Jump to content


Analogist

Novi članovi
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Analogist

  1. A kad bi do detalja gledali literaturu, pa mislim da bi još danas na putovanjima gledali volovovima izpod repa.
  2. Uuuh, ne znam gde da počnem! Izolacioni trafo sam otklopio, jer mi narušava live u musiki. Moram ujedno da napomenem, da je to trafo od 2kw i nije bio u stanju da kontrolira 2 pojačala od 2x50W. Jednoga još nekako dvojicu nikako! Bez obzira na snagu izolacionog trafa, došao sam do saznanja, da taj ne vrijedi ništa! Tek upotrebom dobrih napojnih kabela prevazišo sam problem loše struje u kučnom arhipelagu. Moram da napomenem, da izmjena dovodnih kabela od el. brojila do audio letve nije značila u zvuku baš nešto! Tek dobri kabel na pretpojačalnom stepenu, doprineo je izričito pobolšanje! U to vrijeme to se odnosilo na mc pre i pre. Na izlaznom pojačalu kablovi ne igraju tako velike uloge, jer kvalitetna pojačala več sama po sebi imaju kvalitetan napojni dio. Što je bolji kabel uklopljen u pretpojačalo, to je manja potreba po kvalitetnoj razvodnoj ploči. Nečete vjerovat, ali dobar kabel utječa i na rad gramofona sa elektronskom regulacijom koja napon dobiva iz 220V. U isto vreme moram da napomenem, da su svi moji PC napravljeni po VH receptu, sa jednom razlikom. Bez šhilda, dakle faza i nula prepleteni pa preko njih prepleteno u suprotnom smjeru ozemljenje. Konektori IeGO rhodium, mada mi se čini da pure silver ima koji bod prednosti. Zadnji i najbolji do sad mi je ispao contra namotani nula i ozemljenje. To moram oš malo detaljnije da isprobam. lp Tom Uhh šeprtlja uopšte ne primetim najbitnije pitanje; Dakle jaka bela vina,koja idu uz ribu proizvodi VINAKOPER, a to so pre svega omalovažuvaječa MALVAZIJA i CHARDONAY. Uz teža jela barem u početku dobro dođe REFOŠK vinakoper, a uz pršut i sir je obavezan TERAN, koji je najbolji iz VINAKRAS. Vino REFOŠK i TERAN su proizvod iste trte tj. REFOŠK, tek terarij proizvede TERAN ili REFOŠK. Za lagana bijela vina koja idu uza sve Štajerci su specijalisti, ima ih toliko da nema smisla da jih nabrajam. CVIČEK je jedno zlostavljeno ime u vinarskom someglieju iako to ne zaslužuje. Vrlo osvežavajuč pogotovo prikladan kad se pije bez nekog jela na programu.
  3. OK. To su 2x CIZEK MODEL II monitor i WOOFER CIZEK MG27 nije na sliki, ali i on 2x, znači 4x25cm woofer. Ne znam još točno godinu izrade ali je tu negde oko 80-ih. To je sistem koji još danas impresionira a razpon mu je 27-20kHz +-3db. Woofer iako izgleda ko subwoofer, to nije! On ima pasivnu skretnicu na 200Hz za satelite. Komplet ima oko 2x40kg. Te woofere mnogi su upotrebili sa elekrostatima i magnetostatima, jer su rijetki, koji imaju brzinu, da ih slijede.
  4. Bilo je nekih pitanja oko O i ozemljenja preko nje. Ja imam to isto u mojoj kuči, pa sam probe radi prije nekih 8g na vrtu iza kuče zabio u zemlju 1m dug ozemljitveni kolac i na njega priklopio ozemljenje za audio. Još danas i danas imam tako rješeno ozemljenje. Jedina mana mu je ljetna suša, kad moram češče ič pišat na taj kolac, da uhvati bolji kontakt sa zemljom.
  5. Jesi li ikad napravio kabel po Shunyata helix patentu? Jako je težak za izradu, ali mislim da ga je neko u Srbiji napravio prije nekih 6-7 godina.
  6. Imam neki stari FLUKE, ali ne vjerujem da je točan. Smirenost i 3d osječaj zajedno sa dinamikom su mu najjače osobine u svim lancima gde je isproban. Kod mene imam sve DIY napojne kablove, koji su izrađeni iz istog materijala ali druge geometrije i ovaj se pokazao boljim. Treba ipak napomenit, da nije mišljen za upotrebu ko produžni kabel na nekom gradilištu!
  7. Kabel je dug 2.3m na fazi je 0,2ohma, na nuli je 0,4-0,5ohma, a na ozemljenju je 0,6 ohma. Kapacitete ne mugu ni izmjerit, jer nemam instrumenta. Nula ima malo veči presjek, ali je 3puta duža, isto ko i ozemljenje. Pri izradi je za pazit, da je motanje kontra, tako da vanjske žice prolaze na pod pravim uglon glede na faznu žicu.
  8. Nadajmo se da če ovaj jednog dana isto biti vintage, ali treba najprije da uđe u proizvodnju.
  9. Origin live proizvodi belt po mjeri, a možeš ga i sam podesit na mjeru i slepit sa Atakom za gumu. Tako sam ja napravio na mom gramofonu, kad sam mu dodao još dva motora.
  10. Pozdrav svima, Poslednje strujne kablove sam napravio iz 14AWG posrebrene žice s teflonskom izolacijom. Upotrebio sam helix design, kojeg možete nači na netu. Več godinama za konektiranje upotrebljavam IeGO rhodium konektore. U nekoliko sistema se taj kabel ispostavio kao odličan i bez konkurence osim u jednom, gde je konkurent bio u klasi od cca10k€. Ja sam moga napravio s 2x14AWG za fazu i 4x14AWG za nulu i 2,5 mm obične žice za ozemljenje. Takav kabel ne treba oklopa. Na slici je kabel sa 10awg faza, nula 2x13awg i 2.5mm ozemljenje. Žice za fazu i nulu su Kineske sa ebaya.
×
×
  • Create New...