Jump to content


Mile1978

Članovi
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mile1978

  1. Da li neko zna, i može mi pomoći....? Koja je šifra, ili naziv, one originalne crne boje za Sony wm d6c walkman? Vrata su malo izgrebana iznutra sa donje strane, ispod prozora, pa bih da pokušam to da rešim, nekako.... Inače, walman je u savršenom stanju, kako radnom, tako i estetskom, pa me samo to nervira. Bez osuda, molim. Hvala.
  2. Mile1978

    Dualisti

    Dragi Dualisti, da li ima neko da prodaje Dual 1229 ? Kupio bih jedan za lično uživanje i da dugo služi. Hvala.
  3. Da li imate neku info preporuku ko radi popravku walkman-a? (Izvinjavam se ako tema već postoji, ali ja nisam uspeo da je pronađem na forumu) Hvala.
  4. Pa, hobi, naravno...da me, kao i do sada, opusti i napunim baterije. Naravno, volim lep i kvalitetan zvuk. Kada kažete kvalitetniji gramofon, mislite na nešto još iznad RP2 ? Hvala.
  5. Mile1978

    Yamaha

    Dragi prijatelji, koje i kakvo predpojačalo preporučujete za poboljšanje phono sekcijie na pojačalu (risiveru) Yamaha rx497 ? Svaki savet je dobrodošao....nisam previše u ovome.... Hvala.
  6. Ma, ne...ne želim da srljam u bilo šta...samo postavljam sebi neke ciljeve i pravim planove uz pomoć saveta dobrih ljudi u ovakvim razgovorima... Neću da tvrdim da mi je sada, posle svega, nešto mnogo jasnije, ali počeo sam priču tako da sam se zagrejao za PR1 ...pa, shvatih da je RP2 bolja opcija....zvučno.... E, sad....uvek i od boljeg ima bolje, a i skuplje....tako da će sve ostalo da sačeka, ali će mi preporuke svakako koristiti i hvala vam svima.
  7. E, onda nema spasa...bar za sada....nego, kupiti lepo taj gramofončić...pa, čekati priliku za bolje pojačalo...sa boljim phono... Naravno, treba prvo prodati Marantz-a.
  8. Na žalost, ne.... Ok...da ne bih smorio sa pitanjima... Da li u je tom slučaju korisnije, ili isplativije da se kupi pretpojačalo, nego da se menja već postojeće pojačalo (risiver) ?
  9. Yamaha rx497 nije ok što se tiče phono? Mislim, ne razumem se baš...zato sam ovde i pitam....i svaki savet, ili preporuka, mi puno znače....iskreno.
  10. Dobar gramofon će me kopkati i pokrenuti da i ostatak sistema modernizujem, nekada....ja to tako gledam.... Mislim da je sistem koji imam sasvim korektan i da daje ok zvuk, i naravno, stoji ta dilema, da li bi se sa RP1 ili RP2 nešto promenilo, u odnosu na Marantz tt5005... Ja verujem da bi....a, uverenja čoveka nateraju i na mnogo luđe i nadrealnije stvari, nego što je kupovina novog gramofona.
  11. Hm, da....svakako crno-bela kombinacija....sad...videćemo da li crni sa belim ...ili beli sa crnim...
  12. Ma, meni je nebitno ko prodaje, jer čim vidim mahagoni, lamperije i te fazone....ja u to ne mogu da gledam po čitav dan... Mislim da će biti Rega....e, sad samo je pitanje finansija, koja.....
  13. Pa, nije nov...a i boja...tj. drvo....nije mi baš po ukusu...nikako....
  14. Šta preporučujete da pogledam? Koje modele?
  15. Yamaha rx 497 i zvučnici Yamaha ns g 40.
  16. Jeste....isprva pitah koliko bolje zvuči u odnosu na Regu 1....da li vredi razlike u ceni....
  17. Eh, lako je imati samokontrolu kada se isključi ljubav. Šalim se malo, ne zamerite... Pošto ne planiram odmah to da uradim, već bih prvo prodao svoh Marantza tt5005, pa dodao.....e, sad...novci su rastegljiva priča....pogotovo ako se i ženi sviđa. Nisam neko ko bi menjao svaki čas gramofone....zato planiram da pazarim jedan, koji bi me služio duže godina....i pomišljam o Rega Planar 2...
  18. Eh...sada se zaljubih u Rega Planar 2. Vredi li razlike u ceni u odnosu na RP1?
  19. Sjana ideja.....lepo izgleda....
  20. Složićemo se da ima i previše kvalitetnih, dostupnijih i manje zahtevnih uređaja pomoću kojih se može slušati muzika koja čoveku prija, ali ovde govorimo o poređenju konkretna dva modela gramofona. Ovo što pišem je moj, lični stav.... Naravno da niko nije toliko blesav da pusti ploču, na bilo kom gramofonu, i da onda skokne do prodavnice, kafića, ili ode na terasu da popuši neku smešnu cigaretu, već je pitanje bilo usmereno na to koliko je moguće opustiti se po pitanju gramofona, ako si već opušten i uživaš u momentima koji ti prijaju, a koji su tako retki u toku dana, kada se duša sjedinjuje sa muzikom, i niko i ništa drugo ti u tom momentu nije potrebno. Nisam pristalica bilo kakvih naknadnih budženja, zato i tražim gramofon koji ima neke stvari koje su mi potrebne da bih što više uživao, a što manje razmišljao, pa u skladu sa tim, možda uz gramofon da iznajmim i dva najamna radnika, koji će to da opslužuju i vraćaju ručicu kada ploča istekne.
×
×
  • Create New...