Jump to content


miilleenium

Novi članovi
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

miilleenium's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Tako ce i bit pretpostavljam, 8TC... Sta ti kazes Wolande na tu kombinaciju sa tim zvucnicima? Jager, pa zasto ne napises koji je problem s njima? Kao sto sam napisao jos u prvom postu ove teme, i naknadno vise puta spomenuo, ne razumijem se i zbog tog razloga i jesam ovdje. Meni ne znaci apsolutno nista kad mi kazes nesto tipa "ja to ne bi spaj'o", "zvucnici i pojacalo nisu dobra kombinacija" ili "uzmi nesto bolje". Volio bi konkretniji odgovor zasto ne.
  2. Ne smeta mi, samo vi rokajte. Jedino sto ste me sad malo zbunili, jel dobar taj kabel( po netu citam samo najbolje za njega), jel si pase ta yamaha sa zvucnicima, ako ne, zasto? Koliko vidim pase al ne razumijem o cemu to jager prica, kakav je to zvuk koji yamaha daje, los, cudan, specifican? Edit: Samo da jos jednom napomenem, ne trazim neki ultrahipersonicni zvuk svemirsko-studijske kvalitete(i cijene), trazim nesto sto ce zvucat dobro, kolko-tolko kvalitetan zvuk. Imajte na umu da sam do nedavno slusao muziku na Trust zvucnicima od 300 kuna odnosno 40€, woofer plus 2 mala zvucnika spojeni na komp, woofer je bio ispod stola zatrpan svakakvim glupostima u cosku, a zvucnici jedan lijevo dva metra od mene, drugi pol metra iza monitora, takoder poluzakriveni s hrpom raznih gluposti na stolu. Kvaliteta zvuka top, ako slusa osoba s dijagnosticiranim stupnjom gluhoce od 95%. Tako da ono sto ja trazim je da zvuk bude bolji od toga, a iako se ne kuzim u to, mislim da to nije tesko postic. Hvala.
  3. Eto, odluka je pala. U roku 2 tjedna, kad se vratim s godisnjeg uzimam sljedece: Yamaha R-N803D Q acoustics 3050i Citam vec dva dana o tome i za zvucnike sam nasao samo najbolje komentare, 100% pozitivna iskustva, za Yamahu takoder, ajmo rec 95%. Jedino sto nisam uspio nac u Zg je kabel koji je Zexx spomenuo, Kimber 8TC, a ovdje jos nisam ni gledao. Zexx, ako ti nije problem odgovorit jos nesto... Gore si mi napisao za ona prva dva pojacala koja su otpala, da ne prihvacaju banane i sta vec, moram uzet golu zicu... Vrijedi li to i za ovu Yamahu, odnosno drugim rijecima, koje kablove sad uzet kad sam promijenio izbor?
  4. Ok, fala. Jedino sad citam i pise da je impedancija 8 ohm-a, a oni zvucnici su 6? Jel to ide zajedno? Ne bi ih htio sprzit prvi dan. Ima ovdje 10ak km od mene, 800€. https://www.mediamarkt.de/de/product/_yamaha-r-n803d-2311057.html
  5. Zexx, koja je razlika izmedu tog i prva dva, osim u cijeni? Pretpostavljam da je kvalitetniji ovaj. S novom idejom da uzmem na par rata, mogo bi to uzet ak valja.
  6. A je, ima i u tome nesto Ma s obzirom da ajmo rec od nule namjestam stan, htio sam onda i to odma ubacit, al eto, trebam malo vidit i razmislit. Ocito cu morat izdvojit malo vise para od prve ideje, ali tad nisam razmisljao o kupnji na rate, na kraju cu to vjerovatno na par rata, pa onda mogu i vise para ulozit. Hvala na savjetu, a jel ima negdje neki shop s tim stvarima di se moze poslusat, ili di nac privatnog prodavaca kojeg spominjes?
  7. A sta bi ti predlozio da zvuci dobro, a da je do recimo 700€, posto su ovi gore zvucnici skoro 800, a to mi je max. Ovaj arcam koji si gore spomenuo je novi oko 1300€. To bi cak i doslo u obzir na par rata, ali nema ga tu nigdje blizu mene za uzet, a moro bi ic direktno tamo da uzmem na rate. Imas li jos neku ideju dobru za malo manje para, tak da odma mogu platit kesom? Inace, useljujem se u novi stan za jedno 3 tjedna, a u stanu opremljena samo kuhinja i kupaona. Sav namjestaj moram kupit odma, ormari, krevet, boravak uredit i tako a to sve radim direkt s parama, bez rata, tako da mi to ustvari diktira budzet za ovu opremu. Da nema toga, ne bi bio problem.
  8. Ok, tako ce i bit. Sljedeci tjedan sam na godisnjem pa uzimam. Samo moram malo usporedit di se vise isplati, u zg ili ovdje u njemackoj. Sta mi jos treba uz to, kakvi sve kablovi? Samo od pojacala do zvucnika? Neki prijedlog?
  9. U redu, ne znam sta sam ja gledo kad nisam vidio dac, sad googlam i vidim. Aj mi reci koji bi ti uzo da uzimas za sebe, i izbor ti je izmedu ta dva. Sto se tice zvucnika ovih, kazes dobri su, idu s navedenim pojacalima? Mislim da cu njih uzet ako da.
  10. O jebemti, sad shvacam lagano da zapravo nemam pojma ni sta trebam trazit. Jel ti se da pogledat na toj stranici do 600€ sta bi valjalo, na sta mogu kacit zvucnike, i po mogucnosti usb, dac, stagod. Bio bi iznimno zahvalan posto jedino sto me sprecava da to kupim je cinjenica da ne znam sta uzet. Ako bas imas viska volje(ili netko drugi, naravno), dobro bi dosla i preporuka za zvucnike. Zexx je je gore dao dvije preporuke ali koliko vidim, nemaju DAC, a koliko citam to je bitno za dobar zvuk. Zvucnici koje je spomenuo su mi negdje na gornjoj granici s cijenom, koliko vidim, oko 900€ su novi, a uz pojacalo od 500-600, to mi je vrh, iako ne iskljucujem tu opciju. Zahvaljujem.
  11. Ok, hvala svima na odgovorima i savjetima. Malo sam zujao po internetu i gledao, odlucio sam prosirit odma budzet za par stotki eura, ali onda sam nasao nesto(link u nastavku). Cijena je inace 1300€, a sad je kao za uskrs spusteno na 600€. Vrijedi li to ista ili?? Prima usb sto mi je vazno, flac i slicne formate... Ako valja, pitanje je s kojim zvucnicima to povezat? Zahvaljujem. https://www.sg-akustik.de/shop/Netzwerkplayer/Marantz/Marantz-NA8005
  12. Pokusao sam editirat post, ali ne vidi se izmjena. Uglavnom, ono sto imam je yamaha rx v363.
  13. Pa gle, novo ili polovno, ne znam ni sam, savjet oko toga bi mi takoder dobro dosao. Vise bi volio novo, ali pretpostavljam da mogu proc kvalitetnije s polovnim. Sto se tice izvora zvuka, to sam gore zaboravio napomenut. Jedino sto trenutno imam su laptop i neki dvd player, ali bi si uzeo nesto ako to nije dobro(pretpostavljam da nije), ali mi takoder treba preporuka sto uzet. Sto se tice muzike, slusam svasta, najvise jazz, blues, nesto rocka, nesto rapa(old school, ne ove nove pederice). Moze i nesto klasike, ma sve slusam ustvari. Imam dosta muzike u flac formatu. Za izvor muzike koji mi preporucite mogu izdvojit jos koju stotku €, ali tek za malo jacih mjesec dana, a zvucnike i pojacalo bi uzeo za 2 tjedna posto dolazim u zg(zadnjih par mjeseci zivim u Njemackoj). E sad, zaboravio sam takoder gore napomenut da imam neko pojacalo yamaha, tocan model mogu napisat za par sati, sad sam na poslu. Ako to sta valja, mozda mogu izbjec kupnju pojacala pa za te pare uzet ili bolje zvucnike ili zvucnike i player(izvor zvuka).
  14. Pozdrav svima, novi sam na forumu i imam neka pitanja vezano opcenito za hi-fi posto sam novi u tome, te neke preporuke oko zvucnika i pojacala koje planiram uskoro kupit. Prije svega, zelio bi napomenut da me najvise zanima da je zvuk kolko-tolko kvalitetan, a max. glasnoca mi je nebitna, posto ne planiram preglasno slusat. Radi se o prostoriji od oko 22m2, otprilike 4,5x5m. Zanima me da li je moguce slozit nekakav sistem za nekih 800-1000€? Znaci 2 zvucnika i pojacalo. E sad, zanima me koje se stvari moraju poklapat kod zvucnika i pojacala, odnosno sta tocno utjecena kvalitetu zvuka ? Znam da impedancija mora bit ista, a kakva je stvar s vatazom recimo? Citam po netu i vidim da se npr za zvucnike od 150w preporucuje recimo pojacalo od 50-150w. Zasto, koja je razlika u kvaliteti ako na 150w zvucnike spojimo recimo 60w pojacalo u odnosu na 150w zvucnike 130w pojacalo? Takoder, ako neko ima konkretne preporuke sta tocno uzet, slusam. Imao sam jos par pitanja, samo mi trenutno ne padaju na pamet, pa cu naknadno uletit s njima kad se sjetim. Zahvaljujem unaprijed svima.
×
×
  • Create New...