Jump to content


Nutcracker

Novi članovi
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Nutcracker's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Da li neko ima iskustva kupovine sa Hificollective ? Koja je cena isporuke i koliko se čeka ... ?
  2. Optical cables can sound better at longer lengths. This is due to reflections within the cable and by using a cable that is a few meters long, the circuits in the receiver should be able to separate the signal from the ghost reflections better. Neproverivo , naravno ... a ne može da škodi .
  3. Mutter’s Miraculous Dvorák Concerto
  4. Iggy https://www.youtube.com/watch?v=BdkeG46BGDw https://www.youtube.com/watch?v=wLU0uqsyIs4 Sinead https://www.youtube.com/watch?v=oyimbccuo8Y i za danas Disturbed : The Sound Of Silence ( Simon & Garfunkel 1964) https://www.youtube.com/watch?v=2o1p83UjJFA
  5. Jerry Lee Lewis može od balade da napravi kantri : Over the rainbow (Judy Garland 1939)
  6. Dve zvezdice u Rolling Stone-u za Sinéad O'Connor i Am I not your girl ? Šaputanje , Big bend ...: Secret Love (Doris Day 1953.) Bewitched , Bothered And Bewildered (Vivienne Segal 1940.)
  7. Čestitke za emisiju . Sada me je malo manje sramota što sam roditeljima kukao za "muziku" . Imam WAF (wife acceptance factor) pitanje za buduće goste emisije : Gde stoji 200 kolekcionarskih komponenti ?
  8. Nutcracker

    Neočekivano

    Upoznajte se sa neočekivanim ili neobičnim izvođenjima omiljenih pesama ili omiljenih izvođača . Moj današnji predlog je Iggy Pop album Après : "Et Si Tu N'Existais Pas" (Joe Dassin) "La Vie En Rose" (Edith Piaf)
  9. Namera je bila ohrabriti one koji nameravaju da na ovaj način slušaju muziku najjednostavnije moguće...
  10. Dok se ne preznojimo od piva : OS je liveusb iz puppylinux distribucije (Tahrpup ili LxPup) . Player je Deadbeef . Vrlo je jedostavan a dobar player . Mana mu je što DSD file-ove pušta pomoću ffmpeg plugin-a ponekad sa greškama . WAV i FLAC format odrađuje savršeno . "Siromašna" kombinacija je kartica sa VIA Envy24 DSP-om i CA DacMagic . Ja sam se više osvrnuo na PC kao transport . Višak su naravno i svi ventilatori , grafičke kartice za igranje ... Ajmo na to pivo...
  11. Postoje različiti pristupi slušanju muzike kada je računar izvor zvuka . Ono što je mene zadovoljilo je : 1. Odsustvo Windows-a 2. Odsustvo HDD-a 3. Optički kabl za povezivanje sa DAC-om . Linux zaista zvuči drugačije i moj savet je da pronađete distribuciju i player koji vam je najlakše podesiti . Korak dalje je izbacivanje HDD-a iz kućišta . OS se podiže sa usb-a i radi u RAM-u . Audioteka za trenutno slušanje smešta se na SSD-u ili memorijskim karticama . Ako u računaru koristite zvučnu karticu , optički kabl u DAC šalje samo muziku ... Do slušanja .
  12. Tuner tokom rada ima smetnje (u vidu prekida , pucketanja) što liči na rad kada je lošiji prijem ili stanica nije dobro podešena . To se dešava povremeno a tuner normalno radi i pronalazi stanice . Predlog za dobar servis ?
×
×
  • Create New...