Jump to content


PRO>KOMP.<

Novi članovi
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Srbija
  • Interests
    Programming, Electric

Recent Profile Visitors

604 profile views

PRO>KOMP.<'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Pozdrav ljudi, wow 3godine proslo. Imam novo pitanje rekoh bolje ovde da postavim zato sto je nastavak sklapanja mog frankenstajn 7.1 sistema. A i ljudi mogu da budu upuceni u ceo sklop. U medjuvremenu (pre1, 1.5god) sam uzeo ATH-M50X slusalice i ukapirao da kvalitetne pesme itekako se drugacije cuju. Pa sam odlucio da ovog mog frankenstajna zaokruzim za sad na 5.1 sistem sa 4 kutije 2way od HiFi stera (nisu one krs od mini linija slabe), kvalitetan woofer i centralni zvucnik koji gledam da ubodem neki do 32kHZ -35kHz gornji raspon posto na kutijama ide do 20-25kHz. E sad sutra kako stoje stvari uzimam pasivni woofer nadam se da ce proci sve ok pa izvestavam o modelu, pitanje koje sad imam je sledece. 2 Kutije se vezu na HiFi Stereo 2 Kutije idu na pojacalo koje sam kupio pre 3godine gore u postovima I sada treba nekako povezati pasivan vufer. Moja ideja zamisao je. Posto sam uzeo pre nekih pola god. digitalno(TPA3116D2) stereo pojacalo 120w po kanalu. I stoji u kesici na polici, ideja mi je tj. pitanje posto vufer i centralni zvucnik idu na 1 bananicu. Da iskoristim to stereo pojacalo i da na jedan kanal stavim low pass filter i na njega vufer a drugi kanal je centralni. Posto se svakako 5.1 sistem zasniva na 3 bananice 1 bananica - levi i desni 2 bananica - zadnji levi i desni 3 bananica - vufer i centralni Pa time kapiram da je to sve izvodljivo e sad ako i vi mislite da jeste ja sam isao korak dalje i istrazio da je ovo najpreporucenije(a i najjednostavnije a najbolji kvalitet daje) sto se tice low pass filtera LINK: https://www.elcircuit.com/2017/08/simple-12v-low-pass-filter-ne5532.html Da li mislite da ce biti u redu da iskoristim pomenuto digtalno pojacalo sa ovim low pass filterom na jednom kanalu za vufer i drugi kanal direktno da spojim za centralni zvucnik. I time da kompletiram 5.1 sistem? Hvala svima unapred na utrosenom vremenu i pomoci, ipak mi znaci da cujem iskusna misljenja i da to lepo zvuci!
  2. Odlicno, upravo ih slusam posto sam juce ceo dan trcao svuda pa sam samo uzeo pojacalo i probao zvucnike. Sad sam rasporedio po sobi sve podesio, pojacalo mi stoji na ~3 od 10 i kad pojacam na komp. do kraja bas se cuje jako a cisto, prozori se tresu ahah. Ovako na standarno lepo se cuje sa svih stran to je to za sad. Hvala svima na pomoci i utrosenom vremenu!
  3. Uzeo danas Pioneer SA-540, posto je A-203 imao neki problem oko potenciometra. Sve ok
  4. Trebalo bi za koji dan da uzmem pojacalo izbor je spao na 3 pojacala. Pa bih voleo neko iskusniji od mene da mi preporuci koje od ova 3 pojacala da uzmem i da li je cena normalna ili je nesto napucano? 1. Pioneer A-203 | 45e 2. Kenwood KA-1080 | 50e 3. Pioneer SA-540 | 40e
  5. Na ovom pojacalu pise da radi od 6-16oma: Slika. Sto znaci da cu moci sa ovim pojacalom da teram ove koje 4 kutije od po 6 oma. Nije mi jasno zasto u oglasu pise 2x50W ako ja mogu sva 4 kanala da koristim odjednom? Mozda su mi glupa pitanja, sobzirom da kupujem prvi put kucno pojacalo imajte razumevanja :D.
  6. Ok, al dosta bi mi pomogle neke smernice koja su pojacala dobra neke informacije koje trebam da gledam kod pojacala i tako to posto se ne razumem toliko oko pojacala. Tipa mene kad pitaju za sklapanje komp.a preporucim I dam smernice za neke delove koji su bestbay sto se tice cena/perfomanse. Edit: Evo izdvoio sam par pojacala koji bi mi preporucili od ovih: 1. http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-DSP-E390-40530808-oglas.htm#photoBig 2. http://www.kupujemprodajem.com/Pioneer-A-X430-2x60W-40275811-oglas.htm 3. http://www.kupujemprodajem.com/Pioneer-SA-540-2x50W-40275868-oglas.htm 4. http://www.kupujemprodajem.com/Sony-F120-40512748-oglas.htm#photoBig Imam pitanje vidim da ova zadnja 3 pojacala imaju A i B sa po 2 kanala. Da li to znaci da ja mogu na to pojacalo da prikljucim 4 kutije i da upalim A i B i sva 4 zvucnika da rade?
  7. Ima li nesto jeftinije sobzirom da cu koristiti samo pojacalo, vidim da HK6100 ima phono, tape1,tape2, cd, tuner, video dosta ulaza i od toga necu nista da koristim pa mi dodje onda bacena para.
  8. Ok, mozes li da mi das neke preporuke koje da gledam. Posto do sad nikad nisam kupovao kucna pojacala pa ne znam koja su dobra...
  9. Nemam. Samo mi kazi da li mislis na auto pojacala ili home? I od koliko W da trazim?
  10. Napajanje imam, samo je pitanje koje pojacalo? Znaci ipak mislis da je najjeftinije i najbolje da idem na auto pojacalo sa 2 kanala? Na ove kutije pise 110W ali kapiram da je to za oba iako pise na obe kutije po 110W. Ja da gledam neko pojacalo od 40-45w po kanalu?
  11. Imam labaratorisko napajanje. Realno kad se pogleda jeste frankenstajn ahaha, ali meni su najbitnije ove 4 kutije da stavim u pogon a ovaj 5.1 sistemcic on je tu cisto da zuji posto ne moze da se poredi sa ovim... Ne znam koliko je pametno da uzimam mini liniju tj. ne znam koliko bi se kretala cena za mini liniju a da je kvalitetna, dzabe mi zvucnici ako ih povezem na neki krs? Treca mogucnost je da uzmem pojacalo sa 2 kanala, tako da mi ostane sve isto samo zamenim 2 satelita od 5.1 sistema sa ove dve panasonikove kutije.
  12. Pozdrav, imam 5.1 sistem na koji sam dodao HiFi stereo i postavio zvucnike na mesto L/R, PC podrzava 7.1 nakon toga vec moze da se "oseti muzika", volim da cujem ciste tonove i kad se pojaca da se cuju kvalitetno niske i visoke frekvencije. Mini HiFi Sony MHC-50I, zvucnici SS-H501 manual. Ovakav sklop koristim vec 4~5 god. Pre neki dan sam nabavio samo pasivne kutije od Panasonic SC-AK210 HiFi sistema, zvucnici SB-AK210 manual. Spojio sam ih radi probe na gore pomenutu Sony liniju i zvuk je zadovoljavajuci. E sad dolazi u pitanje koje pojacalo. Ja razmisljam da uzmem tipa JBL GTO75.4 specs pojacalo za auto koje ima 4 kanala i spojim sve 4 kutije na njega. Kapiram da je jeftinije nego da idem ka nekom Home pojacalu varijanti.(napajanje za auto pojacalo nije problem) Zelim da cujem vase misljenje/savet?
×
×
  • Create New...