Jump to content


mawko

Članovi
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mawko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Tako je, verovati svojim ušima
  2. Da li kažeš da jbl-studio-220 po tebi ima detaljniji visoki spektar nego yamaha hs8 ili uopšteno pasivni aktivni
  3. Nema ništa posle slažem se Svakako Yamaha verovatno baš taj Neće bude problem, imam velike uši
  4. Ok, objasniš mi prosto i precizno i već sam odlučio da napravim to što si preporučio samo sam mislio da na PC ima kvalitetnih fajlova ako već YT ne valja
  5. Ipak zadržavam pravo da budem laik jer mene i ne interesuje da budem znalac jer za to ipak treba vremena i volje u tom smeru, cilj mi je da budem zadovoljan zvukom, ne ulazeći u detaljno znanje osim ono koje mi je potrebno kao kupcu da ne bi napravio promašaj. I kad bi hteo da dođem do znanja ne bi znao odakle bi počeo, ne znam ni šta je muzički fajl. Ali ok toliko mogu da se potrudim da saznam.
  6. Ja bi svakako da uzmem kvalitetne zvučnike i pojačalo. Samo je stvar u tome što nemam ni jedan cd. Koliko razumem vaše termine, između dobrih zvučnika i pojačala s jedne strane i pesama koje bi zbog nemanja cda slušao s neta, postoji popriličan jaz. Mislio sam da sam s Nixiem rešio problem ali izgleda da je YT pa i 320kbit/s nepremostivo smeće. Muziku koju sam slušao sam preslušao petnes miliona puta, novija mi je zanimljiva tek poneka, pretpostavljam da svi audiofili polaze od cda? Znači da narežem nešto? Za formate flac wav ape prvi put čujem, znači ako ćete da ispaljujete takve skraćenice onda moramo drugačije da razgovaramo, kontaj da sam ljakse koji bi da da iljadue za audio a nema pojma ni o čemu.
  7. Odlično, vrlo dobro, napredujemo volšebnim koracima, još malo pa smo na kraju tunela. Koliko sam uspeo da skontam šta je 320kbs, izgleda kao ljubazno prihvatljiva i donekle profinjenija opcija. Još mi samo treba još neka opcija za izvor zvuka i upotpuniću ideju na šta se tripujem
  8. Ok, imaš li predlog za neki dobar mp3 format
  9. Nisam dugo ništa kupovao slušao sam muziku u prolazu, ni sad nemam omiljeni pravac ni grupu, pa pustim nešto s YT kad se setim. Zvučnici i pojačalo su tu da proprate taj momenat.
  10. Razumem objektivne parametre ali na kraju sumiram subjektivno, u skladu s mojim znanjem i afinitetima jednostavno smatram da su ovi ranije pomenuti odgovarajući, nešto dobro u tom rangu.
  11. Nije konfuzija nego nagađanje, nemam ništa od muzike pa razmišljam laički praktično ali ne i tehnički. Ima cca 40m2 ali nisam toliki fan, ne mora da bude 100% odgovarajuće, više želja da imam dobro ozvučenje kad mi zatreba.
×
×
  • Create New...