Jump to content


S.O.M.I

Novi Ĩlanovi
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

S.O.M.I's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pa cemu onda sluze forumi?
  2. Pozdarv!!! Da li neko sa foruma moze molim vas da mi posalje neku dobru skretnicu za dva zvucnika od 4R 6W i 4R 80W zvucnik? I ako moze neko da osalje formulae za izracunavanje iduktivnosti, broja namotaja i njegovog precnika, dobro bi mi dosla u narednim projektima... Hvala unapred...
  3. Gle stavrno nasao sam i ja medju delovima jedan takav transformator kao sto ste mi poslali. Hvala u svakom slucaju..
  4. Uredu. Samo jos nesto. Ja sam pravio na proslom pojacalu mikstu sa 3 ulaza sa 741 integralcem. Ova mikste koju zalim da napravim ima 4 laza i 3 takva cipa (741). E sada oni po njihivoj semi koriste i negativan napon za napjanje. Da li ja mogu da zanemarim ngativan napon i da napajam miksetu samo sa pozitivnim nponom posto je na ovoj mikseti sa 3 ulaza 4. pin integralca gde se i integralac napaja sa -Vcc bi spojen na nulu to jest masu.
  5. Pozdrav imam jedorno pitanje. Ja iamam jedan transformator sa izlaznim naponom od 23V. I za ovaj npon izlaze iz sekundara samo dve zice. Kako ja sada da napravim da imam pozitivan napon +Vcc i negtivan napon -Vcc i nulu (masu) i da li je to upste moguce? Ako to moze da se izvede da li mozete da mi posaljete semu kako se to rad? Hvala unapred.
  6. A kako da odredim otpor koji trbam da stavim??
  7. Izvinit ako pitam. Da li mozete da mi kazete sta je to CRC???
  8. Pozdrav svima. Prilikom realizacije mog buduceg pojacala nasao sam na jedan problem. Naime imam transformator sa sa dve vrste napona 20V i 33.5V. Izvodi sa 33.5 volti idu na ispravljac pojacala. Ovaj drugi napon bi iskoristio kako bi napajao ventilator od PC napajanja12V , miksetu koja se napaja sa 12V i Led traku isto 12V(kao ukras posto sam mislio da koristim u izgradnji kucista i staklo).E sad, moje pitanje i problem je Kako da ja smanjim napon 20V na 12V. Pokusao sma sa rednom vezom 3 zener diode od 3.3V i uspeo mi je ali led diode pocinju brzo da se greju.Ne znam da li da probam sa regulatorom napona jer mi deluje da ja razlika iznedju napona velika. Drugo: nesto mi smao nije jasno. zasto je meni na izvodu sa transformatora neizmenicni napon 20V a posle ispravljaca 25V?? Hvala unapred...
  9. Dakle mogu li ja ovaj ispravljac koristiti za ovo pojacalo? Da li mogu da stavim 2X6800 mikrofarada posto nemam kondenzatore sa vecm kpacitrtom?
  10. Razumem, ali tako pise u poglavlju o ovom pojacalu. Struja koju vuce ovo pojacalo je 6A.
  11. Posto sam pocetnik, neke pojmove i ne znam sta znace tako da cu napisati sta budem nasao od podataka. Pojacalo je snage 250W ,tako kaze sema, i napaja se sa pozitivnim i negativnim naponom od 33V. Transformator takodje pored ovih izvda poseduje izvode za 12V pa sam mislio da to predpojacalo mazda napalam sa time. I ako mizete da mi objasnite sta je taj VRMS i zasta je to.
  12. Zdravo!! Imam problem oko biranja predpojacala za pojacalo snage oko 250W. Ja sam nsao gomilou sema sa IC-om 741 i sa msfetom ali nisam siguran koji od njih je bolji. Ako imate neku drugu semu dobro bi mi posluzila. Hvala unapred.
×
×
  • Create New...