Jump to content


niksa

Novi članovi
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

niksa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Malo sam “guglao” oko svih varijanti vezano za konekciju kompjutera i SN, i našao se neke vrlo pozitivne komentare i review-e vezano za Topping D10, maleni kineski USB DAC, medjutim on može da sluzi kao bridge za USB to Coax konekciju, i navodno ima bas mali jitter, jer nije eksterno napajan. Cijena mu se kreće od 50-70 eura, mislim da ću mu dati šansu uskoro, pa cu javiti utiske...
  2. Hvala kolega Šta mislite da li je “bolja” varijanta npr Naim UnitiServe 2TB (ima ga na Njuškalu za oko 900e) pa da ide na SN DAC coaxom, ili npr CD5 sa dodatnim napajanjem, sa svojim internim DAC-om? Ima li nekih poznatih mana UnitiServe?
  3. Hvala Branko! Da li na tvom SN npr DIN konektori imaju malo “slobodnog” hoda, odnosno nisu čvrsto fiksirani za kućište? Pitao sam Naim support i rekli su mi:
  4. Hvala Sondek na brzom odgovoru. CD cu svakako spojiti na Coax, pa da testiram kako zvuci Roksanov a kako Naimov DAC. Inače vidjeh da i Naimov “obični” CD5 podržava 5-pin power supply za upgrade poput 3.5. Pogledaću koje su opcije za USB to Coax, da li ubuduće neki strimer da gledam itd, uglavnom nije laka odluka BTW, upravo porucih sa eBay iz Njemačke korisceni NAC A5 sa Naimovim običnim bananama, dužine 3.6m, za 100e plus poštarina. Posto je dobra ponuda morao sam to odmah da uzmem. Dobih odgovor iz Naima da i dalje preporučuju minimum 3.5 metra po kanalu za najbolji odnos kvaliteta zvuka.
  5. Pozdrav Republikanci, Prvo da se “pohvalim” da sam pročitao sve 143 strane ove teme od početka, uglavnom kao štivo u slobodnom vremenu na poslu Poslednjih 10ak godina sam u HiFi svijetu, i bilo je tu do sada raznih kombinacija, od starog Njemačkog Aarona u kombinaciji sa Quad 11L, pa do modernijih Pioneer A-70 i Monitor Audio Silver 200 kombinacija. Naim je oduvijek bio želja, i kad su se neke “kockice” složile, krenuo sam u potragu (s obzirom da u CG gdje živim nema pretjerano mnogo HiFi izbora, pogotovo u SH varijanti). Početna ideja je bila neki entry level 5i, medjutim na kraju zavrsih sa originalnim SuperNait-om uzetog kod Pedje Jelica u BG, kojeg možda neki od vas znaju Sad čekam Harbeth P3ESR, trebali bi za nekih 10ak dana stići, pa da vidimo kakva će to biti kombinacija. Planiram ubuduće uzeti NAC A5 (trenutno imam budget AudioQuest FLX-SLiP 14/4 kabal), Teddy Pardo napajanje i eventualno Naimov CD plejer. Primarni izvori zvuka su mi CD i FLAC sa kompa. E sad pitanja. Trenutno imam Roksan Caspian CD, pominjao ga je kolega NL par postova ranije, dugo je već kod mene i veoma lijepo zvuci. Vidjecu kako će to zvučati u kombinaciji sa SuperNaitom. Zanimaju me Naimovi CD plajeri koji se mogu napajati npr iz Dual Teddija, jer ne bih uzimao zasebno XPS. Koliko vidim to su npr 3.5 i CD5X? Ima u Mladenovcu na KP CD 3.5 za 350e. Da li mislite da je to dobra investicija? Ima li nekih poznatih mana? Drugo pitanje je vezano za FLAC i SuperNait. Prošli DAC mi je imao async USB ulaz i to mi je bolje zvučalo nego optika iz kompjutera (imam MB Pro laptop kao izvor) barem na moje uvo. Kako SN nema USB, već samo Coax i toslink, da li mislite da je bolje uzeti neki USB to Coax konverter, ili da to ide samo preko Toskinka? Mozda bi idealno bilo uzeti neki eksterni DAC ali bih volio dati šansu ovome u SN, Pedja mi je rekao da je bio bas zadovoljan sa njim, u rangu skupljih eksternih DAC. Pozdrav još jednom i hvala na informacijama
×
×
  • Create New...