Jump to content


Sentenced

Novi članovi
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

About Sentenced

  • Birthday 01/25/1981

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Sentenced's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pošto se ne žurim baš, možda je najbolje da se odlučim za gramofon, pa ponesem njega i ploče da isprobam pojačalo i zvučnike. Najgore je što se sada dvoumim i oko gramofona. Šta li će tek biti sa pojačalom i zvučnicima
  2. Što se tiče 45rpm ploča zapravo ih imam par, ali šanse da ću neku od njih ikada puštati su veoma male. Probaću da nađem gde da poslušam nešto na ovim zvučnicima. Hvala na savetu.
  3. Pozdrav svima! Već neko vreme razmišljam o kupovini gramofona, pojačala i zvučnika kako bih slušao svoje ploče kupovane pre tridesetak godina. Proveo sam neko vreme čitajući razne tekstove po netu, uključujući i ovaj forum ali naravno ne postoji definitivan odgovor. Za sada, ono što je poslednje što sam smislio je ovo: Gramofon: Rega Planar 1 (340€) - https://www.kupujemprodajem.com/Rega-Planar-1-55443359-oglas.htm?filter_id=168305395 Pojačalo: Onkyo A 9010B (249€) - https://www.player.rs/integrisana-pojacala/onkyo-a-9010-b/pro/8133 Zvučnici: TANNOY Eclipse Three Black Oak (478€) - https://www.player.rs/kucni-zvucnici/tannoy-eclipse-three-black-oak/pro/8378 Ukupno oko 1050€ E sada, naravno prihvatam predloge, kritike (čak i one "ovo je totalno idiotski izbor") jer "pošten" gramofon nisam čuo već bar 20+ godina i nemam nikakvog iskustva sa modernom audio opremom. Ukupnu sumu sam stavio kao nekakvu odrednicu koliko bih novca mogao da skrpim/obezbedim. Razmišljao sam i o RP2 ili Pro-Ject ESSENTIAL II, ili AT LP120 gramofonima, gomili drugih pojačala, pretpojačala i zvučnika ali izbor je jednostavno preveliki za moje poznavanje materije. Ono što sam odabrao je novo sa KP i player-a (mada vidim da ovih tannoy zvučnika više nema na stanju). Unapred hvala na savetima. Značiće mi. *ono što planiram da slušam je metal, progrock i jazz uglavnom.
×
×
  • Create New...