Jump to content


AleksB

Novi članovi
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Varvarin

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AleksB's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Sada mi je jasno za bias. A vase clanke sam vecinu procitao Vrlo zanimljivi dekovi JVC. A na Saba mi se kao i vama svidja veoma prezicna podela pikova oko o dB. Vrlo vazan momenat kod dekova. Pozdrav!
  2. Odlično odrađen posao i naravno kao uvek zanimljivo napisano. S radošću čitam svaki novi test. Posle vaših tekstova počeo sam više da obraćam pažnju na uređaje JVC. Procitah na jednom forumu ruskom od jednog tipa da dekove proizvedene posle 84 godine ne smatra za vredne . Možda je i u pravu. Jedno mi je ostalo nejasno iz vašeg teksta . Kako on vrši interno regulaciju biasa? Na koji način? Pozdrav!
  3. Pozdrav svima! Evo i ja da se prikljucim mojoj omiljenoj temi kasetnih dekova. Trenutno zivim i radim u Rusiji i posto iz vec poznatih razloga ne radim ovih dana resih da se posvetim popravci deka koji sam ovde kupio da bih imao sta da slusam. Kupio sam dek Technics RS-BX 828/ Vizuelno je u dobrom stanju ali ima dva problema. Prvi je da prilikom ubacivanja kasete ponekad nepravilno registruje tip kasete ili uopste na displeju ne pokaze tip kasete. U tom slucaju on i ne prima komandu nijednu. A ako se to desilo u play modu on iskljuci glavu. I uvek se to desava zajedno. Da li treba prosto da naprskam prekidace za izbor tipa kasete ili moze da bude problem i nesto drugo? Drugi problem je grejanje u jednom delu maticne ploce. Vidno je potamnela u zoni 2 diode. Imam servisno uputstvo za ovaj dek ali nisam bas neki ekspert za elektroniku. Kako da budem siguran sta tacno da zamenim. Na zvk ne primecujem da utice nesto. Ali nisam siguran posto slusam preko izlaza za slusalice na deku i na slusalice HD555. Ako neko moze da pomogne savetom unapred zahvalan Prilazem i fotografije
×
×
  • Create New...