Jump to content


lord_bozidar

Novi članovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lord_bozidar

  1. hvala momci @siroma imam nekoliko razlicitih HU, pa ih menjam ono na sredini je garmin navigacija od 7" koja je prikljucena na navi ulaz od DSP-a, tako da imam i integrisan zvuk od navigacije, koja je opet povezana preko bluetootha na fon i ima handsfree opciju yatour pravi CC emulatore i odlicni su, imaju i USB i AUX, tako da mozes da biras preko cega da slusas muziku inace kontrole radia rade, tako da mozes da menjas foldere i premotavas pesme sa fona ili USBa preko HU. struja ide direktno od akumulatora, razvucen kabal po originalnim kanalicima osigurac direktno kod akumulatora i jedan terminal u gepeku kao razvodna kutija.
  2. prednji tweeteri: i trenutni izgled po noci:
  3. Drage kolege, da vam predstavim moje igrarije: Headunit moze po volji da se menja, zvuk u principu ostaje uvek ist jer je za to zaduzen DSP koji je u gepeku. trenutno je originalni mercedes Becker sa bluetooth adapterom koji perfektno funkcionise. Komponente koje su ugradjene: - Alpine PXA-H800 DSP - Eton SDA 100.6 pojacalo za prednje zvucnike - Eton SDA 100.4 pojacalo za zadnje zvucnike - Hifonics Titan TXi 1000 D pojacalo za woofer - 2x kondenzator po 1 farad - Emphaser EF10 G5 shallow woofer 10" - 2x Focal performance PS 130 - 4x Focal performance PS 165 - 4x Focal TNP tweeter ovo je sema kako je sve povezano: Woofer sam napravio od 19mm MDF i pod od stakloplastike koji je prilagodjen nepravilnom podu rezervnog tocka: auto sam kompletno raspremio, napravio kablove i razvukao, na levoj strani idu signali a na nesdnoj strani ide struja: i radio sam prilagodio enterijeru pa na kraju to sve ovako izgleda: preko woofera dolazi ploca i tepih, tako da se uposte ne vid. i naravno bitan je clean OEM look, da nista ne strci i odskace previse pitanja, sugestije... sta god, pucajte
  4. ja pravim kompjutere vec pa skoro 20 godina i napravio sam ih podosta a i nekoliko rigova poenta kod vazdusnog hladenja je da se uvek pravi pod-pritisak, nikad nad-pritisak. uvek je bitnije da otklonis vrucinu, nego da dodas hladan vazduh. elem, ako budes ponovo to radio, prirodno hladenje je hladan vazduh ulazi odozdo u kuciste, zagreva se i izlazi na gore, samim tim kad ubacujes ventilator, samo kao izduv, npr na gornjem poklopcu da podpomogne da se izvuce vruc vazduh, nikako da gura hladan na dole, jer onda suzbijas prirodno hladjenje... nadam se da sam uspeo malo da ti pomognem malo oko hladenja.
  5. za to sto si ti opisao, samo stereo i da ima networking, mozda bi marantz NR1200 radio najbolje: https://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=amplifier&productid=nr1200 ili npr PM 7000 https://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=amplifier&productid=pm7000n sad sta ti ostane od kinte, to sve onda u zvucnike.
  6. mene je bas razocaralo sto na tim pojacalima za mase su sada plasticni dugmici... kod onkya je to nekako bas bilo lose reseno. ja sam na kraju kupio pioneer vsx-lx 503, iako je sada pioneer pod onkyom, ali mi je prednji deo mnogo lepsi i zavrsna obrada mozda bar imaginarno za neku trunku bolja. inace magnat quantum 757 je odlican floorstanding zvucnik za te novce.
  7. Pozdrav kolege, pre mesec dana sam se ponovio i kupio nove zvucnike i pojacalo. A mesec pre toga nov TV... posle dugog i mukotrpnog istrazivanja, citanja, slusanja, sklapanja budzeta itd odluka je pala na Focal Aria 936 i Pioneer VSX-LX 503 to sad trenutno radi kao 4.1 sistem, sa satelitima i subwooferom jos od starog set-upa. planirano je da to bude 5.1.2 Iskreno sam prezadovoljan i izgledom, kvalitetom izrade ali pre svega zvukom. Jos uvek se igram sa pojacalom i isprobavam sve zivo, jer moje prethodno pojacalo je bilo H/K AVR 165 koje je kupljeno davne 2007. ali i dalje radi besprekorno, samo sto nema ni priblizne mogucnosti kao pioneer. Pojacalo me je odusevilo jer u stereo rezimu fenomenalno reprodukuje zvuk i ima vise nego dovoljno snage za ove Focale koji mogu da se spuste i do 2 Oma Za pojacalo sam se stvarno brinuo jer navodno vazi koliko za zvucnike, toliko minimum i za pojacalo malo jace od mesec dana kasnije skoro svakodnevnog rada i "razradjivanja", poprilicno sam iznenadjen koliko glasno pojacalo moze da tera ove zvucnike
  8. ja sam slusao magnat signature 1109 uzivo i ostao bez teksta. Quantum im je ok, na kratko sam ih razmatrao naspram focal aria i na kraju se ipak odlucio za focal. magnat je generalno dobar nemacki proizvodjac koji koristi vec postojece komponente i sklapa i uklapa ih u svoja kucista sa svojim skretnicama. ima dosta recenzija ali na nemackom govornom podruciju i generalno su pozitivne.
  9. npr koje pojacalo? i kako to integrisati u 4.1.2 ili 5.1.2 ?
  10. Pozdrav svima, nov sam ovde kod vas i odmah prelazim na stvar Renoviram stan i u tom mahu hocu da napravim jedan dobar /dostupan kucni bioskop. Suzio sam izbor na Magnat Signature 1109 i Focal Aria 936. Cuo sam oba i stvarno su fantasticni. Samo sto Magnat ima jaci bass dok Focal izgleda jedno dve klase iznad i ima mekse visoke... Nekako ne mogu da se odlucim... Budzet varijanta bi bila Magnat Quantum 759, ali oni nekako jeftino deluju. Drugo pitanje bi bilo, na koje pojacalo te zvucnike prikljuciti? Kao all-in-one resenje mi je Denon AVR-X3500, Yamaha RX-A1080 ili Pioneer VSX-LX704 Tendiram ka Pioneer-u jer mi licno najlepse izgleda... Svi od prilike imaju manje vise slicne specifikacije, dekodere, ulaze i izlaze... Pioneer je nesto malo jaci itd itd. samo koji uzeti? Ili uzeti neki manji AV resiver na koji bi nakacio satelite i stereo pojacalo na koje bi isli prednji zvucnici. nisam pametan. Za sada je plan da uzmem zvucnike i AV resiver, preuzmem mozda satelite iz sadasnjeg sistema. Posto cu najverovatnije spustati plafon zbog osvetljenja, planirano je da uzmem dva ugradna zvucnika i da ih ubacim za dolby Atmos. Tu sad isto ide pitanje, koje ugradne zvucnike uzeti? Hvala svima na pomoci
×
×
  • Create New...