Punisa Racic

Članovi
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

About Punisa Racic

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 10/23/1994

Profile Information

 • Location
  Paracin, Donje Vidovo

Recent Profile Visitors

190 profile views
 1. Arcotronics su zuti, izgledaju kao bipolarci lezeci. Rade iz Zajecara je prodavac, merio ih i napisao tacno ESR 0,03. A Ero su plave boje, te mi je on preporucio da dodjem do 3,9uf. Ima ih i majstor na kp (Arcotronics) i kostaju 3,5e odmah ispod Icela.
 2. Promenji su kondezatori za bas i srednje. F@T su stavljeni i u redu je sve. Cuje se promena.Za visoke planiram da uzmem Arcotronics Mkp 3,3 polipropilen i ERO mkp 1840 0,68nf takodje polipropilen.Da li je to zadovoljavajuci izbor?
 3. Ove Visaton skretnice koje imam, imaju AV R60 MKT 3,3uF 100V. Mogao bih njih da stavim na visoke. To je proizvodjac Kemet neki. Bas se cisto cuju visoki sa ovim skretnicama. A za srednje i bas bih uzeo ove F@T VDC
 4. Ove Visaton skretnice koje imam, imaju AV R60 MKT 3,3 100V. Mogao bih njih da stavim na visoke. Bas se cisto cuju visoki sa ovim skretnicama. A za srednje i bas bih uzeo ove F@T.
 5. Moji su Elko bipolarni 35VAC pise na sva tri, svaki sa svojim kapacitetom. Ne znam sad 100VCD da li je to isto ili slicno sa 35VAC?
 6. Pogledao sam skretnice. Izmerio kondezatore-kapacitet. Na obe skretnice su kondezatori pogubili kapacitet izuzev jednog za srednje tonove. On je tacno 33uF. Kondez za bas meri preko 90uf, a trebao bi 68uf. Za visoke je 3,9uf, instrument mi pokazuje preko 50uf na obe skretnice. Uglavnom izvadio sam ih i stavio Visatonove skretnice koje sam imao. Velika promena po pitanju visokih i srednjih, a i bas je malo bolji. Osvezio bih ipak originalne skretnice. Gde mogu sa nabavim ove kondezatore? Pozdrav
 7. Jasno druze sve. Moje misljenje da bas treba da bude jak i mekan, meni tako prija. Zato sam se i ogradio i hteo da cujem misljenje kakav se zvuk njemu dopada, a on mislio da sam ja uvredjen...Kao iskusan clan je trebao da kaze nesto argumentovano, sto bih ja sigurno poslusao.
 8. De gustibus non est disputandum. Kad kazem mekano to znaci da je prijatno za uvo. A bas ima izuzetnu dubinu i to se oseca. Sta treba da kazem, da drma case po vitrini ne kapiram.... Pratim forum i cini mi se da je ovde svako pristrasno nastrojen, cast izuzecima. Provociranje je itekako prisutno. Sad ces verovatno opet da kazes da ni to nije kompliment sto drma case itd sve u krug. Sta je onda za tebe kompliment i kako bas treba da zvuci? Unapred hvala
 9. Kupljeno. Evo nekih utisaka. Sviraju prostorno, visoki su cisti i naglaseni sto mi se dopada. Srednji su onako, ima ih cuju se, mada su manje izrazeni u odnosu na visokotanc. Mozda zbog reza na 2500hz ili same kalote. Mada to mi nije i toliko bitno. I na kraju bass je dobar. Brz, agilan, udarac je jak dosta i to se cuje onako mekano i fino. Mislim da sam dobro ulozio novac, kasnije cu verovatno 10 PII uzeti.
 10. Ja nadjoh da su septembra '84-e bili pobednik na testu u klasi do 600 DM po zvucniku. Ne znam gde si pronasao taj podatak...
 11. Hvala na savetima. Nesto sam znao, nesto nisam.
 12. Integra A-8650. Izvor je pc. Posle zvucnika planiram dac ili zvucnu neku, mada verovatno dac. Imao sam Pioneer cs 767 zvucnike u koje sam se razocarao, pao sam na njihov izgled prilikom kupovine.
 13. Nisu motani izgleda. Na moj zahtev prodavac mi je poslao slike, a ja dalje majstoru.