Jump to content


LazaSD

Novi članovi
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by LazaSD

  1. LazaSD

    Sansui

    Znači slažemo se da je HPM kao serija izuzetan samo treba pronaći model koji će najbolje "leći" u sistem! Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
  2. LazaSD

    Sansui

    @milemrak Juče sam nabavio par izuzetno sačuvanih Pioneer CS-E 421 iz '76 (30w/60W, 8 Ohma, 90dB) za nepunih 70€! Daću im priliku jer sam ih čuo u jednom sistemu i ostavile su mi odličan utisak! Ukoliko se kojim slučajem ne uklope uzeću definitivno HPM varijantu u razmatranje! Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
  3. LazaSD

    Sansui

    @milemrak Nikada nije kasno za informacije ovog tipa mada ja sada moram da uradim mali update cele priče. Naime, ja jesam u međuvremenu nabavio sebi Sansui-a ali me je Bog malko pogledao pa je to AU-666 ... mojoj sreći kraja nema!!! Pojačalo je trenutno kod majstora koji ima zadatak da mu zameni samo dotrajale komponente zbog kojih jedva daje zvuk na izlazima (ali ga daje) dok ću u priču sa kompletnom zamenom elektrolita i lemovima ući kasnije! Problem izbora zvučnika je ostao ... i ma koliko imao želju da jedne HPM 30 50 ili 60 vidim u svom dnevnom boravku trenutno nisam u mogućnosti da ih kupim pa sam u potrazi za prelaznim (jeftinijim) rešenjem!
  4. LazaSD

    Sansui

    Pre svega pozdrav svim učesnicima u ovoj temi i molba za malu pomoć! Pitanje jeste i za rubriku "šta da kupim" ali pošto je u pitanju AU-217 mislim da će te mi ipak vi ovde dati kompletniji odgovor! Kao što sam naveo u pitanju je kupovina pojačala AU-217 ne iz hira već zato što sam veliki ljubitelj i poštovalac tehnike koja dolazi iz Japana, a pogotovo egzotike kao što je Sansui! Moja dilema nije izbor pojačala već zvučnika!?! Hiljadu puta sam okrenuo sve oglase tražeći kutije koje će svojom snagom i donekle kvalitetom pratiti AU-217 ali nisam uspevao! Svestan sam da odgovor treba tražiti među engleskom proizvođačima nešto višeg cenovnog ranga, ali na žalost trenutno to sebi ne mogu da priuštim! Kao što rekoh hiljadu puta ali sinoć po hiljadu i prvi put jel te naletim na jedan par Pioneer kutija starije generacije S-X10 (40W na 8 Oma uz osetljivost od 91dB) koje mi deluju kao solidno prelazno rešenje, ali naravno za to mi je potrebno vaše mišljenje! Ukoliko smatrate da su loš izbor i da za iznos od recimo 60 do 70€ (koliko mogu da izdvojim trenutno) mogu sebi da priuštim bolje kutije voleo bih da čujem vaše mišljenje!!! Na kraju, a podjednako važno da kažem da će primarni izvor zvuka biti gramofon, a što se zvuka tiče to je u 90% slučajeva elektronska i instrumentalna muzika starije generacije (Vangelis, JMJ, James Last, Kitaro, ... ) i nešto hard roka takođe iz pređašnjih vremena (što bi se reklo sve što mi treba je već ispresovano)!!!
  5. Pozdrav svim ljubiteljima "lepog zvuka" od moje malenkosti!!! Kako kućni red nalaže ovde sam da kažem koju reč o sebi! Povratnik sam jer sam nekada kao tinejdžer provodio noći i noći uz moju "prvu ljubav" Kenwood KR-1400 uparen sa (ništa mlađim) Siemens kutijama čijeg se modela sada više i ne mogu setiti! Bilo kako bilo ta kombinacija je tako lepo zvučala da je se uvek setim sa setom!!! Danas ... posle 2 decenije tavorenja konačno finansije dozvoljavaju da se vratim mom "poroku"!!! Što se trenutnog stanja tiče još uvek nemam formiran sistem i posedujem samo tangecijalni gramofon JVC AL-E77BK koji sam pribavio po zaista niskoj ceni (nešto manje od 25€) koji je zaista očuvan za svoje godine! Uskoro nastavljam dalje, a želja mi je da sastavim jedan da kažem "analogni sistem" i to nešto skromniji za početak pa uz vašu pomoć bih to nadograđivao polako! Za kraj o zvuku koji volim!!! Instrumentalna i ambijentalna muzika (Vangelis, Jean-Michel Jarre, James Last, Kitaro, Space, ... ), a zatim u dobroj meri i stari dobri Hard Rock i sve njegove varijacije (Pink Floyd, Deep Purple, The Who, CCR i da ne nabrajam dalje)!!! Eto ... ukratko!!!
×
×
  • Create New...