Jump to content


VicVega

Novi članovi
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VicVega's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. odlemljivanje je trenutno van pitanja, jer nemam pristojan lem, niti imam gde lokalno nabaviti. Varošica. Da, naravno, ali mi se taj srednjotonac to čini kao piezoelektičmi "visokotonac" u boomboxevima iz 80ih - tu je samo da bi mogli da napišu da postoji. Radi fuck-all. Plus je ovde van faze. Trebao bi bar od nekih 1kHz da zahvata, preferabilno niže, ali to ovde woofer radi. Sa sve cone-break up skokom. Kada sam kod woofera, meri 8 oma dc-a, bez odlemljivanja visokotonca, iz istog razloga. Takođe, nema nikakvu zaptivku i drži ga jedino plastični ukrasni prsten. Njegove rupe bivaju promašene šrafovima. Upozoravajte ljude da ne kupuju ovo, molim vas.
  2. Da, gde god beše pomenuta i otvarana ova kutija, bilo da je strani ili domaći forum, nikom nije bilo jasno šta su radili i šta postižu sa takvom skretnicom na ta dva drajvera. Šta bi vam značio DC otpor? On obično biva niži od impedanse. Drugo, i bitnije, visokotonac na sebi ima zalepljenju paralelno povezanu zavojnicu, kao deo pokušaja skretnice i kada sam ga kupovao , prodavac ga je tvrdio da ga je merio unimerom na oko 2 oma, ali sa zavojicom. Ako se ne varam, i ja sam dobio oko 2.nešto, mereći pri otvaranju paketa. Woofer ću izmeriti, pa pišem.
  3. Zasigurno ne znam. Zvanično nigde nisam našao. Samo jedan ebay listing tvrdi 8 oma. Kutije su označene sa 4-8 oma.
  4. Svakako, najpre da nađem drivere, pa će mi biti jasnije šta taj srednjotonac radi, i po potrebi korigovati nekom pristojnom skretnicom čitav sistem. Bar znam šta neću uzimati kada budem lično birao.
  5. JBL je to radio na nekim od svojih, sasvim cenjenih monitor serija. izgužvane membrane, ulubljene kalote. Razmišlljao sam o SAL srednjotoncu, skn10 ako se ne varam, međutim, malo je veći, i tražio bi proširivanje rupa, plus originalan ukrasni prsten ne bi mogao stati preko. Kao što rekoh, tražim rešenje koje će ih vratiti u donekle fabriško stanje. Cenim vašu pomoć i želju da dovedem kutije u nešto polu - pristojno, ali kada budem želeo to, najpre ću pazariti nešto polu pristojno, ili se čak otusnuti u vode samogradnje, premda mi je CNC glodalica vrlo dostupna. Dakle ili originalan deo, ili donorske kutije. izveštavaču svaku promenu ako postoji interesovanje. technics su-v500
  6. par drajvera, poštarina, carina ≥ cena jamo studio 180 na kp u sasvim dobrom, kućnom korišćenom stanju. visokotonce sam uspeo naći vrlo brzo. srednjotonce mesecima kopam po kp.
  7. težim ka tome da, ako je moguće, nabavim original. Korišćenje srednjotonca ovde je sasvim specifično. Zatvorenog je tipa, i po specifikacijama kutija koje iskopah na internetu, povezan je van faze sa ostalim drajverima i zahvata od 4.5kHz do 9kHz, pa ga vi zovite srednjotonac. Upravo zato želim original ili fino premotan drajver. Takođe, trebalo bi da bude približno 92dB osetljivosti na pri 1w na 1m, mada posle silinih pretraživanja znam da Jamo ume da slaže o specifikacijama. U suštini je problem skretnica, ili njeno odsustvo. Woofer je direktno povezan, srednji na kondenzator sa vufera, visokotonac na kondenzator sa paralelnom zavojnicom. Dakle, prirodni roll-off srednjotoca bi uticao na zvuk jer sve od skretnice na njemu je high-pass, i nema ništa što bi ograničilo gornji deo. sve ovo može rezultirati u male razlike, ali razlike koje ne bih želeo da imam. tražih po kineskim sajtovima, ali slabija vajda borbe mog strpljenja i neorganozovanosti takvih sajtova. Swell. Ako bude trebao intervju, tu sam.
  8. "Bolje kupi...", "Jamo je više kuhinjski aparat nego HiFi", "Ne sećam se kada je ovaj forum imao ikakve veze sa ogrevom..." Molim da me poštedite ovakvih komentara. U pitanju su Jamo 22490 ili 20490 drajveri. 100mm korpa, oko 76mm cone. Korišćeni su u Studio seriji (130,160,180,190...), nekim cornet modelima; e430, koji je u suštini studio 160, negde čak kao visikotonci itd. Voleo bih pomoć oko njihovog nalaženja, po relativno razumnoj ceni, naravno. Tema bi možda trebala u berzu, premda se ne pih petljao sa popravkom. U obzir dolaze novi i polovni. Zamolio bih ako iko ima par ili zna gde bih mogao nabaviti, da se javi, bilo na temi lil u dm. Slika su sa sicken.ch sajta, gde se prodaju po ceni od 37chf po komadu. Da. To otprilike cena polovnih kutija u dobrom stanju, u kakvom moje nisu, kod preprodavaca.
  9. Kako vam se čine ove kutije? T+a Stratos P22 http://www.kupujemprodajem.com/t-a-stratos-p-22-48207777-oglas.htm?filter_id=122
  10. Hvala. Kao što razmišljah, Dali nekako leži opisu. Uložiću vremena - Spreman sam da lovim dobar i zdrav par, u nadi da bih izbegao impulsnu kupovinu apsolutnog krša, poput onog što se sada nalazi na KP. Za slučaj da me, pak, izda stripljenje, šta bi moglo bist u rangu tog Dali-a?
  11. Živim u Osečini, na pola puta Vajeva i Loznice. Razmišljo sam da se provozam do "Fidelity-ja", poslušam i izaberem nešto, ali pre toga postavih pitanje ovde, da bih dobio ideju šta bi najbolje funkcionisalo i šta da tražim.
  12. Haha, ne zameram. Hvala ipak. Čekam nekoga ko bolje poznaje tržište i generalno ima više iskustva u HiFi polju.
  13. Svakako imam u vidu nov konverter, ali bih zamolio za odgovor na temu zvučnih kutija. Svako mišljenje je dobro došlo.
  14. Nažalost, matična mi je Micro ATX oblika bez PCI slota, več ima PCIe. Neka PCIe alternativa? Zvučne kutije? Posedujem M Audio USB mikrofon koji je baziran na Micronas UAC3556B čipu čiji je D/A Konverter sposoban za 24bita (Windows pokazuje 32bita) @ 48Khz.
×
×
  • Create New...