Jump to content


CA-RIA

Članovi
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

About CA-RIA

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Поента приче је да се свашта продаје под mint стањем, уосталом неки нови винили су у очајном стању, лично сам отворио један винил који је био нов. Ако изумемо фабричко оштећење на једној песми која чини ту песму потпуно неупотребљивом, други делови винила звуче као да је винил коришћен. Како појединци праве виниле, стари винили су закон за њих.
 2. Користим goldmine градацију, што значи да је mint плоча која никада није пуштана. Поједини (не сви) продавци продају разне плоче које нису mint а они тврде да јесу. Постоји и варијанта mint SS, still sealed, али то се подразумева да је mint. Да ли ви знате шта је mint ?
 3. Надам се да је то боље од Silver. Мада после искуства са истом,мени се смучио Grado.
 4. Знаш у чему је проблем - добри продавци у свету немају увек добар квалитет. Него ти човек лепо каже - плоча ти се "не свиђа" (читај - продаје VG или VG+ као NM), лепо шаљи назад, о свом трошку, а он ће ти вратити паре за поштарину. Или делимична рефундација. Са странцима увек можеш да се договориш. Што се наших тиче све зависи од продавца до продавца. Има и неких продаваца да хоће да ти пошаљу аудио узорак од албума који се продаје. Ја сам имао одлична искуства са куповином са Discogs, a и са нашим продавцима, веома добра искуства. Свакако да је било "mint" плоча која су захтевала одређе
 5. Тржишна цена Битлса је шипак. На Discogs наше верзије нико живи неће да купи, ил дају неке смешне паре за то. Ако неко баш хоће да плати нечије нереалне цене, онда ајде. Овај албум је заиста реткост у оваквом стању, на Discogs може да се нађе или само књига или само плоча, али реално, пуно среће сваком ко покуша да ово продаје за 300 евра.
 6. To се подразумева, много сам нових плоча очистио. Оне стоје упаковане годинама, па барем једном треба да се очисте. Могуће да ако плоча тек изађе из производње, па да јој чишћење не служи. Овако, није лоше ако је плоча годинама у фабричком паковању. Ако је отпакована и слушана пар пута, онда у сваком случају.
 7. Хвала на савету, ал још да нађемо Тергитол. Шалу на страну, није лоша ни она оригинал течност што се добија уз Кностија. Могу плоче лепо да се оперу, фора је да се оставе дуго на сушењу, ја сам са сушењем по 12 сати са Кности течности постизао више него лепе резултате. Неке плоче су постале минт, а неке су постале толико добре, да су биле много боље, рецимо између VG+ и NM.
 8. Meни су синглови највећи проблем. То је тако брљав винил да не могу са Кности течности никако да га очистим, визуелно шатро изгледа лепо, али на грамофону је за плакање. Да ли је неко имао искуства са сређивањем синглова, да могу да звуче лепо као што изгледају ?
 9. Прикључите старо појачало на компјутер. Имам Sansui AU 417, музика звучи фантастично, мада ми је излаз само SB audigy SE.
 10. Хвала, јако занимљиво јер без Asendie, сама холандска поштарина није ни мало јефтина.
 11. То сам разумео, али интересују ме колике су им провизије, да ли је повољније него без њих. Могу ли се поручивати плоче из Америке или из неких делова Европе где је скупа поштарина (као што је Холандија). Колико је повољније ићи преко Asendie ?
 12. CA-RIA

  Nagaoka

  Дисторзија се дешава кад се деси. Нема везе са крајем плоче. Имам утисак да нешто игла не испрати добро, али нисам сигуран. И то само везано за један албум.
 13. Можеш ли ми рећи нешто више о том начину куповине преко Аsendie ?
 14. Цене винила су генерално скочиле. Са друге стране. није лако наћи очуване виниле, а са домаћим продавцима је највећи проблем што реално немамо појма шта долази под етикетама "плоча 4 - ". Могу да буду неки изгребани винили који нису баш у добром стању. Mint стања се свакако ретко налазе, али то не оправдава астрономске цене. Мада, са друге стране, људи би хтели да купе плочу која је ретка за мале паре.
 15. Надам се да ће ти стићи, ја нисам пуно поручивао из иностранства, али могу да кажем да је оно што сам поручивао стизало, са мањим или већим закашњењима. Али је стизало. Има ли нових вести ?
×
×
 • Create New...