Jump to content


DB.

Članovi
  • Posts

    389
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DB.

  1. 6 minuta ranije, giZ_Mo said:

    И шта је ту кратко спојено, доцртај?

    Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
     

    Ocigledno nista sto ne bi trebalo, tek sad vidim, ali stampa se razlikuje od ostalih modela. Nije valjda fabrika spojila ovo, kao na trecoj slici? 

  2. Just now, DB. said:

    Screenshot_20231216_191336_Gallery.jpg

    Sema kaze da ovo ne treba da bude spojeno, dok na nekim modelima fabricki je normalno i lepo spojeno, dok kod mene je spojeno po "naski", ne verujem da je ovo fabrika radila. Pojacalo radi bez ikakvih problema. 

  3. 5 minuta ranije, pufta said:

    @DB.  Kolega, iz pouzdanih izvora se zna da tvoj komšija Siroma ima sateliti i razne DIY sprave za razvaljotku, kao npr. Katapult sa ljutu papričicu, sa laserskim navođenjem, a koliko se zna, Niš baš i nije 6000km od Paraćin. Nemoj se sigraš sa životima, leba ti, moš te strefi drugarski projektil!!! 😄😄😄😄😄😄

    Hahaha, ovo je dobro! 😄😄

  4. 1 sat ranije, Nixie said:

    Ne idu baš ni tonske kontrole uz hifu, al kad su već tu ... 😁

    Koliko vidim na šemi, u svakoj grani regulacije po jedan kondenzator određuje reznu frekvenciju tonske kontrole. Ja bih probao u bas sekciji da stavim C135 i C136 - 330nF (0,33uF - 3x veći od postojećeg) a u visokotonskoj sekciji  C137 i C138 - 15nF (0,015uF - 2x manji od postojećeg). Samo proveri raster da pasuje na PCB. Kondenzatori su verovatno poliesterski, znači Wima MKS uzmi, ima ih svuda, napon 63V ili 100V da budu sitni. Verovatno nema mesta za polipropilenske kondenzatore koji su znatno veći gabaritno.

    Probaš ovo, pa ako ti se ne dopadne probaš neke druge vrednosti, ti kondenzatori su jeftini. Kupiš 220nF i 330nF za bas, a 15nF i 22nF za visoke pa se igraj, samo pazi na bakar od PCB da se ne odlepi. Izvuci kratke žičice sa PCB (oko 10mm dužine) pa za njih lemi kondenzatore.

    Slazem se. Nekada su stvarno potrebne tonske kontrole, soba je mala. A vrlo tiho slusam muziku. Imam kuci 0.33 uF Wima MKS na 63V. Necu dirati visoke za sad, meni je samo potrebno da za dva stepena podignem onaj duboki bass i to je sve. Rez na 350hz stvarno zvuci grozno. Sa ovom promenom sam tu negde oko 100hz? 

  5. 1 sat ranije, Willi Studer said:

    Kako si odabrao te rezne frekvencije? Napravićeš rupu u celom srednjem spektru. Savetujem ti da se poigraš sa nekim softverskim ekvilajzerom i isprobaš filtere na tim frekvencijama pre nego što uke.aš pojačalo.

    Pa hajde da ne diram srednje i visoke. Samo bass frekvenc.da podesim na 100hz. To je po meni neka najbolja opcija. Jer 350hz se dosta mesa po srednjim tonovima, a bass nije dubok onoliko koliko treba. Jednostavno prlja zvucnu sliku. 

×
×
  • Create New...