Jump to content


reljef

Novi članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by reljef

  1. Rešeno! Srećom nije bio nikakav kvar sa iglom. Kad sam pročitao tvoju poruku, shvatih da nisam proverio anti-skating. I naravno stajao je na nuli. Sad sam to ispravio i nema problema sa klizanjem ruke. Hvala na brzom odgovoru!
  2. Pozdrav, Nedavno sam uz pomoć članova ovog foruma sastavio svoj prvi audio sistem i sasvim sam zadovoljan kako radi. Danas mi se javio problem sa gramofonom pa pošto nisam siguran šta je u pitanju, bolje da se opet konsultujem sa znalcima Elem, imam malu kolekciju ploča i do sad je sve bilo ok. Međutim, stigla mi je nova ploča i već pri vađenju iz omota mi se učinilo kao da su brazde na njoj sitnije/finije nego na svim ostalim koje sam slušao do sad. Bez obzira, stavih ploču i kad sam spustio iglu na nju, ruka gramofona je samo skliznula skoro do kraja. Sve sam radio polako, dakle nije mi ispala igla na ploču ili tako nešto..nisam hteo da ponovo pokušavam da dodatno ne bih oštetio ploču. Jedino što mi pada na pamet je da je igla koju trenutno imam prevelika za ovu ploču. Da li je to moguće ili sam totalno promašio? Gramofon: Technics SL-1710 Igla: Ortofon LMB 12 (na delu koji se može skinuti, gde se nalazi sama igla piše samo "E") Hvala unapred!
  3. Poručio Technics SL-1710 i Marantz PM-62 jer je kod istog prodavca pa sam dobio popust. Kabl takođe poručio: https://elmaks.rs/prodavnica/provodnici-i-kablovi/provodnik-je-hsth-fe180-e90-2x2x0-8mm%C2%B2/ A naručih i dve ploče. Nadam se da će sve stići u subotu pa da sastavljam. Eto, da ne ispadnem još jedan tvrdoglavi novajlija, sve sam vas poslušao :) Hvala vam, pa se javljam za utiske kad stigne ( ili za pomoć :D ).
  4. Poručio RX2. Za gramofon i pojačalo čekam da mi se javi prodavac. Gramofon koliko vidim već ima svoj kabl: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Gramofoni/Technics-Sl-1710-82903213-oglas.htm?filter_id=471670410 Tako da mi ostaje zvučnički kabl. Da li je ovo ok varijanta: https://www.psp.rs/klotz-ais-ly225tsw ? Dva takva bez ikakvih konektora jer ako sam dobro shvatio, gole žice se namotaju na konektore koji su na zvučnicima i pojačalu.
  5. Ok, ako uzmem RX2 i Technics SL-1710, šta bi došlo u obzir od pojačala do 120e? Možda ovako nešto: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Onkyo-Inegra-A-8650--82383126-oglas.htm CD player ne moram sada kupiti.
  6. Upravo to. Ništa još nisam kupio. Zbog ovakvih informacija sam ovde pravio temu. Ja ovakve stvari jednostavno ne znam. Nisam bio dovoljno precizan u prethodnim porukama, izvinjavam se. Budžet je koji sam naveo (možda malo više mogu da priuštim). Ne želim da pravim ne znam kakav audiofilski sistem, a to nisam naglasio i onda ste vi, sasvim logično - jer ovo je ipak forum za audiofile, možda pretpostavili da sam budući kolega i čovek koji planira da ovaj sistem unapređuje kada god bude imao prilike. To nije slučaj. Već imam oblast u koju ulažem dosta novca a to je gitarska oprema pa na Hi-Fi ne mogu trošiti velike sume, niti ću moći u iole skorije vreme. Hteo sam samo savete jer cenim vaše iskustvo i znanje koje bi mi pomoglo da sastavim, za vas verovatno niskobudžetni, ali "pristojan" sistem slušanje ploča i CD-ova. Ništa više, ništa manje. Verujem da se za datu sumu tako nešto može sastaviti.
  7. Hvala na svetima. @Filipescu Potpuno razumem. Ipak, novo ne bih uzimao, a to i nije odluka toliko vezana za audio opremu (ne bih kupio ni nov laptop ni automobil, no da ne skrećem sa teme). I sad znam da ću zvučati baš kao opisani slučaj novajlije koji tera po svome, ali uzeo sam u obzir vaše predloge. Probao sam da uklopim Canton i HK varijantu ali nisam našao regalske Canton zvučnike u predloženom cenovnom opsegu. Ono na šta mi se izbor trenutno sveo je: Dynaudio Audience 5 (300e) Denon PMA-980R (120e) Technics SL-1710 MK2 (još ne znam cenu) (da, ja po svome - gramofon a ne CD plejer...) Kablovi - Klotz Verovatno prelazim tih 700e ali preživeću. Shvatam da kod odluka na ovu temu dosta uticaja ima ukus pa bi bilo nezahvalno pitati vas da ocenite. Ali da li se bar po tehničkom kvalitetu / istrajnosti ove komponente slažu?
  8. 1. Da 2. Nemam ploče, ali nameravam da počnem praviti kolekciju - što ploča, što CD-ova. Neke stvari mogu naći samo na CD-u tako da sam mislio imati pojačalo na koje mogu priključiti i gramofon i CD plejer pa koristiti po potrebi. 3. Nije mi bitno da se slaže sa ostatkom sobe, samo komponente međusobno. Veličina mi je bitna jedino kod zvučnika jer nemam mnogo mesta u sobi. Soba je oko 20 kvadrata. Slušam raznovrsnu muziku - jazz fusion, rock, metal ali i elektronsku muziku (doduše manje). Nisam još odlučio gde bih smestio ove uređaje, ali verovatno u stanu pošto tu ipak provodim više vremena iako je nezgodnije zbog glasnoće. Ako ne bude izvodljivo, prebaciću u kuću. Imam 26 godina.
  9. Pozdrav, Planiram da sklopim prvi audio sistem pa bih voleo da čujem vaše predloge za komponente koje mi trebaju: gramofon, CD plejer, pojačalo i zvučnici. Jedino za gramofon imam ideju i razmišljam o Technics 1710mkII. Pošto je on u crnoj boji, i ostale komponente bi trebale biti. Za zvučnike mi je bitno da nisu previše glomazni (prilično neodređeno, znam). Ukupno bih na sve mogao da potrošim oko 600-700e. Hvala unapred.
×
×
  • Create New...