Jump to content


Gile

Donator foruma
  • Posts

    322
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Gile

  1. 27 minutes ago, Marko1979 said:

    Pitanje:

    Da li zamenom igle a ne cele zvučnice dobijam na kvalitetu zvuka?

    Da, 2M Red i 2M Blue igle imaju identičnu zvučnicu u osnovi. Na mom gramofonu (tj u sistemu) razlika je vrlo čujna u korist 2M Blue. Visoki tonovi su bolje definisani i jasnija je prostorna separacija. Niski su maltene identični i i baš su izraženi, kao da je Harman Kardon projektovao ovu zvučnicu.

  2. On 2/29/2024 at 10:42 PM, zoranz said:

    Zanimljivo, ali trenutno van budzeta.Mislio sam vise na neku budzet varijantu do oko 200eura.

    Za te pare samo RPi i Allo DAC, ili Hifi Berry, + odgovarajuće kućište i eventualno malo bolje napajanje.

  3. Pravio sam to sa RPiZero, ne sa Androidom. Napravio sam da rade i komande sa deka preko GPIO portova na RPi, i nacrtao ekran i sve super. Audio izlaz sam pokušao da rešim koristeći takođe gpio + neka elektronika slična onim adapterima za auto kasetofon, ali nisam bio nešto preterano srećan ni kako se čuje u tom trenutku ni kako ekran reaguje na komande (ovo sam probao još 2018., ekrani za Rpi od 3.5" nisu bili baš nešto reprezentativni). Aplikacija koja sve to tera za PiZero je napisana u C++/Qt, vrlo je brza i učitava se trenutno, ideja je bila da funkcoonalnost deka bude kao kod pravog, a ne da se boot čeka sto godina kao kod svakog drugog strimera. Ostalo je još puno softvera da pišem (za pretragu muzike po mreži, za izmenu skinova - za sada sam napravio samo nešto što liči na Sony HF60 traku), za TidalConnect, za "okretanje kasete", za simulaciju zvukova mehanike deka  i slično. Kad završim to će da bude Open Source pa ko hoće nek pravi sam. Od alata treba lemilica, flux, šrafciger, od opreme neki stari dek, RPiZero, SD Card od 8 GB, kapacitivni displej koji odgovara dimenziji vratanca za kasete, glue gun opciono i to je to.

  4. 1 hour ago, Iron man said:

    kako Mother Earth Radio ubaciti u radio stanice streamera?

    https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth/motherearth

    Klasik:
    https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_klassik/motherearth.klassik

    Instrumental:

    https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_instrumental/motherearth.instrumental

     

    Jazz:
    https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_instrumental/motherearth.jazz
     

    E sad, ako streamer ne ume sam da prepozna data stream, ako se doda .mp3 doobija se 320k stream mp3, ima i aac čini mi se ali sam zaboravio rezoluciju.

  5. Uspeo sam da nađem CDP koji mi odgovara, koji je u vrlo dobrom stanju i koji će eventualno moći da se servisira u narednih 10-15 godina. Izbor je pao na Sony CDP-X222ES. Konkretan primerak je bio najbolje očuvan od svega što sam video, deluje da nije čačkan i čita sve živo. Cena je otprilike trećina planiranog iznosa (mada to nije bilo presudno). Zvuk mi se mnogo sviđa, tipičan Sony. Imao sam prilike da vidim i čujem i Philips CD850. Lepo se to čuje, i impresivno izgleda, ali konkretan primerak nije bio u nešto reprezentavinom stanju. Zahvaljujem se svima na predlozima i konstruktivnim komentarima.

  6. 26 minutes ago, Delija said:

    A i veliki monitor bas i ne ide uz niske rezolucije.

    Ne ide kao 14", ali je imao video/S-video/kompozitni RGB ulaz što je za oba računara super (Amiga može preko A520 modulatora a ST ima kabl sa monitorskog izlaza na kompozitni video). S obzirom na to koliko ne vidim, bilo bi sasvim OK. 

  7. 3 hours ago, snatch said:

    Volela bih da streamer ima display i daljinski da ne bih svaki čas gledala u telefon, a i da ima standardne dimenzije audio komponenti.

    Displej na strimeru je sjajna stvar pod uslovom da si na metar od njega konstantno, inače baš i nema neke svrhe. Nemoj CA pre nego što čuješ i budeš sigurna da ti se sviđa zvuk. Meni se sviđa CocktailAudio X45 mnogo, al mi je malo van dometa.

  8. Slušao sam pre 2 godine R-N800A kad sam imao ideju da bi mi možda takav setup odgovarao, u kombinaciji sa nekim MA Silver bookshelf. Lepo se to čulo, ali sam čuo i NAD C368 sa BluOS karticom (streamerom) koji je za iste pare imao zvuk koji mi se malo više svideo. Yamaha pravi vrlo solidne pojačavačke stepene i R-N600A je više nego dovoljno snažan da pokrije tih 15 kvadrata. Tu je daleko veći problem za kvalitet zvuka sam oblik prostorije nego izbor HiFi komponenti.

  9. Meni je Sony CDPX333ES prototip savršenog CD plejera. Uspeo sam da nađem igrom slučaja pickup u odličnom stanju (od familije iz US) tako da više ne preskače (hoće da pucne tu i tamo na nekom zeznutom CDu, treba recap), čita TOC u sekundi, sve može da se uradi na prednjem panelu, e sad bih još jedan takav al da ne moram da jurim pickup ponovo.

  10. 4 minutes ago, Nixie said:

    Postoje liste najboljih CD plejera za 2023 po raznim HiFi časopisima. Ja bih odatle krenuo, malo se raspitao i tako to. Otišao možda do domaćih distributera i malo ih maltretirao slušanjem svojih diskova. 🤣

    Postoje, tačno. Raspitivao sam se. Ono što ima kod nas da iole vredi košta knap 500€ (Marantz 6007), ali on pati od istih bolesti kao i Rotel (spor tray, čita TOC to prekosutra, nema kontrole na kućištu), ne vidim smisao da to kupim.

×
×
  • Create New...