Jump to content


fructal

Novi članovi
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

About fructal

  • Birthday 11/18/1981

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fructal's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Da, mislim da ce i biti Bluestacks na kraju. Opcija 2, cast sa telefona na Eon box koji podrzava chromecast protokol, a iz njega ide HDMI kabl u risiver, cenim da ne bi trebalo da bude gubitka u kvalitetu s obzirom da je sve digitalno? Ili gresim?
  2. @siroma nisam mislio na discord konkretno, nego da pokusas da pobrises Tidal foldere iz %AppData% i %LocalAppData% ako ih ima, pa pokusas instalaciju ponovo. Disejblovati antivirus kao troubleshooting korak, kao sto je dj.nik spomenuo. Generalno 2 antivirusa koja rade istovremeno su bas no-no. Captcha problemi su cesto povezani sa akcijom na ISP strani kada (bez najave, naravno) stave korisnike iza CGNATa, tako da vise usera izlazi na internet pod istom javnom IP adresom.
  3. Nah, uz troje dece koje trchi okolo tablet na otvorenom je preveliko iskusenje, a bilo sta nakaceno na prednji panel risivera potencijalno recept za katastrofu. Ako nesto bude moralo kablom pre ce biti HTPC kad se nakanim da sredim ovo https://support.hp.com/us-en/product/hp-elitedesk-800-65w-g2-desktop-mini-pc/8741496/model/8741501?sku=L2X86AV @siroma antivirus (Win defender ili nesto trece) koji pravi probleme? Polu-olupana instalacija koju treba pocistiti pre novog pokusaja, u ovom stilu https://support.discord.com/hc/en-us/articles/209099387--Windows-Installer-Errors ?
  4. Hm, Xiaomi Mi 8, flagship (doduse, pre 2 godine), Snapdragon 845, 3400mAh? Opet konstatujem, ako pogledam battery usage kada dodje do ~10%, BubbleUPnP ubedljivo trosi najvise baterije, tipa 60%. Nije problem ni da ga punim cesce, telefoni su vec postali potrosna roba, nego me je zanimalo da li je do mog telefona ili nekih podesavanja... Opcija 2, cast sa telefona na box, pa HDMI na AVR?
  5. Da, Roon, znam.. za sad pokusavam neku sirotinjsku DIY varijantu koja zavrsava posao - uz spotify family za neobavezno slusanje i pracenje nekih plejlisti za smesne pare, i qobuz ebay varijantu, Roon mi je za sada previse para "samo" za sw player. Da dodam da sam probao i mconnect Player Lite, ali iz nekog razloga posle par (desetina) sekundi muzika krece da secka i to je to, postaje neupotrebljiv.
  6. Cao svima, Neki savet iz prakse, kojom "kombinacijom" ste iz Qobuza (ili Tidala) izvlacili najbolji kvalitet? PC nije povezan sa AVRom (Marantz SR7009), tako da ta opcija otpada. Ono sto sam ja probao: 1. BubbleUPnP na telefonu, cast direktno sa njega na AVR. Radi korektno, jezivo ubija bateriju na telefonu. 2. Qobuz aplikacija na telefonu, cast na SBBov Eon box koji je HDMIjem povezan na AVR, opcija koju najvise koristim. Jel bi bilo preporucljivo da uzmem opticki kabl i da njime povezen box na AVR? 3. Opcija slicna prvoj - BubbleUPnP na telefonu, pa cast na foobar UPnP/DLNA server na PCju, koji ima i UPnP MediaRendered Output plugin instaliran, gde je AVR izabran kao output, ali mi ovo deluje kao apsolutno nepotrebna komplikacija, iako radi. Hvala unapred!
  7. Zoki Barič, jbg. Vidim da je poslednju ocenu dobio pre 2 nedelje, znači još uvek je aktivan.. Možda je na moru ili tako nešto, to vreme godine je. Sent from my OnePlus One using Tapatalk
  8. Znam tipa koji dovozi audio opremu iz Nemačke, meni je doneo avr, ali računaj 100-200e za uslugu, u zavisnosti od gabarita... Ako sračunaš da ti se to isplati - PM za kontakt. Sent from my OnePlus One using Tapatalk
  9. Posle pauze da se vratim na temu - od svega ovoga gore kod nas na oglasima se pojavljuje samo TA-DA 9000 ES, za 810e. Bio sam u guzvi na poslu, probacu ovaj vikend da organizujem neko slusanje pa javljam utiske.
  10. Ove Klipsch i Canton sam i ja gledao, Canton mi deluju bas zanimljivo, a prosli su i WAF (sto se tice izgleda, naravno ). Sto se tice AVRova, u igri je trenutno Marantz SR7008 za 700e. Misljenja i uklapanja sa gore navedenim zvucnicima (vec smo zakljucili da bi L80 obavezno zahtevali power amp sto pre).
  11. @micicss tnx za info, ali to mi je previse para. Inace, kad bih isao na tu cifru zanimljiviji bi mi bio Marantz SR7010 koji ima star 1god da se nadje za 900e na KP, a koji je bolji za muziku, bar koliko sam citao. Kao sto Technicssss rece, HT trziste je prilicno dinamicno i stalno se smisljaju novi standardi, bilo bi potrebno mnogo $$$ da se to isprati, cak i polovno. Moj cilj je da za iole normalne pare (1k evra) dobijem pristojan hifi stereo sistem, koji ce da bude osnova za surround. Dakle, stereo slusanje muzike mi je akcenat, a na surround gledam kao na zabavu prilikom gledanja filmova i crtacja sa zenom i klincima. Streamovanje x264 i x265 sa kompa, nishta BR diskovi, stoga mi ni zahtevi u vezi sa tim nisu preveliki. Nakon svega ovoga, ne znaci da mi se misljenje nece promeniti za par godina, ali smatram da mi je za ulaz u hifi ovako nesto vise nego dovoljno, bez keshiranja par hiljada evra u startu. Da se vratim na temu, razmatralo se juce i danas ponesto od zvucnika sa KP, i dalje ostaju kao favoriti Quadral Argent 75 i JBL L80, sa komentarom Gvlade da je cifra malo jaka i da L80 mk2 ne bi trebalo da prelazi 450 evra.
  12. Hahaha, upravo tako, cena je potpuno suluda.. Da ih drugar nije kupio nove (pa znam cenu iz prve ruke) možda bih se zaleteo.. Baš zato bih voleo da saznam realnu cenu za dva modela koja sam naveo, a pre svega kako se kotiraju glede kvaliteta.. Hvala za savet za quadral, pogledacu čim budem pri kompu, a imam i još neke kandidate pa ću pitati za mišljenje. Sent from my A0001 using Tapatalk
  13. Cao, hvala na opsirnom odgovoru Da krenem redom: Bas tako, u jednom trenutku sam se zaleteo i krenuo da razmatram izmedju ostalog i Marantz SR7010/7011, dok nisam shvatio da najverovatnije nikad u zivotu necu postaviti nesto jace od 5.1 (eventualno 7.1). A ovaj DSP-Z9 je cudoviste za stereo, a i po gabaritima, 30kg! Za Onkyo sam video i varijantu sa hladnjacima na cipovima, jos uvek se premisljam, ali s obzirom da uredjaj bude vreo nisam siguran da bi hladnjaci (bez ventilatora) zavrsili posao. Da, taj AVR-4306 sam video kod Zileta.. ima jos jedan oglas za 400e. Inace Ziletov AVR je malopre rezervisan, ne znam da li sam nekome dao ideju. Sto se tice E80, aham, video sam taj oglas, ali.. oni su novi pre 5-6 godina kostali ravno 400e, tako da ponuda i nije narocito povoljna. Pokusao sam da nadjem na netu nesto detaljnije o LX1000mk2 i L80 (oba modela '96) ali bezuspesno, zato sam se nadao nekoj insajderskoj informaciji o cenama/kvalitetu ovde.
  14. Zdravo svima, Moj prvi post ovde - slicno pitanje sam postavio i na Benchmarku, ali reko' da pitam i ovde i da posle sumiram savete i komentare. Elem, nakon 6 godina od useljenja konacno mi je i audio sistem dosao na red. Plan mi je da za pocetak uzmem surround AVR i stereo zvucnike, a u nekom trenutku bih to prosirio na 5.1 sistem. U buducnosti bih kupio i stereo pojacalo koje bi bilo nakaceno na AVR pre-out i pogonilo frontove. Kao sto sam napisao u subjectu, budzet je oko 500e za AVR i isto toliko za stereo zvucnike. Sto se muzike tice, slusale bi se sve vrste rocka, jazz, pomalo elektronike (pod tim ne mislim na house, vise na muziku tipa Air). Soba je velicine oko 20 kvadrata, dugacka 5.2m, siroka 3.8m (to je ujedno i udaljenost od garniture do zvucnika), skica u attachmentu. Kao sto se vidi, iza TVa je zid, sa leve strane sobe je otvoren prostor. Plan je da se ispod TVa uskoro pravi polica, sa cijih bi strana stajali floorstanderi. AVR: Inicijalno sam po preporuci krenuo da gledam Sonyjeve AVRove, recimo STR-V555ES (250 evra), da bih dobio savet da je za AVR ipak pametnije da gledam nesto mladje. Onkyo mi je bio primamljiv (TX-NR828) ali bih Onkyo ipak preskocio zbog problema sa pregrevanjem i HDMI plocom (necu da montiram ventilatore na njega). Dobio preporuku za Denon AVR-4306 koji moze da se nadje za 280 evra polovan.. Od novih je zanimljiv, ali midrange, Denon AVR-X2300w (510 evra).Neka preporuka? zvucnici: kod drugara sam slusao JBL E80 povezane na HK3490 i ta kombinacija mi se bas svidela za rock (Audioslave, The black keys). Jazz (Madeleine Peyroux) isto tako zvuci pristojno. Da li je za ove dimenzije sobe OK birati floorstandere ili da idem na nesto manje? Za sada sam gledao JBL L80 (450-500e) i LX1000mk2 (380e), da li bi i koji bili OK izbor? Konacno, oba modela su sa bass reflex rupom pozadi, meni bi zvucnici stajali uz zid, eventualno odmaknuti 10cm, da li bi to previse uticalo na bas? Hvala unapred.. onima koji su procitali ovako dugacak post. Nebojsa
×
×
  • Create New...