Jump to content


Zix

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zix's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala na detaljnom odgovoru i pojašnjenju. Pojačalo nema A/B prekidač. U pitanju je (Musical Fidelity B1) model. Receiver je (Pioneer LX 440A) i on ima prekidač za dva para zvučnika, tako da ću tu pojavu rešiti tako kako si mi dao savet. Slušam ga sa (Heybrook HB 1.5) zvučnicima. Zvučnici koje koristim sa (MF B1) su (JM lab Cobalt 840). Ostaje mi samo NADA da se prilikom gašenja pojačala neće ošteti bass na zvučnicima kako si naveo.
  2. Pozdrav !!! Može li mi neko reći zašto se na nekim starim pojačalima kao i risiverima prilikom gašenja ( off ) čuje preko zvučnika kao da nešto pukne (boom). Teško mi je da nadjem pravu reč za opis. Neki put se čuje samo na jednom zvučniku, a neki put na oba. Da li to može da se sanira ili je to zbog starosti kod nekih odredjenih modela i sl. Uredjaji inače rade odlično i nema nikakvih zamerki na zvuk. Jedino taj boom, poom ..... ili ne znam kako bih ga opisao, iritira. To nema veze da li je potenciometar za glasnoću pojačan ili utišan. Taj boom je uvek istog intenziteta.
  3. Pozzz !!! Hvala na komentarima, ali kako ste rekli BAŠ SKRENUSMO SA TEME !!! Niko ništa ne reče koje mu se više dopada kako radi i o nekim detaljima. Znam da je sve stvar ukusa kako reče djavo i sede u koprive, ali voleo bih da čujem mišljenje i drugih ako su imali priliku da čuju uživo ta dva pojačala. Jedan moj prijatelj ne voli firmu MF (kaže da su šminkeri), pa logično kaže da je Audiolab bolje pojačalo. Lično njegov komentar ne mogu prihvatiti za ozbiljno. Činjenica je da su oba pojačala vrlo precizna sa dobrim bass-om, prostorom i detaljima. Bar tako sam pročitao komentare vlasnika tih pojačala iz inostranstva.
  4. Pozdrav !!! Interesuje me da li je neko imao priliku da uporedjuje pojačalo Audiolab 8000a sa Musical Fidelity B1? Nisam mislio na tehničke podatke već na kompletnu zvučnu sliku. Koje je recimo bolje radilo i pružalo više. Da izvuče neku paralelu. Oba su hvaljena od vlasnika koji ih poseduju kao mala pojačala sa najboljim odnosom cena kvalitet u odnosu na neke druge firme.
  5. Zix

    Marantz cd - 67

    Nisam probao cd na nekom drugom ampu. Inače prebacio sam na aux ulaz i isto se dešava. Što se tiče interkonekt kabla to otpada. Siguran sam da je nešto u cd plejeru. Evo danas bezprekorno radi, a kad će početi opet da šuška i prekida ko zna. Nisam ni mislio sam da čeprkam, ali imam problem kojem majstoru da odnesem cd na pregled. Marantz-ov ovlašćeni servis ne postoji u NS-u. Hvala na odgovorima.
  6. Posedujem marantz cd 67 koji radi i čita odlično sve diskove koji se ubace u njega, ali u zadnje vreme je počelo da mi se po levom kanalu na zvučnicima javlja nekakvo šuštanje i probijanje. Kao recimo kad zvučnik prosvira. No sa zvučnikom je sve u redu. To se isključivo čuje kad se sluša cd plejer. Nekad je to učestalo u preslušavanju muzike i posle nekog vremena nestane, a nekad se danima ništa od toga ne čuje, tj. radi besprekorno. Ne znam da li mi to laser crkava (godina proizvodnje) ili je neki kvar na štampanoj ploči. Da li neko ima iskustva sa ovakvim problemom ili mi može pomoći sa nekom konstatacijom u vezi nastalog kvara?
  7. Zix

    Musical Fidelity B1

    Da baš tako. Zujanje je konstantno na pauzi ili bez pesme. Pojačavanjem potenciometra se zujanje ne pojačava. Uvek je isto. Znači to je normalno. Pre njega sam imao Nad 3020, ali kod njega se ne čuje ništa. Zato mi je to bilo čudno. U svakom slučaju hvala na odgovorima.
  8. Zix

    Musical Fidelity B1

    Skoro sam nabavio Musical Fidelity B1 pojačalo. Veoma sam zadovoljan kako radi no slučajno sam utvrdio da pojačalo pravi neki brum ili zujanje koje se čuje samo u zvučnicima, ali kad se nasloni uvo tik uz zvučnik. Ovako se ne čuje niti utiče na kvalitet zvučne slike kao što ni pojačavanje ili odabir šta se sluša ne utiče na to zujanje. Preko slušalica se ne čuje ništa. Interesuje me da li neko ko je posedovao ili i dalje koristi takvo pojačalo ima slično iskustvo? Da li je to možda od starosti nešto popustilo ili su tako napravljena da se to mora čuti. Ako neko može da me informiše po tom pitanju voleo bih da popričamo. Trafo u njemu je toroidni. Za probu sam iskopčao sve interkonekte iz njega, ali se to zujanje ili brum podjednako na oba kanala i dalje čuje kad se uvo prisloni uz zvučnik.
×
×
  • Create New...