Jump to content


dusanbe

Članovi
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dusanbe's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. I posle 20tak minuta posla, sve radi kako treba... Evo, i posle par dana rada, sve ok. Link koji je poslao @Zexx je onaj sa koga sam porucio ekran pa se i njemu zahvaljujem ovom prilikom.
  2. Pre nego sam porucio ekran, konsultovao sam Gox co. ali on nema neki kanal odakle bi porucio deo pa sam ga porucio na osnovu procene, njegove i svoje, da bi trebalo da je ok. Cena je 99,00 eur plus postarina do Hrvatske. 12,90. Prodavac salje i uputstvo za zamenu pa ko je nekad malo prckao po komponentama i ima alat, moze sam da zameni ekran, bar sam ja tako procenio prema uputstvu... Odmah u subotu sam prionuo na posao zamene. Posao je prilicno jednostavan i jedino sto je meni pravilo sumnju je odvrtanje vijka koji drzi transformator, koji je vrv zasrafljen sa malo lepka pa za njegovo odvrtanje treba uloziti malo jacu silu.
  3. U petak je konacno stigao paket, da ne kazem paketic! Prodavac na e-bay je francuz i porucio sam ga 24.10. i stigao je 9.11. u Hrvatsku odakle sam ga vec u petak pokupio. Kutijica u kojoj je ekran je prilicno krhka a zastita preko onako pa je dobro da nista nije polomljeno.
  4. Hvala organizatorima i izlagacima na trudu kako bi se ovaj Hi-Files Show odrzao. Dolazim vec godinama na ovu manifestaciju i moj glavni utisak je da ove je godine bilo najmanje posetilaca, tj. guzve. Bio sam u nedelju od 16h pa skoro do kraja. I na forumu je manje aktivnosti pa se to prenelo i na sajam. Ipak, izlagaci su se potrudili da prikazu veoma skupe sistema koje vecina audiofila nece nikad posedovati ali zato je i ova manifestacija tako dragocena. Da vidimo i cujemo sisteme od kojih mnogi, cenom, prevazilaze vrednost nase imovine. Naravno da je osecaj subjektivan kod svih, ali sama mogucnost da to vidimo i cujemo kod nas, je veliki plus za svakog audiofila. A kako smo veoma malo trziste u HiFi svetu sigurno je da distributeri moraju mnogo truda i muke da uloze da bi opstali a kamoli izlagali na ovom sajmu, Posebno pozdravljam sve nase proizvodjace HiFi uredjaja kojima je jos teze, posto niko nije bio vrach (pop) us svom selu, tako da se preterano ne nerviraju ako citaju ove postove. Nadam se da ce ova manifestacija opstati ovakva ili jos veca i bolja u buducnosti posto je, sigurno, za jedan veliki broj ljudi vazna i draga. Ziveli!
  5. Konacno nadjoh vremena da pogledam kablove... proverio, i nisu oni. Tako da mi ostaje da se fokusiram na nabavku dela i servis.
  6. Provericu prvo ovo. Secam se da je jednostavno prestao da radi posle nekog paljenja, pa sam pomislio da je crko. Zato ga nisam ni otvarao da pogledam sta je unutra.
  7. Hvala za predlog. Mozda je to najbolje resenje.
  8. Pozdrav svima, Ima vec cca dve godine kako mi je crko displej na NAC-N 172XS. Nikako da ga popravim zato sto sve, svakako, radim preko aplikacije. Ali zatrebace displej kad tad pa bih ga popravio. Kome da se obratim? Video sam ranije u temi da je NShappy imao isti kvar koji je popravio Gox co. Ali sve je to bilo odavno pa se moyda do sad promenila prica....
  9. Juce nisam nikako uspeo da cujem manje zvucnike u Rotary audio sobi. Meni se dopao njihov izgled. Slabo ko je do sad preneo neki utisak o njima. Franco Serblin Lignea Koliko vidim, po netu, kostaju oko 4.500 eur/par. Da li zna neko cenu koju su rekli predstavnici? Hvala unapred.
  10. Sjajan je sajam. Svako ko se dvoumi, treba da ode. Ima stvarno puno sistema. Guzva je veeeelika, pa se naoruzajte strpljenjem i planirajte da ostanete duze. Pohvala za organizatore, brosura sajma (Show Guide 2018) je itekako korisna za snalazenje. Meni licno, najvise se dopao zvuk u Trafomatic Audio sobi. Pozdrav svima!
  11. Bice zanimljivo izvuci neku statistiku posete ove teme, nakon godinu dana. Kako je gramofon trenutno hit, mnogo ce pocetnika pogledati ovu temu, trazeci dobar savet. Ipak, zakljucak je samo jedan. Ako zelis nov gramofon, a da ima preporuku foruma, nema ga u ovom cenovnom rangu. Ja sam inace fan komfora u audiu, zato sam pre 5-6 godina i presao skroz na digitaliju. NAC 172 XS koji vuce muziku sa Synology NAS-a... Hvala svima jos jednom od mene i mog prijatelja Zorana. Za sad je resio da odlozi kupovinu.
  12. @RingeRaja napisao sam u prvom postu da moj prijatelj (malo stariji pa ne koristi mnogo racunre, pozdrav Zoki) zeli da kupi nov gramofon, da mu je budzet toliki i da se nadamo vasim predlozima, pa ne zelim u njegovo ime pisati o WAFu vs HiFi, ali Vam se zahvaljujem na predlogu, iako je on van budzeta, i savetu za web stranu na kojoj ima informacija o kupovini novog gramofona. @Sonichammer hvala na predlogu za ProJect gramofone, uzeti su u razmatranje @sondek jednom smo razmenili neki post o gramofonima, znam za Vas stav o Linn i uopste o gramofonima pa razumem Vase ironicne odgovore Ukoliko ipak ima nekog ko poseduje ili je posedovao neki od ova dva gramofona, molim da napise neki utisak pa makar bio da ih treba zaobici u sirokom luku. Hvala unapred. Pozdrav svima
  13. U principu @sondek @RingeRaja su u pravu, ali u ovom slucaju, kad neko ne zeli da se bavi sa sredjivanjem polovnih uredjaja, popravljanjem, vec jednostavno da iskoristi maksimum iz onog sto ima, nije ni to daleko od istine. Ali da ne pisem u tudje ime.
  14. AT LP5 ima, za razliku od ostalih, i phono pre amp, pa sa njim nema potrebe kupovati posebno jos jedan uredjaj. A ukoliko resi da buducnosti kupi phono pre amp, moze se izabrati i opcija direktnog prenosa signala bez koriscenja njegovog predpojacala. Predpostavljam da je i ProJect Essential III Phono takodje slican kao i ova Audio Tehnica? Mozda svesti izbor na ova dva gramofona? Pa izabrati sta se vise svidi, vizuelno? Posto su to ipak Plug and Play entry level gramofoni.
  15. Hvala na odgovorima. Ipak, cena predlozenog modela (cca 800EUR) je daleko iznad budzeta. Da li neko ima iskustava sa nekim od predlozenih uredjaja? Pozdrav
×
×
  • Create New...