Jump to content


mupe

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • ICQ
    168071634

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    BG

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mupe's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Red je nakon vaše pomoći da ispunim obećanje. Kupio sam JBL L890 i mogu samo da kažem da sam izuzetno zadovoljan. Prvi put imam sistem koji zvuči jednako dobro i kada se sluša tiho, kao kada se pojača. Dinamika zvučnika je sjajna, nijedan deo opsega me ne bode u uši i imam utisak da čujem sve što treba da čujem. Sony ih vozi bez problema i već preko 1/3 snage (na potu) ulazi u "komšije će da me biju..." zonu. Sve u svemu, za muziku koju ja volim (pretežno rock/metal, malo i akustika, jazz… pa čak i klape) ovaj komplet ide sjajno. Naravno, siguran sam da može i bolje, ali za sada nemam nameru da išta menjam. Potpuno sam zadovoljan. Hvala još jednom na pomoći!
  2. ^^ Realno, sve je baš tako. Čak ni na hrani ne piše sve kako treba, a našli su i načine kako da sakriju pojedine sastojke, sve legalno... pa što bi se onda neko oko zvučnika nervirao. Ova informacija mi je svakako korisna. Gledaću lagano, ne žurim. Kad nešto nađem, prijaviću ovde kako sam se proveo.
  3. @jager To bi bilo idealno, ali sam siguran da mi prodavac neće dati zvučnike na probu, a i teško da ću da tegim 20+kg pojačala sa sobom. Šta više, ni da ga ponesem, opet ne bih imao pravu sliku jer soba svakako sama po sebi puno znači. @Nixie Da, slažem se... Iskazane specifikacije često mogu da budu slične fabrički deklarisanoj potrošnji automobila za koju svi znamo da je nedostižna. U svakom slučaju, svodi se na ono što sam uglavnom i sam znao... Bez probe i grešaka, teško je složiti idealan sistem. Samo bih još voleo da vidim komentar nekog bivšeg ili sadašnjeg vlasnika JBL kutija (L880, E80, ili bilo kojih sličnih) o ličnom iskustvu. Recenzijama na netu ne verujem baš puno. Hvala svima!
  4. Hvala puno na komentarima, i na zaista dobrim savetima. Priznajem, odbijala me je konfiguracija JBL kutija sa relativno malim drajverima za bas, bez obzira na deklarisan raspon 30Hz-40kHZ (L880). Takođe mi je jasno da ništa ne znači deklarisan raspon, ako je odziv na 30Hz 5dB niži nego na 35Hz, na primer... To je i razlog zbog kog nisam baš bio odlučan da ih izaberem. @CJbolland Soba je pravilnog, skoro pa kvadratnog oblika, približno 4x4m. Na zidu kontra od prozora je TV polica, TV, pored nje hi-fi polica i krajnje levo i desno po jedan zvučnik. Na istom zidu su i vrata za ulazak u sobu, pa je zato malo ograničen raspon zvučnika. Tačno preko puta je ugaona garnitura za sedenje i na sredini sto. I to je to, nema ničega više u sobi. Kada se sedne prema TV, levo je široki prolaz ka trpezariji, a desno zid bez prozora. Lažem, ispred lenjivca je stalak sa gitarom i malo pojačalce. Ne verujem da to ikako utiče na zvuk. Što se bookshelf zvučnika tiče, sumnjam u njihovu sposobnost da isporuče ozbiljan bas, a zaista bih izbegao subwoofer. @jager Solidno mi deluju ovi visaton zvučnici, samo šteta što nije napisan tačan model, da malo proverim specifikacije, od dimenzija, pa do svega ostalog. Kontaktiraću prodavca.
  5. Pa zar stvarno niko nema nikakvu ideju, savet, bilo šta?
  6. Pozdrav svima! Rešio sam da unapredim svoj stari sony sistem, tj. da ga prekomandujem u B sistem, a da složim novi "A sistem" sa malo modernijim komponentama. Taj sistem će se sastojati od pojačala Sony TA-F770ES, network playera Pioneer N-30AE, CD playera (imam dva, pa ću izabrati, ali to i nije mnogo bitno), i EQ Technics SH-E85 i gramofona (verovatno ostavljam stari Sony PS-T33. Pretežno slušam rok i metal, mada zaluta i svašta nešto još. Soba u kojoj će biti sistem je oko 4x4m, ali se nastavlja na nju trpezarija 4x2m. Soba je prilično prazna, nema ormara, visokog nameštaja... samo garnitura sa lenjivcem, sto, tv komoda i hi-fi polica su u njoj. Zbog veličine sobe i nemogućnosti da zvučnici budu daleko od zida, prednost imaju kompresione kutije, ili kutije sa bass reflex portom napred. Takođe bih voleo da budu sa impendansom 8ohm, verovatno više iz navike nego što je stvarno problem da budu 4ohm. Koliko vidim, ovaj uslov isključuje skoro sve nemce. Pošto nemam nameru da dodajem sub, bilo bi lepo da kutije idu bar do 30Hz. Ne bih uzimao bookshelf, nego baš prave podnostojeće kutije. Gledao sam ponudu na KP i najviše su mi upali u oči JBL L880, mada smatram da je tražena cena previsoka (JBL ih je znatno jeftinije prodavao kao factory refurbished). Takođe sam primetio i JBL E80 koji mi deluju kao da imaju slične drajvere onima u L880, a vidim da su komentari za njih uglavnom negativni. Sve u svemu... imate li neki predlog, savet, sugestiju? Kada stignem, gledaću da poslušam malo E80, a i L880, ali znam da to neće biti pravi utisak jer svako pojačalo, svaka soba izmene zvučnu sliku. Koliko bih para dao... pa, ne znam... spreman sam i na viši trocifren iznos, jer nemam nameru da često menjam kutije. Znači, najbolje da odmah valja. Hvala unapred i izvinite na dugom postu!
×
×
  • Create New...