Jump to content


raddar

Novi članovi
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

raddar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Da ali 511 nema CD, a 611 već ide na 600€.
  2. Ako se ne ljutite, ja bih vratio temu u normalan kolosek. Ima li neko predstavu kakav je Denon D-M41 DAB u odnosu na Denon RCDN9 ili Onkyo CR_N765. Posle svih hvalospeva koje sam pročitao na netu o M41 skoro da sam rešio da ga uzmem, ali bi mi značilo da uređaj ima i mrežni priključak zbog internet radija, pa mi u tom smislu potonja dva više odgovaraju, ali se nešto na netu nisu pretrgli sa prikazima ovih uređaja, pa nisam siguran šta da očekujem po pitanju kvaliteta zvuka. Kačio bih ga na Q Acoustic 3010.
  3. Da ne otvaram novu temu, iskoristiću ovu, a pitanje je slično. Dakle, trebaju bi nove slušalice za slušanje muzike (PC+DAC), pošto su dosadašnje AKG K77 odradile svoje. Budžet je sličan (oko 100€), a može da bude i malo veći. Generalno sam sa K77 bio zadovoljan, ali kad već uzimam novo, bilo bi dobro da bude neki upgrade. Jedini uslov je da budu zatvorene i da mogu da se kupe kod nas.
  4. Pa sad, rekoh da sam početnik, tj. laik kada je HI-FI u pitanju, tako da nisam baš siguran šta bi još trebalo da sadrži detaljan opis postavke, ali ajd da probam. Prostor je 5x4 metara. Na dužem zidu se nalaze kompjuterski sto i tv-set, a na suprotnom zidu trosed. Ideja je da uzmem dac, risiver i bookshelf zvučnike kako bih na njih povezao kompjuter i tv. Jedan zvučnik bi stajao krajnje levo na kompjuterskom stolu, a drugi krajnje desno na tv-stolu koji je 17 cm niži od kompjuterskog. Slušalac bi sedeo na pomenutom trosedu, gde centralno mesto predstavlja teme jednakostraničnog trougla sa zvučnicima. Sistem bi prevashodno služio za slušanje muzike, ali povremeno i za gledanje filmova, kad je TV već prisutan. Ukoliko bi kvalitet zvuka bio primetno lošiji za prosečnog slušaoca, kakav sam ja, napravio bih neki stalak da podignem drugi zvučnik, pa je u tom cilju postavljeno moje pitanje. Ukoliko postoje i drugi problemi kada je ovakva postavka u pitanju, voljan sam da ih čujem, ali vas molim da problem posmatrate iz ugla prosečnog slušaoca koji voli da uživa u muzici, ali bez nekih preteranih audiofilskih pretenzija.
  5. Imam jedno početničko pitanje u vezi sa ovom temom. Recimo da se dva bookshelf zvučnika i slušalac nalaze u temenima jednakostraničnog trougla, čije su stranice dužine oko 2,5 do 3 metra. Da li će značajno uticati na kvalitet zvuka ako postoji visinska razlika između zvučnika, to jest jedan od zvučnika bi bio postavljen na oko 15-20 cm veću visinu u odnosu na drugi? Položaj glave slušaoca bi najčešće bio u visinskom položaju između visina dva zvučnika, ili u visini višeg zvučnika.
  6. Naleteo sam na oglasima na ROLAND DUO-CAPTURE EX USB interfejs nov (nekorišćen) za 85€. Pošto videh da se novi prodaju za 160€ nisam puno razmišljao i kupio sam ga. Sada mi je ostalo da još odaberem zvučnike. Što se tiče Rolanda, zadovoljan sam kako zvuči, ali je izlaz dosta tiši i na slušalicama i na zvučnicima od ASUS Xonar DG koju sam do sada koristio. Šta može da bude u pitanju?
  7. Super, hvala ti. Nisam još ništa kupio i neću bar još mesec-dva jer planiram prvo renoviranje dnevne sobe, tako da mi i dalje znače svi predlozi. U međuvremenu, poslušao sam u Mitrosu neke kombinacije. Za sada razmišljam o Steinberg UR22 MKII + Tannoy Reveal 402 bez pojačala, mada to malo prevazilazi budžet koji sam planirao. Uglavnom, imam još dovoljno vremena dok ne prelomim.
  8. Upravo i ja pretražujem. Ima ga ovde http://www.audiopro.rs/ za 49€ nov. Ne radi im sajt, ali ga nude po toj ceni na KP. Ovde https://www.thomann.de/intl/behringer_xenyx_502.htm?ref=search_prv_4 je 39€. Što se mene tiče, odgovara mi cena tako da ću najverovatnije uzeti taj Xenyx. Samo još da se odlučim za monitore. Od predloženih, po ceni mi najviše odgovara Tannoy Reveal 502, pa ako ne dobijem još neki bolji predlog za sada su oni prva opcija. Nije mi ništa hitno, pa ću sačekati još malo da istražim i čujem možda još neki predlog pre nego što se konačno odlučim, a potrudiću se i da čujem negde neke monitore pre kupovine. U svakom slučaju, hvala svima na izdvojenom vremenu i predlozima, koji su i dalje dobrodošli pošto još nisam zaključio kupovinu EDIT: Tek sad videh da ovo što sam video po navedenim cenama nisu USB varijante
  9. Vidim da Tannoy Reveal 502 ima pristojnu cenu od oko 160€, uzeću iz u obzir, a najjeftiniji KRK Rokit RP5 G3 je i na oglasima oko 150€ po komadu tako da mi je opet izvan budžeta. Pričam o novim zvučnicima, jer ne bih uzimao polovne. A šta kažete za M-Audio M-track? Kapiram da je za početničko amatersko snimanje OK, a kako će služiti kao kartica za slušanje muzike, ako se na nju direktno nakače ovi KRK, Tannoy ili slični monitori. Na oglasima se može naći za oko 60€, a za oko 100€ može da se uzme Focusrite Scarlett 2i2 koji vidim da je baš hvaljen u low budget klasi, ali opet da li bi meni značila ta razlika u kvalitetu s obzirom na potrebe i pretenzije koje nisu velike.
  10. Vidim da su ti KRK monitori u Mitrosu preko 20.000 po komadu, a moja ideja je bila do 200€ za zvučnike. I zaboravih da kažem da u obzir dolaze samo neke kompakt bookshelf varijante zbog nedostatka prostora. Eh da, i što se zvučnika tiče, pročitah milion oprečnih mišljenja što se tiče studijskih monitora za namenu slušanja muzike. Ima li istine u tome da nisu dobri za duže slušanje muzike?
  11. Nov sam na ovom forumu i neiskusan u Hi-Fi vodama, te se nadam da stariji članovi neće zameriti na laičkim pitanjima. Dakle, veliki sam ljubitelj i konzument muzike, ali bez preteranih Hi-Fi pretenzija jer nikad nisam imao dovoljno vremena da se tome posvetim. Muziku slušam sa kompa (FLAC uglavnom) na zvučnoj ASUS Xonar DG, AKG K77 slušalicama, i Philips A2.310/20 2.1 sistemu. Rešio sam da malo poboljšam kvalitet zvuka, a istovremeno bi moj klinac (učenik muzičke škole) da može povremeno nešto amaterski da snimi (klavijatura ili gitara + vokal). Dakle, potrebna mi je neka low budget hobi varijanta koja će da unapredi kvalitet mog slušanja muzike, a istovremeno da pruži mogućnost junioru da nasnimava nešto na kompu. Sa mojim malim predznanjem iz ove oblasti, zaličilo mi je bi mi posao mogli završiti M-Audio M-track interfejs i JBL Control 1 aktivni zvučnici ili neki slični uređaji u tom rangu. Interesuje me kako bi ova kombinacija funkcionisala bez DAC-a, pojačala, risivera i ostalih čuda i koliko bi osetio promenu kvaliteta zvuka pri slušanju. Ukoliko ima boljih predloga za interfejs i zvučnike, rado ću da prihvatim svaki savet.
×
×
  • Create New...