Paki

Članovi
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

About Paki

 • Rank
  Početnik
 • Birthday June 20

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 1. Paki

  Kondenzator

  Onda je sve jasno, ne valja raditi van uputsva. Teško da ću stići večeras, ali najaviću se ja svakako kad budem bio pri vremenu.
 2. Paki

  Kondenzator

  Odlična ideja...mislim ovo sa pivom Je l' bi mogla ta akcija da se izvede u toku ove nedelje?
 3. Paki

  Kondenzator

  Hvala na predlogu, ali ću najverovatnije poskidati kondenzatore i trknuti do nekog ko ima mašineriju za merenje. I da, kako je najbolje isprazniti kondenzator? Da li je pametno da se samo spoje kontakti...ili koristiti otpornik...ili ga pustiti neko vreme dok se sam ne isprazni? ...nešto četvrto?
 4. Paki

  Kondenzator

  Kako premeriti kondenzatore u napajanju pojačala? U mom slučaju su 4 konda od 10000μF. Na multimetru imam skalu samo do 200μF, a koliko vidim ovi koji mere veće vrednosti koštaju 200e+
 5. Paki

  Gde naći vrh za lemilicu

  Je l' probao neko ove kineske lemilice sa regulacijom temperature? Kao recimo: https://www.kupujemprodajem.com/BAKU-BK-456-stapna-lemilica-sa-regulac-temp-Racun-Gar-list-33389232-oglas.htm?filter_id=186090632 Ili ovako nešto: http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_detaljno.aspx?item=74505091 Zanimljivo izgleda za ove pare...
 6. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Juče sam ga kupio i isprobao. Penušav i dosta mastan sprej, žućkaste boje. Primetno je smanjio trenje. Problem sa potenciometrom je bio taj što kad je okrenut na minimum i krene se sa pojačavanjem, prvo se uključi levi kanal pa tek onda desni. Nakon nanošenja, toga više nema, međutim javio se drugi problem - zvuk se čuje čak i kad je pot. "smanjen" do kraja, i to se čuje solidno.
 7. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Ok. Hvala obojici.
 8. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Kod mene je Vurt rešio problem sa prekidačima i preklopnicima, ali kod potenciometra nije imao baš nekog efekta. Probaću danas sa Kontakt 60. Samo par pitanja. Koja je procedura čišćenja potenciometra? Na koje delove potenciometra prskati? Koliko naprskati? Da li okretati potenciometar tokom nanošenja spreja? Da li nakositi pojačalo na određenu stranu, kako bi se sprej slio u potenciometar?...
 9. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Znači, ne postoji rizik da ošteti grafitni nanos ili nešto drugo?
 10. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Što na prvoj strani hvale, na drugoj ga grde...i tako u krug. Vurt za kočnice je pomogao kod prekidača za izbor ulaza. Dobro je odradio posao. Sad, ne znam da li da ga špricam na potenciometre pošto neko reče da hladi i stvara mikrofrakture.
 11. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Na kraju ispade da ne valja da se čisti ničim.
 12. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Šta je onda najbolja solucija za čišćenje potenciometra i da to traje neko duže vreme? Ako je čist petrolej, gde može da se pazari?
 13. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Moguće da je dobro samo kao kratkoročno rešenje.
 14. Paki

  Kontakt sprej - iskustva

  Za čišćenje potenciometra - obična nafta (dizel). Provereno više puta, radi posao odlično.
 15. Paki

  Zvučnici do 150e

  Pa da, to bi bila najbolja solucija. Samo mi je problem što nemam dovoljno vremena da isprobavam sve kombinacije, pa sam mislio da neko ko ima više iskustva kaže i pridoda nešto. Hvala u svakom slučaju.