Jump to content


Bojan Aleksić

Novi članovi
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bojan Aleksić's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Već sam odlučio, poenta je šta da kupim? Ne treba mi surround, ali mi treba povezivanje sa drugim uređajima. 2.0 ili 2.1,ako bude bilo mogućnosti. Dobio sam predlog za yamahu r-n402d, a gledao sam i pioneer sx-n30 AE b, za koji piše da je snaga 100+W na 6 oma, ali ne znam da li može da radi sa ovim zvučnicima koji su na 8 oma. Za pojedine modele piše kolika je snaga na 8 oma kao i da rade u rasponu otpora od npr 4-8oma. To je dosta premašilo početnu ideju, ali šta je tu je. Ne zanima me kupovina drugih komponenti, zbog toga gledam risiver. Pojačalo je opcija ako mogu da povežem tv na njega.
  2. Zato što sam kupio zvučnike, postavio pitanja i dobio jedan odgovor, te smatram da drugima nije bilo interesantno da komentarišu, s obzirom na naslov. Zato sam pokrenuo temu koja se odnosi na konkretne zvučnike.
  3. Zamolio bih administratore da obrišu ili zaključaju temu. Hvala.
  4. Koji risiver ili pojačalo kupiti za gore pomenute zvučnike? Na dogradnja na surround nije u planu, možda aktivni woofer, ali ne za sada. Gledao sam razne risivere i pojačala, i što više gledam sve je gore. Bitno je da mogu da puštam muziku i filmove sa tv-a, preko pojačala ili risivera. Risiver mi možda više odgovara, jer ima ugrađen radio, i vezuje se direktno na internet i telefon, bez obaveze da koristim tv. Jedna od preporuka je Yamaha r-n402d koju sam dobio od člana foruma, u klasi do 50000,ali je upravo poskupela na 59000. Harman kardon mi se sviđa, jer izgleda odlično. Svaka preporuka je dobro došla. Hvala unapred
  5. Upravo je poskupeo. Da li bih mogao da povežem tv na pojačalo, pošto ima interesantnih i veći je izbor? Tv u pojačalo, a preko tv-a pristup internetu i veza sa telefonom.
  6. Zbog povezivanja,blutooth,wi-fi,optika za tv itd. Budzet 200 evra za polovno,50000 za novo
  7. Posle dužeg vremena, konačno kupih nove Monitor audio Monitor 200 zvučnike. Treba mi preporuka za av risiver. Kao što sam već napisao ranije, povezivanje na tv, i telefone, tablete. Novo ili polovno.
  8. Posle silnog gledanja zvučnika i pojačala po internetu, zaključio sam da ne znam koje pojačalo mi treba za zvučnike. Npr. Zvučnici RMS 100W po kutiji, na 8oma,pojačalo 100W po kanalu na 8oma ili jače, 100W zvučnik na 6oma,pojačalo od 4-npr 8oma ili 16,,snage 80-90W na 8 oma po kanalu Da sada ne ulazim u dubiozu, pored gore pomenutih zvučnika yamaha nsf 51 , zanima me sa čim upariti npr JBL studio 280,za koje piše da je potrebno pažljivo uparivanje., Ili JBL arena 180,kao i Monitor Audio Monitor 200. Znam da je ovo dosta više od prvo pomenute cene ali vredi da razmišljam o tome. Sa druge strane, naišao sam na sistem koji, bar po onome što sam pročitao, može da bude dobar izbor Za ono što je meni potrebno, iako nisam planirao kućni bioskop. Naime radi se o sistemu LG lhb675, blue Ray player/dvd/cd/fm sa blue tooth povezivanjem za smart telefon , sa dva stubna zvučnika 4.2, snage, bar kako piše 1000W. Zamolio bih za neki komentar na sve ovo.
  9. Gledao sam pojačala i risivere ,ali uglavnom su 60-70W na 8oma ovi u klasi 35-36000 Zvučnici su koliko vidim uglavnom na 8 oma
  10. Znači da promenim koncepciju.mogu da razmišljam i u tom pravcu ,novo pojačalo ,pa kasnije i novi zvučnici Gox co.- ne želim 5.1 ,naročito ne ove male već 2.0 podnostojeće ,eventualno vufer uz to iako sam gledao risivere ne zanima me 5.1 zvuk ali mislim da je bolje ako postoje veće mogućnosti . Da li neko ima iskustva sa Microlab zvučnicima ,npr solo 9c ,pošto je solo 19 još uvek slabo zastupljen?Uglavnom su korisnici prezadovoljni odnosom uloženo/dobijeno i dali mi je za aktivne zvučnike neophodno još nešto ili su dovoljni sami zvučnici ,pošto imaju svoje pojačalo i LFE izlaz za vufer,optički za TV . Ovo je sa zvanične stranice Fancy wooden monitor speaker for stunning stereo sound Bluetooth 4.0 wireless technology for quality music streaming Three-way speaker system with crystal clear sound and deep bass With DSP digital equalization for clear resolution Optical and coaxial inputs for high fidelity sound transmission LFE output for extra fun with 2.1 subwoofer system Amplifier Output power: 120 Watts x 2 (THD10%) Frequency response: 50 Hz - 20 kHz Signal/Noise ratio: > 75 dB Separation: 50 dB Input sensitivity: 600 mV Speakers Tweeter driver: 1.5" x 2 Midrange driver: 3.5” x2 Woofer driver: 6.5" x 2 Interfaces Input: Bluetooth, Optical, Coaxial, AUX Output: LFE
  11. Interesantno U Jagodini nemam baš neki izbor novih zvučnika koje mogu da čujem ,svi prodaju na neviđeno,ne drže u radnjama ,već naručuju robu ,mislim na WinWin ,Gigatron i slične trgovine koje imam u okolini ,,nisam gledao po KG-.u.
  12. Kao što napisah ,više mi odgovara kupovina novih zbog odloženog plaćanja,da se ne hvalim ovde da imam budžet koji realno nemam ,da ne ulazim u obavezna mesečna davanja koja prelaze pomenutu brojku. Pravim kompromis ,solidan zvuk za ne previše para ,realno, retko i slušam muziku zadnjih 15god. ali imam nameru da to malo promenim. Kada naučim ponešto o svemu ovome ,razmisliću o napretku, za sada mislim da bi mi ovo bilo dovoljno što se tiče kvaliteta ,jer ne znam šta mi odgovara (isto kao sa priborom za pecanje ,mora da se proba,ne znači da odgovara ako je skupo).
  13. Pozdrav svima , kao što napisah u predstavljanju,moje znanje o audio tehnici je praktično ravno nuli,ali bih želeo da promenim svoj 5.1 A4 tech od pre 10 god i da povežem nešto malo ozbiljnije, stereo ,max 2.1 ,pre svega na TV,i tablet/telefon. Konkretno me zanima ,da li da kupim aktivne zvučnike tipa Microlab Solo 19 koji mi deluju interesantno po ocenama i navedenim karakteristikama ,da li mi je i šta potrebno da iste povežem na TV samsung nznm model smart ,kupljen 2015 48" ima optički ulaz/izlaz ,šta je već u pitanju,i da imam mogućnost povezivanja tableta ili telefona i da li su dovoljni samo ti zvučnici . Druga varijanta je da kupim Yamaha NS-F51 ili Pioneer ekvivalent zvučnike i neki odgovarajući risiver/pojačalo(malo je falilo da uzmem harman kardon avr 360 ,ali nisam znao da li mi to odgovara ,polovan je i nema daljinski (možda i ima ali ne zna gde je),cena mu je bila 130 evra ( u startu viša)lepo je izgledao ,prvi put kada sam ga video nisam nešto puno ni razmišljao o tome ,a tu sam mogao i da ga probam , zvao me je čovek danas da pita da li hoću ili da ga šalje ,rekoh prodaj ga .) Što se risivera tiče ne interesuje me puštanje Blue Ray diskova i muzike sa diskova ,isključivo preko interneta ,pošto i filmove gledam preko plex-a jer mi je računar u susednoj prostoriji, možda samo to što ima ugrađen radio, svoje pojačalo i više opcija povezivanja nego samo pojačalo,ili pak da uzmem neko pojačalo. Vidim da ima dosta tekstova o DAC uređajima,predpojačalima itd ,ne znam da li mi je išta od toga potrebno,zanima me minimum zahteva da to pristojno radi,bez preteranih zahteva za kvalitet,samo mogućnost pristojnijeg ,jačeg zvuka po prihvatljivoj ceni( novi zvučnici do oko 30000din(max 35000),podnostojeći (prednost novim zbog kupovine na odložeo plaćanje) ,pojačalo risiver polovni ,dosta je bitan izgled zbog minimuma nameštaja ,zato mi je harman prvi izbor za nekih 100 100+ evra, može i jeftinije sa minimumom detalja na prednjem panelu ,bez preterivanja sa cenom .) Skupi sistemi mi trenutno nisu dostupni,(potrošilo se na pribor za pecanje ) Prostorija je površine oko 50m2,možda malo više, u dva nivoa ,pravougaonog oblika ,nešto više od polovine je dnevna soba ostatak trpezarija koja je višlja ,a između je kamin oblika stuba , muzika naravno treba da bude u dnevnoj sobi ,ako treba postaviću neku sliku. Nadam se da sam dao sve informacije potrebne za koristan savet . Unapred zahvalan na preporukama. Bojan Aleksić
×
×
  • Create New...