Jump to content


lukinjo

Članovi
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lukinjo

  1. Znam da. Hvala na pojasnjenju.

    Kutije bi bile KEFQ5500 to mi je zelja jer sam zadovoljan zvukom ( bilo je neko high end pojacalo) tako da ce kod mene biti druga situacija, a i izgledom su mi ok. Izvukao bi ih pola metra od zida i bocno cca metar od zida

    Koje pojacalo da gledam?

     

  2. Razmotriti cu i stropne i sounbarove.

    Sto se rice premjestaja namjestaja i boravka. Sve je sada novo napravljeno i slozeno i ne mogu sada investirati u preinake. Za 5 godina budem mijenjao raspored pa cu sloziti kako ste mi preporucili.

    Do tada da li da ulazem novce ili ne. Kasnije cu svakako uzeti samostojece zvucnike pa gledam da ih uzmem odmah pa cu za 5 godina opet te iste koristiti u novom rasporedu. A do tada ce svirati sa ovim rasporedom.

     

  3. 10 minutes ago, siroma said:

    Nešto na tom principu. Wallmount, integrisano pojačalo , striming

    Nažalost nemaš mesta za zvučnike. Samo ugradni (nazidni)dolaze u obzir

    Kada sam gledao Heos 3 njih bi postavio u uglove garniture,tu imam cca 40ak cm od zida tako da mislim da ne bi bio problem sto se tice samog mjesta

    Što npr. Jer B&O mi prelazi budet

  4. Velim,garnitura mora ici ovako jer je 4x4 m u komadu i ne mogu je okretati. Na ovom desnom zidu su mi sve instalacije za tv i sl. A na ovom dolje zidu mi je pak slika duzine 3m. Znam da bi taj zid dolje bio najbolje rjesenje ali sada ce biti ovako kako je sljedecih 5 god. Jer sam sve tako slozio po mjeri. 

    Molim da uzmete u obzir da sam pocetnik kaj se tice slusanja i zvuka pa da neke stvari koje vi osjetite i cujete ja vjerojatno necu. 

    Takoder molim za savjet da li ce biti velika razlika u kvaliteti zvuka u Heosu i kombinaciji KEF Q550 i pojacalo za navedeni budet?

  5. 1 hour ago, Filipescu said:

    Sada ste me skroz bacili u bed,sto je toliko los raspored? Laik sam pa bi molio argumente zasto ovaj plavi trokut nije dobar?

    Budzet za samo pojacalo bi bio oko 4000kn. Ukupni cca 10-12 000kn pa me zanima sto je bolje za te novce a da dobijem kvalitetniji zvuk nego na LG oled TV-u. Znaci neki pocetak Hifi sustava ili dojam kucnog kina.

    Ako bi isao na Heos onda bi Heos 7 stavio ispod tva a 3x Heos 3 bi postavio u kuteve sjedenja,ovako nekako, na stalke cca 90cm od poda a Heos 7 ispod tv-a na komodu.

     

    Screenshot_20191113-101857_Photo Editor.jpg

  6. Da,šank.

    Problem je sto mi počivaljka dolazi na 30cm od desnog otvora za terasu tako da ni tu nemam mjesta, a i ne bi zelio imati kablove ispred tih vrata balkonskih jer ih cesto koristim. Ovo je po meni najcisca situacija jer na ovoj pocivaljci koja ke najbliza tv-u sjedim, ona je pkmaknuta cca50cm udesno koliko joj fali da bi bila u idealnom trokutu tako da mislim da nije toliko velik problem?

    Napominjem da su na podu keramicke plocice i 1 tepih ispred sjedenja.

     

    Screenshot_20191113-084207_Photo Editor.jpg

  7. Da,to me malo muci,zato sam u opciju i uzeo npr. Denon Heos 7 koji bi stavio ispod tv-a pa sta ispadne ospadne. Taj Heos 7 sam poslusao uzivo i super je zvuk. Ali ne mogu CD svirati.

    Ako idem na KEF sjedenje u odnosu na njih ne bi bilo u centru. To me i muci? Da li uopce ima smisla ulagati i ici na varijantu sa KEF om. Koliko bi novaca trebao dati za pojacalo a da bude u nekoj entry level HiFi kategoriji a da opet nije preslabo za navedene zvucnike?

  8. Ove plave tockice su mi stropne lampe zanemarite to, ali su sve ispod tih plavih tockica sjedenje, kutna garnitura 4x4m. A TV zakrecem i okrenem tako da nije problem.

    Stol je okrugli tako da ima mjesta od zvucnika do stola, ali drugog mjesta za postaviti zvucnike nemam. Jedino ovaj lijevi mogu postaviti ovdje ali onda nisu u ravnini, ne znam da li je to ok?

    Da,zelja mi je KEFQ550

    20191112_221853.jpg

  9. Pozdrav svima,

    Zelja mi je sloziti audiosustav,odnosno poboljsati postojeci zvuk na tv-u a uz to sloziti komponente da mogu uzivati u dobrom CD-u.

    Radi se o sobi od 35m2,u prilogu je tlocrt. (8x4m)

    1. Od cega sam krenuo je Denon Heos sustav,  kombinacija 1x Heos 7 i 2x Heos 3 sustava

    2.sam blize varijanti da dodam jos novaca i da uzmem KEF Q5500 samostojece zvucnike i neko pojacalo za pocetak, naravno kasnije bi uzeo i CD player i tuner.

     

    Kako sam ranije napisao volio bi to sve povezati na tv LG OLED 55B7V pa bi molio da u obzir uzmete prikljucke koje imam da na njega mogu spojiti pojacalo. Molim preporuke koje pojacalo da gledam da li imate preporuke sa cime KEF provjereno radi pa da od tuda krenem preslusavati kako zvuci.

    Otvoren sam za sve savijete.

    Hvala

    Screenshot_20191112-201437_Gallery.jpg

×
×
  • Create New...