Jump to content


VUtronik

Članovi
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VUtronik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Dakle, imam problem sa povezivanjem LED V/A metra, kineskog, postavicu i sliku. Nesto sto sam pokusao nije uspelo. V/A Metar koji koristim.
  2. 28VAC sigurno moze da se koristi za 0-30 (meni je 28 ne znam zasto). Nije ni bitno. Bitno je da moze. Ups. 22VAC.
  3. Inace na samom potenciometru od 2W min 10Kohm koji sluzi za regulaciju napona ima Otpornik na + srtrani od 3W/0.1Ohm. Sta je to?
  4. Ja cak planiram da ga testiram i na 32VAC, takodje dobar trafo sa dobrom zicom. Pokusao sam da i malo skratim zicu ali to su stari iz ei nis. Pekli, lepili, ma nema sanse da ga skratim, a da ga pri tome propisno ne unistim tako da sam ga ostavio. Znaci obrati paznju na D1047 (2SD1040). U datasheetu pise da je noviji tranzistor i da mu je najveca primena bas u lab napajanjima. Ako imas neku semu sa l200 voleo bih da vidim?
  5. Zelim da se obratim Audio Doktoru i pohvalim sto me jedini ovde shvatio malo za ozbiljno. I to samo zbog datasheeta L200. Mogu da ti kazem da sam ja zadovoljan raom. Treba da se napravi neka caka da se spusti napon od 2.8V koji je njemu min. na 0V. Video sam svakakve stvari ali se jos nisam dao na to. Ja imam problem sa malom strujom. Dobija tek nekih 300mA. Molim svakoga da mi kaze kako da limitaciju posto verujem da postoji skinem tako da moze da prodje tih 2A koje L200 daje. Sto se tice trafoa zica mi je debela neki 1.55mm2 na sekundaru. Ja mislim da to moze i preko dva ali stavicu neki fuse ili limitacija na manje od 2, zadovoljan sam cak i sa 1,5A. Ali ne znam sta da menjam. Sto se tice kita, ako sam dobro shvatio. Pominjao si nesto z ahiljadu dinara. Ako mislis na kit 0-30V/3A, ja ga imam. Vezao sam ga takodje na 28V i opet imam problem sa strujom, ali mislim da mi je tu vec zica tanka. Inace kit se sasvim solidno ponasa. Jos mu nisam stavio ni ledove jer je u izradi ali lepo radi. Kada postigne amperazu koja mu je dovoljna za potrosac upadne u stanje konstantne struje tako da je manja sansa za pregorevanje. Njega sam ti pomenuo jer ima dobar trazistor koji prima i do 100V, a daje referentni napon 33V, cini mi se. Ja cu probati da izvedem nesto sa njim i lm317T i BD139. Pogledaj klip i obrati paznju na najveci tranzistor!!!:
  6. ma nije to sad da sam nervozan nego onako. Nece valjda da me banuju. Iskreno koliko ovo doprinosi necemu korisnom i ja se pitam da li da bezim. U pravu je ovaj decko sto je pobego. Kada niko ne ume da ti objasni nesto onda kidaj na drugo mesto.
  7. Izvini druze, znam ja omov zakon ali ne znam zasto ovako uredjaj funkcionise. Po ovim obrascima nista ne dobijam tacno sa merenjem. Jebem li ga. Nije ni bitno, bezi dok mozes. Valjda moze da se psuje malo.
  8. ne znam sto to debil, posto nisam koristio tu rec ja bar mislim. Sto se tice zajebancije na mestu je, volim ja salu na moj racun. Ali opet ti kazem da nesto znas ukljucio bi se pa bi reko alo bre ne radi se to tako nego ovako ili to moze to ne moze. Ali nema veze. J znam da nista ne znam i tako se i ponasam. Kome se ne svidja sta cu mu...
  9. I mogu da kazem da koliko ludo izgledala tema, ovde ima da se nadju razni podaci i poneka sema koji su mozda nekome jos potrebni. Ja sam se eto postavio kao totalni laik, nisam dobio odgovore za dosta konkretnih pitanja ali nema veze, dobio sam nekoliko koja su mi dosta pomogla. E sad neka gleda na to kako hoce. Ako umes ti objasni koji uredjaj je ovo kada se ponasa kao sto sam opisao da se ponasa. Ili i ti samo upadas na temu da dobacis neku doskocicu ne poznavajuci materiju pa pobegnes.
  10. sijalica meri ja mislim 0.34 na opesgu 20A na unimeru. To je ustvari onda nekih 350ma.
  11. Da definitivno radi na padu napona. Na jednom potu stavim 12V, kada prikljucim potrosac onda mi pokaze njegov min a to je 3.7V (ne znam zasto mi minin nije 2.5), i onda drugim potom koji izlazi iz 741 podizem opet do12V i sijalica svetli onoliko. O kakvom je uredjaju rec. Ja mislim da mu nisam dodavao struju, ne znam kako to da utvrdim? I sad sam utvrdio da kada posle iskljucim kanal na prekidac, a ostane pot okrenut na stranu gde daje struju, onda mi na ledu pise da imam 24V, koje bi mogo vrv da pojacam do 36 prvim potom ali ne bih to da radim. Da li neko zna cemu sluzi uredjaj tako napravljen?
  12. Sada cu da testiram kanal i da zapisem sve sto vidim. Mogu da izmerim unimerom struju ali to ce da bude struja kroz sijalicu. I naravno da izmerim napone.
  13. Otprilike se ovako ponasa: Namestim 12V/5W sijalicu (ne znam koje je struje ali posto je iz auta mislim da sigurno ima amper), sijalica ne svetli dok ne pocnem da pokrecem drugi potenciometar, ali mi se cini da kad pustim onnda vidim veci napon za onoliko koliko sam dodao tim potenciometrom. Kao da mi se javi pad napona pa mu on onda dodaje napon. Problem je sto ne znam kako da mu izmerim struju. Da znam na cemu sam. Ta sijalica je bljestala i sigurno je bilo oko 1 ampera struje, ali mislim da mi se i napon povecao.
×
×
  • Create New...