Jump to content


pecazui

Novi članovi
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pecazui's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Pa i ovde piše dostupan u roku od 7 nedelja, nisam baš neka pristalica dropshipinga. U principu mi je bitno da znam šta treba da jurim a to je da ne mora da bude eps-25cs nego može i 24 i 23 koliko sam shvatio.
  2. Rado bih, da je imaju na stanju. Ima li to još negde da se nađe?
  3. Kao što rekoh ne razumem se uopšte, otvoren sam za savete a neki realni cilj mi je da ne puknem mnogo para a da mi gramofon zasvira. Mada kapiram da ako mogu da nađem iglu za ovo što već imam ne bih kupovao novu glavu, u svakom lsučaju hvala na odgovoru.
  4. da, video sam da se 23 i 24 mogu naci, ali nisam znao da li je to isto tj da li paše na ovo što ja imam pa rekoh ko pita ne skita. Hvala na odgovoru, vrlo verovatno cu naručiti ovo ako se ne nadje neko još pametnije rešenje.
  5. Pozadrav svima, nasledio sam gramofon Technics sl-d212 koji zbog slomljene igle nije u funkciji. Apsolutno se ne razumem u tematiku ali voleo bih da ga osposobim za rad. Odmah da se razumemo ovo mi je prvi gramofon, ne znam o njima ništa, tako da bih voleo da cujem i neki komentar o samom gramofonu ako ste se sretali sa njim. On na sebi ima sve kao dana kada je kupljen, u stanju je kao nov ali kao što sam vec napisao igla je slomljena. E sad oprostite ako sam nestručan sa nazivima i ako nešto promašim ali nadam se da ćemo doći do rešenja mog problema na kraju. Na samom gramofonu pise replacement stylus EPS-25CS i EPS-25ES a meni google pretraga nije dala neke korisne rezultate u potrazi. Ono čudo na koje se stavlja igla nosi oznaku technics U 25. Obavio sam par telefonskim poziva ka prodavcima opreme za gramofone i dobio nekoliko mišljenja od kojih su mi iskreno sva zvučala kao da oni nemaju ono što ja tražim ali mi nude neku zamenu. E sad dolazimo do toga da se ja ne razumem i ne bih da dajem pare za nešto što ne znam šta je pa nisam to ni uradio. Ako neko ima konkretan savet kako ovo rešiti, koju iglu kupiti, gde tražiti i kako ne potrošiti mnogo para bio bih veoma zahvalan.
  6. E drugari, da vas obavestim da sam pazario Yamaha AX-700 i Canton karat 60. Hvala vam svima na pomoci i izdvojenom vremenu dosta sam stvari ovde naucio. Iskreno prezadovoljan sam kako ovo zvuci, bas prezadovoljan. Nemam DAC, ne osecam potrebu za njim jer meni je ovo brdo puta bolje nego bilo sta sto sam do sada posedovao. Jedino mozda neki DAC sa wifi da uklonim kabl od laptopa do pojacala ali otom potom. Ako neko bez iskustva zaluta na moju temu pa ga zbune price o preskupim kablovima, DAC-ovima, uklapanjima, pozicioniranjima, paklenim pomorandzama itd neka se ne sekira jer dobro pojacalo i dobar par zvucnika su sve sto vam treba cak to i ne mora mnogo da kosta. BTW sve potrebne kablove sam platio 840rsd
  7. A sta mislite na primer o ovoj kombinaciji zvucnici https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Canton-Karat-60-81247155-oglas.htm?filter_id=350326485 pojacalo https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Yamaha-AX-700-81416383-oglas.htm?filter_id=447392937 ili cak ovo neko pojacalo sa DAC-om https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Sony-TA-F630ES-14Kg-DAC-81193569-oglas.htm Lepo izgledaju uredjaji svi su kod istog prodavca i voljan je da pripremi 1-3 stvari na probu kod njega a nije mi Kovin preko sveta ako nesto od ovoga vredi. Ima bas dosta opreme covek tako da provrtite vi iskusniji ako vas ne mrzi pa da odem da poslusam nesto od toga sto preporucite.
  8. Dobro je bas ste mi pomogli. Sad znam neke stvari...kablovi za zvucnike oko 400rsd/m + kabl od laptopa do pojacala <=10e, pojacalo negde 120-130e i zvucnici do 250e. O dac-u cu razmisljati kasnije taman dok vi istestirate sta treba ali me to ceka kao stavka od jedno 100e. Laptop koji ce sve to da gura je Lenovo Thinkpad Yoga X1 2.gen sa WQHD ekranom , i7 procesorom , 16gb rama itd, ozbiljna masina pa kapiram da i ta zvucna u njemu nije neka kanta nego ce da radi lepo dok ne nadjem stotkicu viska. Svideo mi se savet za ono HK pojacalo i nasao sam u oglasima za 10e vise covek prodaje iz licne kolekcije isto takvo deluje dobro na slikama stim sto je Novi Sad u pitanju pa ne mogu bas da odem da ga vidim/probam vec ce verovatno biti varijanta brze poste ako se za njega odlucim. https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Harman-Kardon-HK6550-Ocuvan-Akcija--80665057-oglas.htm?filter_id=110419535#photoBig Dilema je ostala oko zvucnika tj najvaznije stavke. Kao sto rekoh hteo sam podnostojece cisto zato sto su mi lepsi kao takvi i sto mi deluju ozbiljnije a onda mi rekoste da se to tesko uklapa itd. Sta ja ustvari dobijam sa podnostojecim a sta sa onim malim, kako se koji gde postavlja i koja im je razlika. Razumem ja kad kazete da treba da biram zvucnike prema sobi ali ne znam koji su mi kriterijumi odabira
  9. Uuuuuuuu mislim da je ovo post koji mi se najvise svideo do sada.Ono sto ja trenutno slusam su ti zvucnici koje kupis tako sto odes u prvu radnju i kazes daj neke zvucnike do 5.000rsd i oni ti daju neki logitech 2.1 koje mozes da stavis gde hoces i kako hoces i oni sviraju... A ovi QED ko god da su kupili su me pricom, a i cenom
  10. Ne razumem ovaj komentar. Pa ovo je soba od 15 kvadrata, sta rade ljudi koji imaju sobe od 40-50 kvadrata?
  11. Uopste ne moraju da budu podnostojeci, otprilike jedini razlog je sto su mi vizuelno lepsi i deluju ozbiljnije. Nisam ni razmisljao puno o pozicioniranju, soba 5x3,5. Na duzem zidu stoji komoda od 4m i imam prostor od po pola metra na oba coska i plan mi je bio da zvucnici tu stoje a pojacalo na sredini komode.
  12. Neko rece izgubih sad post da DAC mogu kupiti kasnije tj u drugoj iteraciji. Da li to znaci da ce pojacalo+zvucnici+laptop svirati i bez DAC-a ili sam ja samo lose shvatio. Svidja mi se varijanta da to kupim kasnije ali ne bih da gledam sistem u sobi u tisini I zaboravih bitnu stvar da pitam. Posto nista nemam u principu bih jednu od dve stvari (pojacalo, zvucnik) morao da kupim na slepo. Pretpostavljam da u tom slucaju kupujem pojacalo pa ga nosim da probam sa zvucnicima i tako ih i biram da se sloze sa pojacalom koje imam....ili gresim?
  13. Uh....pa jos jednom uh.. Prvo hvala svima koji su doprineli temi, odziv je i veci nego sto sam ocekivao. Vrsljao sam po oglasima ovih dana trazio zvucnike i iskreno mi se svidjaju ovi koje je @RingeRaja predlozio. Nema previse informacija o njima na internetu ali iz onoga sto sam nasao ne bi trebalo da razocaraju ni iskusnijeg slusaoca. Za predlozeno pojacalo vidim samo reci hvale sto ovde sto po raznim stranim sajtovima. Mozda mi jos neko predlozi nesto bolje ali recimo da sam ozbiljno zagrejan za ove dve stvari. @Delija KAblovi...sta sad tu uraditi. Recimo da pazarim ovo gore navedeno, cime to povezati. Koliko meni kao nekome ko tek ulazi u ovaj svet znace ti kablovi. Da li sa tim najjeftinijim kablovima sve zvuci muljavo i jeftino ili za to ipak treba istancan sluh i iskustvo u slusanju razlicitih sistema. Ne zelim da preterano sirim polemiku oko kablova ali me zanima da li mi najjeftiniji zavrsavaju posao i koliko uopste kostaju ti najjeftiniji. Nije mi problem da izdvojim neki dinar za kablove, kapiram da su bitan deo sistema, ali nemam bas para za bacanje. @AlexBgd Tvoj savet mi mozda i najpametnije deluje...stim sto bih vise voleo da kupim nesto sto ne bih brzo prerastao, ne da izmisljam sebi jos jedan skupi hobi. Hvala puno na izdvojenom vremenu za ovaj post i stvarno mislim da je jako koristan za sve one koji hoce nesto a ne znaju tacno sta.
  14. Ocigledno sam napravio predugacak post. Da skratim: Budzet 400e Trazim polovne uredjaje znam da za novo nemam para Slusam uglavnom funk, soul, disco iz Beograda sam Za kablove od 200e nisam ni cuo pa sam sad malo u cudu da mi za neki sistem od 400e ozbiljan postotak cene budu kablovi
  15. Konacno sam stekao finansijsku mogucnost da batalim jeftine 2.1 sisteme i da castim sebe parom ozbiljnijih zvucnika i ispunim svoj decacki san.Problem je sto se jako slabo razumem u celu tu audio tehniku pa mi izbor malo losije ide. Gledao sam prethodne teme, vidim da je ovo lepo mesto za dobijanje saveta ali uglavnom gledam linkove isteklih oglasa pa mi ne znaci mnogo. Ocigledno cim gledam oglase zainteresovan sam za polovnu tehniku jer mi je budzet recimo oko 400e a shvatio sam da se necu usreciti novim uredjajima za te pare. Kao sto rekoh trenutno imam neki 2.1 sistem od recimo 5000rsd a muziku pustam sa laptopa. Muziku bih i dalje nastavio da pustam sa laptopa (uglavnom u flac formatu) i koliko sam shvatio za to mi treba nekakav DAC uredjaj. Tu ne znam da pametujem nista jer tih uredjaja ima od bukvalno 2 dolara pa do beskonacno dolara, neka stara pojacala imaju DAC u sebi, nekad je kao poseban uredjaj. Tu mi bas treba savet kako, zasto i koji DAC odabrati... Vidim da pri odabiru kombinacija pojacalo zvucnici ili sta god bitna stvar ljudima koji se razumeju je i koja vrsta muzike ce se slusati a u mom slucaju to je uglavnom funk, soul, disco od pre 40ak godina. Soba u kojoj bi sistem bio postavljen je 3,5x5m. Ne treba mi sistem koji ce da pomera bubrege, da se razumemo volim i ja da slusam muziku glasno ponekad ali ne zahtevam strasne basove kao npr neko ko slusa techno. Vise mi je bitno da zvuk bude kvalitetan, da vokal zvuci lepo, da se razaznaje svaki instrument u kompoziciji....verujem da me shvatate jer na takvom smo forumu. Ono kako ja gledam u oglase izgleda "jao kako lep zvucnik", "jao kako je veliki zvucnik", "vidi kako lepo svetli pojacalo", "vidi ovo ima i radio" ... tako da bi mi bas pomogli sa nekim konkretnim predlozima (linkovima) ka opremi koja je vredna paznje. Ja sta mogu je da istrazim vase savete, iscitam jos malo interneta, odem poslusam kako to zvuci ako je moguce i ako mi se svidi nosim kuci i uzivam. Nadam se da sam se obratio na pravo mesto i da cu dobiti pomoc od vas, pozdrav.
×
×
  • Create New...