Jump to content


NSale

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NSale's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Uze mi rec iz usta Tako je, dobar predlog, ali za sada mi trebaju aktivni zvučnici. Inače, poručio sam Edifier R1700BT https://www.edifier.com/int/en/speakers/r1700bt-bluetooth-bookshelf danas. Trebalo bi sutra da stignu, pa mogu javiti utiske, ako nekoga bude zanimalo.
  2. Da da. Koliko sam uspeo da saznam ima samo u ComTrade i Emmi, ali u BG-u, ali ne znam kada ću na tu stranu. Zvao da pitam sve za koje sam našao da rade Edifier i niko nema ove 1280T na stanju i ne znaju kada će biti. Takođe, zvao radnju u kojoj sam našao Eris E3.5, ali nema ni ovih zvučnika nema na stanju, ni u BG ni u NS. Možda ću ipak morati da povećam budžet na nekih 150e i za taj novac, Edifier R1700BT deluju dosta dobro i za sada ih ima u prodaji.
  3. Hvala na odgovoru. Pretpostavljam da smo u istoj radnji tražili zvučnike s' obzirom na koje si marke i modele slušao Mackie-a bih izbacio iz ovih predloga i razmišljam sada između Edifier i PreSonus (ima i njihov uporedni video na jutub-u). Znači dosta kad neko ima direktno iskustvo u korišćenju nekog proizvoda i ako je toliko zadovoljan istim. Ono što vidim kao direktnu prednost Edifiera je to što mu je 'bass reflex' napred, pa mogu da ih stavim uz zid (zbog ogranićenja prostora, a i sigurnosti pošto klinac uči da hoda pa može srušiti sve što je blizu ivice ) i što ima daljinac, mada je i zvuk za taj novac dobar. Hvala na predlogu, koliko vidim u svi radnjama gde se prodavao, više nije u prodaji. Ostaje mi da kopam po kp-u
  4. Hehe hvala na odgovoru. I ovo je neka informacija koja pomaže. Hvala na odgovoru. Solo 6C su odlični, ali i preveliki za policu gde bih stajali zvučnici i dosta su veći od onih modela na koje sam ja 'bacio oko'. Što se tiče FC530U i FC330 lepo zvuče, slušao sam ih kod kuma, ali ne bih uzimao 2.1 sistem iz prostog razloga što nemam gde da 'sakrijem' woofer (ovo je bitno iz nekih estetskih razloga, dizajna enterijera, itd, itd... ne pitajte ), a i bass mi nije toliko primaran, vise bih voleo neki 'neutralan' zvuk (kao što bi trebalo da daju zvučnici iz prvog posta). Pozdrav.
  5. Pozdrav forumašima. Potreban mi je savet oko toga koje zvučnike da kupim za nekih 100e. Namena je za slušanje muzike (uglavnom flac i spotify) preko računara ili telefona, povezao bih ih i sa televizorom pa da mogu da puštam klincu pesmice sa jutub-a, da slušamo radio i gledamo crtane i igrane filmove Poručio sam FX Audio X6 dac/amp pa bih preko njega povezao zvučnike sa tv-om i računarom. Od muzike se sluša sve, što bi rekli od ''Silvane do Nirvane'' (a najviše klasična, rok i pop), ali je soba mala oko 15ak kvadrata pa bih hteo zvučnike malih dimenzija i bass ne treba da bude snažan. Moji neki ''pikovi'' su: 1. Edifier R1280T: https://www.edifier.com/int/en/speakers/studio-1280t-2.0-powered-bookshelf 2. PreSonus Eris E35: https://www.presonus.com/products/Eris-E35 3. Mackie CR3-X: https://mackie.com/products/cr-x-creative-reference-multimedia-monitors Hvala unapred svima na odgovorima i savetima.
  6. Poštovanje i zahvalnost kolegama koji su odgovorili na temu.. Da budem iskren, o Grundig-u kao marki, nisam ni razmišljao kad su u pitanju pojačala ili zvučnici.. Od dosadašnjih predloga, najviše mi se sviđa ovaj Onkyo risiver, pošto čini mi se da ispunjava sve moje uslove što se tiče risivera, a ostane mi i dosta para za neke fine zvučnike.. Javljam se sa svojim nekim predlozima, pa da vidim Vaša mišljenja.. Još jednom hvala svima na dosadašnjem trudu..
  7. Pozdrav, I meni je otišlo više od predviđenog, pa zato i ovoliko skroman budžet.. Zašto ne stereo pojačalo? Pa hteo bih risiver za slušanje radia, da ne moram da dokupljujem posebno tjuner ili da palim komp ili tv za radio stanice.. Ali, ako bih uz samo pojačalo i dobre zvučnike i uz pare koje imam na raspolaganju, dobio odličan kvalitet zvuka, može i ta kombinacija.. Otvoren sam za predloge i sugestije svake vrste pošto se u ovu materiju slabo doznajem.. Pozdav,
  8. Poštovanje, Molim Vas za pomoć u vezi kupovine dobrog hifi sistema. Naime, supruga i ja smo se uselili u svoj stan i posle renoviranja nam preostaje oko 150e (maksimalno 200e) za ''muziku'', to je to što se budžeta tiče. Namena bi bila prvenstveno za slušanje muzike (preko računara) i radio programa, a sekundarno je gledanje filmova, a moja pretpostavka šptrebne opreme je stereo pojačalo/risiver + 2 trosistemska zvučnika, da li podnostojeći ili ''bookshelf'', zavisi od Vaših sugestija. Uređaji koje bih povezao na risiver su: TV (LG 42LA660S, preko hdmi-a ili a/v kabela), desktop računar (preko hdmi-a ili aux-a) i slušalice Sennheiser hd 461 i to je za sada to... Moja želja je što kvalitetniji zvuk, ne mora da bude mnogo snažan pošto živim u staroj zgradi, sa starijim, ex vojnim, stanarima, a i sama dnevna soba nije velika, oko 20 kvm. Takođe, voleo bih da mi preporučite najbolji sklop risiver-a i zvučnika sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, a ako bi mogli da ''uglavimo'' i estetski momenat u sumu sa početka posta, to bi bio pun pogodak. Naravno, interesuju me polovne komponente usled ograničenja u budžetu. Ako bude bila potrebna još neka informacija, slobodno pitajte... Hvala unapred. Pozdrav,
×
×
  • Create New...