Jump to content


shone88

Novi članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

shone88's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. @Kuršum, izvini nisam se javljao par dana... Vikend me pojeo... Elem, juce sam otisao do prodavnice sa namerom da kupim Wharfedale Diamond 220, i iz radnje sam izasao sa Wharfedale Diamond 225. Jesu skuplji, ali stvarno cak i audioduduk kao ja moze da primeti veliku razliku, koju pretpostavljam da pravi velicina bass drivera. Zvuk je fenomenalan, pojacalo naizgleda nema ni najmanji problem da ih potera, i za sada ja sam prezadovoljan. Sad mi je ostalo jos samo opamecivanje uredjaja. Mozda i ovo sto je @VU metar predlozio nije tako losa ideja. Hvala na predlogu, definitivno cu da istrazim tu opciju, buduci da je dosta fleksibilnija od bilo kog uredjaja.
  2. @Kuršum, pa ne jurim nove u principu, ako imas neke preporuke starijih modela koje bih mogao da kupim polovne, nije ni to problem, ali za ove novije mi je bilo lakse da nadjem na netu review, pa sam mahom njih gledao.
  3. @Boycie, hvala jos jednom na detaljnom objasnjenju! Mislim da bih mozda i bio u mogucnosti da odnesem pojacalo u prodavnicu i isprobam vise zvucnika, ali koliko moje neuke usi mogu da prepoznaju sta se uklapa, a sta ne, je vec druga prica...
  4. Pa ne u sustini, ono sto sam ja planirao je da na WXAD-10 nakacim komp, ili neki NAS, i da onda preko MusicCast aplikacije instalirane na telefonu pustam muziku sa tog racunara/NAS-a.
  5. Nemam Mac, imam samo iPhone/iPad. Ali da, onda je verovatno i ovo isti princip.
  6. @stoN_Cold, hvala, ali koliko vidim @Kuršum je u pravu, u specifikaciji za te zvucnike stoji da je minimum preporuceno pojacalo 30W. @Boycie, hvala na detaljnom objasnjenju, znaci tvoje misljenje je da bi moje pojacalo moglo da ih potera. Mozda cu postaviti glupo pitanje, ali sta je zvucni potpis risivera, i kako bih mogao da utvrdim da li su zvucnici poklapaju? @zak and @Preddrag, gledao sam i chromecast, i isprobao sam ga. Ima par razloga sto mislim da je bolji izbor Yamahin WXAD-10. Prvi je kvalitetniji DAC, Yamaha je u stanju da reprodukuje FLAC fajlove 24bit/192khz za razliku od chromecastovih 24bit/48khz, ne znam koliko ce to moci da se bas oseti na ostatku setup-a koji planiram da napravim, to bih isto voleo da mi neko odgovori ako moze, koliko je to bitno na ovom pojacalu i zvucnicima? Drugi je mogucnost vise konekcija, WiFI, Bluetooth, i Ethernet kabl, gde chromecast nudi samo WiFi. Lossless audio fajlovi znaju da imaju i po vise stotina MB, a WiFi zna da bude nepouzdan prilicno. Trece su izlazi, chromecast nudi samo 3.5mm izlaz, koji je navodno neki hibrid optike i analognog izlaza sto mi je jako cudno, i nisam siguran da to razumem bas... Dok Yamaha WXAD-10 nudi dva analogna izlaza jedan 3.5mm i jedan RCA koji mi i treba za ulaz na moje pojacalo, mada bi mogao i 3.5mm da koristim, ali nekako mi ovo logicnije bilo, mozda gresim. I poslednje je sto podrzava AirPlay protokol, koji Chromecast, logicno, ne podrzava, niti ce verovatno ikada. A ja i ostatak porodice koristimo Apple uredjaje, pa bi nam znacilo da moze da se castuje sa njih muzika. Takodje Yamaha ima jako finu aplikaciju koja se zovi MusicCast za kontrolu uredjaja. Veliki minus je naravno razlika u ceni... Chromecast je tricavih 35 evra otprilike, a Yamaha se bogme krece oko 160 evra. Tako da sad koliko dobijas za taj novac nisam siguran, ali nekako mi Yamaha deluje kao bolja opcija za mene, ako neko ima argumente da me ispravi i nagovori da je Chromecast bolji, vrlo rado bih da ih cujem i spasim 120 evra!
  7. Hvala @nino69, upravo zbog takvih stvari o kojima nemam pojma sam i postavio ova pitanja. @stoN_Cold, koliko vidim tesko da mogu da se nadju... Je l ima neka novija alternativa? Ili da mi pojasnis zasto bas oni, pa da sam probam da potrazim alternativu.
  8. 26W je pojacalo, a na sajtu zvucika pise da je preporuceno pojacalo od 25-100W. Mislis da nije dovoljno?
  9. Pozdrav svima, kao novajlija u svetu audiofila, moram da se izvinim za eventualno gluposti koje cu pitati, ali sta cu, moram nekako da naucim. Imam jedno staro pojacalo Akai AA-R20, koje, pre svega, ima sentimentalnu vrednost za mene (bilo je caletovo), pa sam resio da ga malo "opametim" i digitalizujem, i uzmem odgovarajuce zvucnike za isto. Za digitalizaciju sam imao na umu Yamaha WXAD-10. A sto se tice zvucnika imao sam na umu Wharfedale Diamond 220. Po onome sto sam malo citao po netu, trebalo bi da se sve ovo uklapa i funkcionise. Sto se da videti iz primera koje sam naveo nisam bas spreman da potrosim neke velike sume novca na ovo, ali bih voleo da imam pristojan zvuk. Voleo bih da cujem vase misljenje, i eventualne preporuke za neku drugu kombinaciju, da li uopste vredi ovo raditi... Hvala puno!
×
×
  • Create New...