Jump to content


Lendov_x

Članovi
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lendov_x's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Rade ovi odlično, izleteće negde valjda. Hvala, svakako.
  2. Da, 10w 4 oma, i imaju svoje kutije. Bio bih vam zahvalan ako uspete da ih nađete. Neću vam ostati dužan, bar možete dobiti postolja za LP ploče ili neke stalke za zvučnike za uzvrat, inače to pravim.
  3. Hvala, tako ću i uraditi.
  4. Sve ste mi rekli što je trebalo da znam, VELIKO HVALA, poslušaću savete. Nixie , vama posebno hvala, kao i ostalim članovima koji su pomogli da shvatim neke stvari. U principu, kutije rade odlično, bolje od dosta skupljih koje sam imao, poslušaću savet i namontiraću ove nove EI srednjetonce.Da oni imaju trubu, videću kako to zvuči, pa ću ih možda oseći i namontirati obične kalote. Ako mi nešto ne bude jasno, pitaću.
  5. Koliko bi koštale dve skretnice, čisto informativno?
  6. Mogu to da probam, napraviću neki reducir od drvet, od lesonita...Javiću rezultate. Hvala.
  7. Da, spoljašnje dimenzije. EI AZ 550/72/A4 To su oni sa oglasa, novi su. Ne bih da proširujem taj deo na kutijama, nadam se da ću naći orginalne...pojaviće se valjda.
  8. Stigli Niški srednji, promer rupa je ok, nego je onaj ovalni deo veći. Ipak moram naći orginal srednje a oznaka im je Ei DZ 0500 HEP 1 , pa ako neko ima neka ponudi. Inače su 10w 4 ohm. Ovi Dynacord za sada rade posao mada su jaki, 90w na 4 ohm. A za skretnice, počinjem da sakupljam delove
  9. Šta je ovde urađeno sa skretnicom? http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=113550
  10. Kakav je posao da se uradi šema skretnice + delovi koji treba da se dodaju na nju. Pošto sam teški amater, to bi mi puno značilo. Ili bar na ovu sliku dodati delove. Vi to kada pišete , izgleda tako lako.....
  11. Evo je moja skretnica iz hsr 140
  12. To ne znam, pogledaću da li negde piše, izvučeni kablovi su crne i crvene boje, žice su srebrne boje, kada licnu malo ogulim skalpelom vidi se da je ispod bakar.Imao sam drvenu kutiju za njih na kojoj je pisalo Audioquest. Pre dosta vremena sam to dobio, da li je orginal ne znam.
  13. AZ 0501/MFP-1 srednjak je danas stigao i ne paše za ovu kutiju, za po par milimetara je veći u celom obimu i sigurno nikada nije bio tu, znači da je pregrada, posebna kutija za srednji fabrički napravljena. EI AZ 550/72/A4 zvučnici koje mi je Nixie predložio, pašu, rupa na rupu. Sutra ću ja skinuti bas i slikati skretnicu, da znate sa čim imamo posla.
  14. Imam odlične kablove za zvučnike, 2x2,20m , rečeno mi je da su Audioquest za bi-wire ali su izvučena samo dva kabla i terminisani...tako se kaže? Na njima imam buksne 4mm, trebaju mi znači samo kvalitetni kablovi unutar kutije i ovi terminali...deluju mi ok. Sve ću ja to slikati uredno kada završim, pa ćemo o zvuku posle toga. Dnevna soba mi je iz dva nivoa i u nižem koji je sastavljen sa trpezarijom i kuhinjom je namontiran tv i muzika. Lom živi od krivina i pregrada, nameštaja....kada sve to dignem na gornji nivo , radi 5x bolje. Niške kutije trenutno gura stari Sony str6055, lepo to zvuči, mada ,sutra stiže harman 6500 za prvu pomoć, da malo odmorim Sony. Braun regie 528, ne radi dobro sa niškim kutijama, dok sa braunovim kutijama radi odlično. Jamo J 60 radi uvek dobro, i dosta su osetljive kutije, tako da će one od sutra kod sina u sobu sa sonijem ili ću ih prodati...imam i pioneer cs 5f ...Hoće žena da me ostavi... gramofoni po ćoškovima....haos.
×
×
  • Create New...