8. Prodajem Wharfedale Diamond 11.0 . Kupio sam ih nove bez prethodnog slusanja i jednostavno mi ne prijaju (imam specifican ukus). Samo sam ih probao i svirali su mozda 2h sve ukupno. Full pakovanje kao iz radnje. Cena za clanove foruma 120e fiksno . U BG donosim na adresu za malu naknadu. Saljem post expressom (ostatak Srbije). Ne zanimaju me zamene! Ne mogu da okacim slike jer je max velicina 0,5mb, kontaktirajte me preko poruke pa cu poslati slike.
  9. Radi se o mom ukusu. Ovo jednostavno nije za mene. Slusao sam ih i u salonu i zvuce isto kao i kod mene kuci. Jednostavno meni ne lezi taj karakter. Ili procitajte svih 7 strana i pratite razvoj situacije ili ne komentarisite. U principu ovde se prica za mene zavrsava. Diamondsi 11.1 idu u dnevnu sobu, 11.0 idu na prodaju, a ja trazim dalje za sebe. Post clana @maxa mi je otvorio oci da nisu krivi zvucnici vec da je do mene. Treba mi nesto svetlije poput tih panasonic zvucnika sto ce da vristi. Jedino sto njima zameram je sto ne cujem toliko detalja i zato bih da predjem na nesto bolje ali istog karaktera. Diamondse bih ostavio samo iz jednog razloga, Rebroff Ochi Chernye zvuci fantasticno, najezim se ceo, ali dzabe kad ja to slusam jednom u 3 meseca. Kad to pustim nije ni mutno ni muljavo vec savrseno. Svakako cemo malo prepraviti ovde 11.1 , nadam se da hocemo, pa cu javiti utiske. Sto se mene tice ovde bih stavio tacku.
  10. Dole je na 11.1 koje trenutno koristim. Uz ekvilajzere ja sam odusevljen zvukom. Bez ekvilajzera u foobaru zavrsili bi u kontejneru
  11. Prodajem ove 11.0, kacim ih uskoro na jedan sajt za prodaju
  12. MA nikako, slusao sam bronze bas sa yamahom i ne. B&W 686? Dali Zensor 1 , 3?
  13. ovo je otkrovenje, sad kad sam se poigrao sa ekvilajzerima u foobaru mogu da slusam normalno muziku i sad su mi odlicni Samo da su malo svetliji
×
×
  • Create New...