Jump to content


Gile

Donator foruma
 • Posts

  318
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Gile

 1. @sondek, zna li se ima li burze u NS sutra?
 2. Prodato, možete zaključati temu.
 3. Prodaje se originalni Chromecast Audio. Kupljen 2019. U MediaMarktu. Prvi i jedini vlasnik. Cena 50€. Kontakt pp.
 4. Pravio sam to sa RPiZero, ne sa Androidom. Napravio sam da rade i komande sa deka preko GPIO portova na RPi, i nacrtao ekran i sve super. Audio izlaz sam pokušao da rešim koristeći takođe gpio + neka elektronika slična onim adapterima za auto kasetofon, ali nisam bio nešto preterano srećan ni kako se čuje u tom trenutku ni kako ekran reaguje na komande (ovo sam probao još 2018., ekrani za Rpi od 3.5" nisu bili baš nešto reprezentativni). Aplikacija koja sve to tera za PiZero je napisana u C++/Qt, vrlo je brza i učitava se trenutno, ideja je bila da funkcoonalnost deka bude kao kod pravog, a ne da se boot čeka sto godina kao kod svakog drugog strimera. Ostalo je još puno softvera da pišem (za pretragu muzike po mreži, za izmenu skinova - za sada sam napravio samo nešto što liči na Sony HF60 traku), za TidalConnect, za "okretanje kasete", za simulaciju zvukova mehanike deka i slično. Kad završim to će da bude Open Source pa ko hoće nek pravi sam. Od alata treba lemilica, flux, šrafciger, od opreme neki stari dek, RPiZero, SD Card od 8 GB, kapacitivni displej koji odgovara dimenziji vratanca za kasete, glue gun opciono i to je to.
 5. https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth/motherearth Klasik: https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_klassik/motherearth.klassik Instrumental: https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_instrumental/motherearth.instrumental Jazz: https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_instrumental/motherearth.jazz E sad, ako streamer ne ume sam da prepozna data stream, ako se doda .mp3 doobija se 320k stream mp3, ima i aac čini mi se ali sam zaboravio rezoluciju.
 6. 557 nema na oglasima takođe, ima 555 i 559.
 7. Naravno da je bolji ali ga nije bilo na oglasima nigde. Ne mogu da kupim ono čega nema u ponudi.
 8. Uspeo sam da nađem CDP koji mi odgovara, koji je u vrlo dobrom stanju i koji će eventualno moći da se servisira u narednih 10-15 godina. Izbor je pao na Sony CDP-X222ES. Konkretan primerak je bio najbolje očuvan od svega što sam video, deluje da nije čačkan i čita sve živo. Cena je otprilike trećina planiranog iznosa (mada to nije bilo presudno). Zvuk mi se mnogo sviđa, tipičan Sony. Imao sam prilike da vidim i čujem i Philips CD850. Lepo se to čuje, i impresivno izgleda, ali konkretan primerak nije bio u nešto reprezentavinom stanju. Zahvaljujem se svima na predlozima i konstruktivnim komentarima.
 9. E super, hvala, navratiću onda oko podne.
 10. @sondek koja je satnica u NS? Kad je najbolje doći?
 11. Gile

  Šta se gleda?

  https://www.imdb.com/title/tt15320362/?ref_=fn_al_tt_1 https://www.imdb.com/title/tt13911628/?ref_=fn_al_tt_1 Obe serije su izuzetne. I naravno, South Park: Panderverse, fantastičan osvrt na gluposti koje se dešavaju u Disney i kvazi woke kulturu.
 12. Ne ide kao 14", ali je imao video/S-video/kompozitni RGB ulaz što je za oba računara super (Amiga može preko A520 modulatora a ST ima kabl sa monitorskog izlaza na kompozitni video). S obzirom na to koliko ne vidim, bilo bi sasvim OK.
 13. EIZO Flexscan ❤️ Imao jednog sa trinitron cevi pre 30 godina. Najoštrija i najprijatnija slika u svemiru. Sad mi je žao što sam ga prodao, bio bi top za Amigu i AtariST.
 14. Nikada nisam bio na burzi u Fabrici, doći ću najverovatnije.
 15. Displej na strimeru je sjajna stvar pod uslovom da si na metar od njega konstantno, inače baš i nema neke svrhe. Nemoj CA pre nego što čuješ i budeš sigurna da ti se sviđa zvuk. Meni se sviđa CocktailAudio X45 mnogo, al mi je malo van dometa.
 16. Slušao sam pre 2 godine R-N800A kad sam imao ideju da bi mi možda takav setup odgovarao, u kombinaciji sa nekim MA Silver bookshelf. Lepo se to čulo, ali sam čuo i NAD C368 sa BluOS karticom (streamerom) koji je za iste pare imao zvuk koji mi se malo više svideo. Yamaha pravi vrlo solidne pojačavačke stepene i R-N600A je više nego dovoljno snažan da pokrije tih 15 kvadrata. Tu je daleko veći problem za kvalitet zvuka sam oblik prostorije nego izbor HiFi komponenti.
 17. Kinez kao kuća, originalni japanski su drugačije spakovani.
 18. Meni je Sony CDPX333ES prototip savršenog CD plejera. Uspeo sam da nađem igrom slučaja pickup u odličnom stanju (od familije iz US) tako da više ne preskače (hoće da pucne tu i tamo na nekom zeznutom CDu, treba recap), čita TOC u sekundi, sve može da se uradi na prednjem panelu, e sad bih još jedan takav al da ne moram da jurim pickup ponovo.
 19. Postoje, tačno. Raspitivao sam se. Ono što ima kod nas da iole vredi košta knap 500€ (Marantz 6007), ali on pati od istih bolesti kao i Rotel (spor tray, čita TOC to prekosutra, nema kontrole na kućištu), ne vidim smisao da to kupim.
 20. Ne postoji čak ni za veći novac. Kupio sam prošle godine u Koratu Rotel CD11 Tribute, na akciji je bio tačno 500. Na prvi pogled sasvim OK uređaj za te pare, torusni trafo, inhouse built CD mehanizam, masivno metalno kućište. Zvuk je vrlo solidan (nije kao Sony ES da se razumemo, mada teži), na momente preterano analitičan, traži malo tamnije pojačalo da bi zablistao u punom sjaju. Prodao sam ga jer je CD tray prespor, TOC se čita sto godina i ne može da se programira bez daljinskog. Nekome to ne smeta, meni mnogo smeta. CD mehanizam mu je inače odličan i tih, čita vrlo problematične diskove bez problema.
 21. Tačno uglavnom, ali stanje pojedinačnog primerka može da puno varira u zavisnosti od načina korišćenja/održavanja.
 22. Zato što uglavnom ne znamo istoriju uređaja koji kupujemo. OK je kad se kupi fabrički zapakovan u radnji, ili kada kupimo od nekog od poverenja da znamo sa sigurnošću šta se dešavalo sa tom spravom. Ovako je sve što se kupuje u “fabričkom stanju, nikad ništa dirano, laser nije štelovan”, ma sjajno. Istina je ipak mnogo drugačija, ne daje mi se 500€ za nešto što ima potencijala da za tri meseca postane pritiskivač za hartiju. Dolazimo do paradoksa da većina magnetofona (naročito high end) može da se popravi, kao i velika većina dekova, dok recimo ako na nekom Sony ES umre KSS270-271-272 pickup, taj uređaj je automatski otpisan. To je besmisleno. Dobar CDP bi trebalo da može da se jako dugo servisira posle kraja komercijalnog životnog veka, kao što je slučaj sa gramofonima i već pomenutim komponentama.
 23. Znam, i toga sam vrlo svestan.
×
×
 • Create New...