Jump to content


trinity

Novi članovi
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by trinity

  1. Ja imam AKG K702, Grado SR 80i,Sennheiser HD540 i još neke i te NAD su mi više vizuelno bile interesante ali zvučno po meni ne nešto što se može porediti sa ovim "velikim" slušalicama. Mene su dojmile npr. Audiotechnica pro700mk2. Nema ih da se kupe više mislim.
  2. Što se tiče portabilinih da dodam, mada to ne slušam više. Imao sam creative zen stone, ipod mini,samsung YP-K5 sa ugradjenim zvučnikom. Trenutno imam Transcemd MP860 čija jedina mana je što ne pušta 24 bita flac ali je ovako dobar. Slušalice su ; KZ E9, stvarno odlično izradjene i vrlo dobrog zvuka. JVC FXT90 sa dva drajvera, nešto odlično za novac koji košta, bolje od KZ. Imao još sennhseiser CX150, PX100, OMX50, Apple earbuds, koss spark plug in, neke klipsch, itd. Uglavnom izbegavam portabilno slušanje iz dva razloga, prvi je fast food konzumacija što mi se ne svidja a drugi je što sam čitao da bubice mogu da oštete sluh. Zato je prednost na CD plejeru (ritual stavljanja diska, knjižica koja ide uz disk itd.) i velikim slušalicama , AKG najviše.
  3. Impresivno. Šta si još probao od slušalica? Šta te razočaralo kod AKG K701?
  4. Ako dobro shvatam on je rekao da Hifiman sluša preko dayens ampino pojačala. Da li to pojačalo ima izlaz za slušalice?
  5. Imam ja ovo, treba ti i napajanje, smo što je ponudjeno kučište ružno(subjektivno), ja sam ubacio u nešto drugo. Meni radi samo na Grado posao, ostalo mi nije nešto. Da li neko ima iskustva sa solajinim sedra one pojačalom? To je meni interesantno pojačalo.
  6. Pitanje je mozda prozaično. Al kako? na sta da kačim? Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. http://diyaudioprojects.com/Speakers/Fostex-FE103En-Bass-Reflex-Speakers/ drajver je vintage fostex. narandzasti. Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. Imam Marantz PM52 pojacalo i Fostex full range zvucnike DIY. Veoma sam zadovoljan zvukom ako slušam vokale, lagane instrumentale ili džez. Ali ako hoću da slušam rock muziku mislim da fali basa. E sad kako ne bih da menjam zvucnike a znam kako je kad osetim atak basa interesuje me da li je moguce na mije pojacalo nakaciti subwoofer i barem malo nadoknaditi taj bas. Da li je neko to radio i kakva su iskustva. Da li je to moguće sa mojim pojacalom i da li ide aktivna bas kutija ili pasivna i kako povezati. Ako moze kasnije ćemo o kom subwooferu da razmišljam. Hvala Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. A gde je izlaz na tom pojacalu. Ne vidim nista ni sa zadnje ni sa prednje strane. Inace ja sam odusevljen ako je to moguce, to je jednim udarcem dve muve Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Dve stvari me interesuju. Koje pojacalo korisiš za Grado SR 325? Koristiš pojačalo za zvučnike da bi slušao slušalice? Da li je to realno? Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. Koliko te je došlo pojačalo ? Moje slušalice su Full size: 1. AKG K702 univerzalne, ali najviše vole džez, klasiku, instrumentale 2. Sennheiser HD540 I, odlične za vokale i da imam sennheiser 3. Grado SR80i za rock 4. Philips 6630, stare ali nekada me baš iznenade, od ovo četvero možda i najbolji bas. Izvori: 1. CD Plejere Marantz CD 5001 2. Advance Accoustic MCD 203 MK2, njih sa AKG-om slušam 3. Asus XOnar DX 4. Custom DAC ak4396 Pojačala: 1.A47 diy 2.CMOy diy 3.Hibrid diy 4.Marantz CD5001 ima isto dobar izlaz za slušalice. Cilj da nabavim fostex TH610 i da se isprobam neko dobro lampaško pojačalo.
  12. Подржавам. Поседујем АКГ К702,Градо СР80, Сенхаизер ХД540 и Филипс 6330. Имам четри појачала за слушалице од ЦМОЈ-а па даље.
  13. E pojačalo se vrlo verovatno neće moći popraviti. Tri pitanja. Šta se iz njega osim trafoa može izvući da koristi za pravljenje novog pojačala? Ne računam nožice. Uzeću neki od kitova iz kelca i skutijati. Koji je najbolji? http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?IDgroupweb=9430 Da li je linija aiwa bolja od ovih kompleta. Imam jednu aiwu, probao sam al mnogo je to tanko u odnosu na marantz. Ako neko zna gde u Srbiji ima nešto slično a bolje da se kupi ili prodaje, nek kontaktira. Zvučnici su ručni rad i ovo je speifikacija. Fostex 4" full range 89db 8 ohm 15w Hvala na pomoći.
  14. uzvrab, šta je stk? Nije pomoglo promena pota.
  15. Mislio sam šest žica na šest rupica u pcb-u kada odlemim stari pot?
  16. Kada kažeš beli deo, misliš na ove klemice tj konektore sa četri i šest pinova na koje kačim muški konektor? Da li je ok da spojim žicama šest nožica pota na šest nožica na pcb-u i to sve konektujem. Tako ću videti da li je pot ili nije ? Jedino je problem ovaj gornji konektor koji liči na masu. Ja takav pot nisam nikada video. Znam za ove što imaju šest nožica.
  17. Beli konektor je na klemici, ne znam kako da rotiram. Tj žica je bela. Ovako izgleda pot.
  18. Dobio sam na poklon navedeno pojačalo. Onaj od koga sam ga dobio je znao da postoji mogući problem sa potenciometrom pošto pojačalo nije radilo 5-6 godina. Uglavnom očišćen je potenciometar sa tri kontaktna spreja. On imače ima iskustva sa tim. Uglavnom. Pojačalo je probano pre puštanja u pogon, ništa se ne pali, ništa ne gori, sve je OK. Jedini problem i to primećen jutro posle je što jedan kanal šuška pucka ili krči. Ništa glasno ali primetno tj. čujno. Svi kondnenzatori su vizuelno OK. Elna proizvodjač je kondenzatora. Sad ja sam provalio kad je čistio kako se skida pot. ALPS je u pitanju vrednosti 50k oma. Ja mogu to da zamenim i zameniću ali ne znam da li ovaj opis liči na problem sa potom ili nešto drugo. Inače desi se da prestane kod pomeranja pota ali se vrlo brzo vrati s tim što se ne dešva da usled pomeranja pota, da se krčanje pojačava ili smanjuje ili da puca nešto glasno. Na šta ovo Vama liči.Ako je pot ja to mogu večras da proverim ali ne bi da odlemljujem 25 godina stare lemove a da nemam naznaku da bi ovo mogao biti potenciometar. Hvala
  19. Kupio sam zvučnike, pravljene. Veoma sam zadovoljan kako zvuče, slušao sam ga na sistemu prodavca a pogonilo ga je malo ali moćno lampaško pojačalce. Isto pravljeno. E sad kako su mi ovo prvi zvučnici molim preporuku za pojačalo. Šta da gledam uopšte.Guglao sam, znam da impedansa zvučnika ne sme biti manja od imepdanse pojačala. Dalje, ne znam koliko je potrebno da ima snage više od specifikacije. Uglavnom da ne bi iznosio neka svoja zapažanja, znanje tj. neznanje molim preporuku za pojačalo za zvučnike ove specifikacije. full range 4 inča sensitivity 89db impedance 8 ohm music power 15w Kakvo meni pojačalo treba, nešto baš specifično ili će svako da radi posao pod uslovom da impedansa pojačala nije manja od 8 oma. Budže, pa nisam odredio još ali ako ima nešto baš baš dobro nije problem dati malo više. Inače u sisestmu prodavca na kojem sa slušao, pojačalo je koštalo 600 EUR-a.
×
×
  • Create New...