Jump to content

AlexBgd

Članovi
 • Posts

  310
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by AlexBgd

 1. Tako je u stvari najlakše. Ne, u pitanju su male tajne, još manjih majstora Ja koristim široku selotejp traku, zalepim je na ulubljene delove i polako izvlačim kalotu. Svaki put uspe, ali kod ovakvih materijala ostaju sitne deformacije, što je u svakom slučaju lepše nego da bude izgužvana kao na fotografiji.
 2. Iskreno, ne bih mogao da gledam svakodnevno ovakvu kalotu 🤨. Inače se to lako rešava 😀
 3. Mislim da je kanadski PSB neopravdano neinteresantan kod nas, a i te kako je vredan pomena. Dakle, PSB Image T5 https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/psb-image-t5/oglas/136043912?filter_id=1764360287
 4. Da, @Nixie upravo zbog ovoga sam pomislio da su pomenuti MA od početka kao u opisu, te bi mozda došlo do promene zvucnog karaktera promenom polipropilenskog kondezatora. U svakom slučaju mislim da je vredno probati, jer je sama zamena laka i jeftina...
 5. Mislim da, pre prodaje, zvučnicima treba pružiti još jednu šansu jednostavnom promenom polipropilenskih kondenzatora na skretnici, jer su razlike zaista velike. Mislim da bi tu Bennic XPP odradio odličan posao.
 6. Moje iskustvo sa Roksan Kandy K2 - vrlo kvalitetno, snažno, izbalansirano pojačalo tamnijeg karaktera, izražen "forward sounging", sjajno za glasnije slušanje, pogodno za pop ili rock muziku, eventualno jazz. Osetljivo na promenu kablova. Verovatno predviđeno za engleske zvučnike, jednostavno nisam siguran da li je dobar match sa Italijanima, ali u svakom slučaju treba poslušati. Sa druge strane, Roksan Caspian je transparentnije i malo muzikalnije pojačalo od Kendija.
 7. Dosta sam viđao na Zapadu da spajaju Sonus Faber sa Wadia uređajima, i u zavisnosti od muzičkog žanra mislim da bi takva kombinacija mogla da bude predmet razmatranja, pogotovo što se zna da su se Sonus Faber i Wadia udružili 2010. godine, što je, doduše nakon predstavljanja Toy serije, kao i pomenutog modela.
 8. Može lock 🔒, hvala!
 9. Na prodaju originalni SUPRA LoRad 2.5 Silver Plated Anniversary Edition kablovi sa Supra SWF-10S i Supra SW-EU konektorima. 3x2.5 mm2. Dužina 1.5m. Fabričko pakovanje. Stanje - 10/10 (Samo probani) Cena - 60€/kom Kontakt PP
 10. Pridružujem se predlogu za NAD DAC 2 👍 Sjajna sprava. Ja sam prezadovoljan pomenutim konverterom. Vredi svaki dinar.
 11. Nou, to je samo mlad i neiskusan Naimovac 😜
 12. Mene ne fascinira cena (pre)skupih kablova, niti nečija odluka o kupovini istih, već me fascinira to, kako su audiofili iz 70ih, 80ih uspevali da uživaju u muzici sa svojim, blago rečeno jeftinim sistemima, nejakim kablovima, izgrebanim pločama, ili lošim konektorima. Gde je danas to stanje uma, šta se tu dogodilo?
 13. Srećan restart 😃 Kakva je kombinacija Elac/Marantz? Dosta viđam na YouTube da Elac uparuju sa japanskim pojačalima (Rotel, Accuphace, Yamaha... )
 14. Sve znam 😀 E, ovog nema u Search-u 🤗
 15. Danas probao 😁 i moram da priznam da sam ostao potpuno zatečen.
 16. Probaj tu Yamahu da upariš sa nekim PSB zvučnicima, jer mislim da takva kombinacija zavređuje pažnju. Slušao svoje Yamaha pojačalo sa PSB Image B25. P.S. a i dobićeš potpuno drugačiji zvuk od Francuza. 🙂
 17. Sigurno daju dosta za uložen novac, bar su davali 🙂 Pretpostavljam da misliš na trenutni model Caspian m2, a ne mk2, koji se proizvodio početkom 2000-ih? Kandy K2 koji sam imao, i K3 koji sam slušao, su zvučno i konstrukcijski vrlo slični, sa skoro istim delovima (toshiba tranzistori, samwha kondezatori, noratel transformator ...) dok se po dizajnu evidentno razlikuju . Kvalitet izrade je vrhunski. Inače, Kandy K2 je sve ono što je Stereophile opisao u svojoj recenziji. Verujem da je i K3 sličan. https://www.stereophile.com/integratedamps/roksan_kandy_k2_integrated_amplifier/index.html. Jedina stvar koja je meni smetala je što se pri manjim glasnoćama dosta gubi od dinamike. Sa druge strane, Caspian mk1/2 su zvučno potpuno različiti od pomenutih Kandy-ja. Reč koja bi opisala zvuk Caspian-a je fluidnost. Precizan, ritmičan, neutralan... Ne znam kako zvuči m2. Po meni, ova Roksan pojačala treba uparivati sa zvučnicima sa Soft Dome visokotoncima i brzim mid/bass drajverima.
 18. Upravo zbog toga se u Hifi ne mogu izvoditi opšti zaključci, jer iz Vaših postova mlađi audiofili mogu zaključiti da je pomenuti Sansui au317 bolje pojačalo od jedne Roksan Attesse, Yamaha R N803D, ili Nad-a 388, a to je, možda daleko od istine.
 19. Mislim da je tata isuviše subjektivan po pitanju zvuka, i ne preostaje mu ništa nego, ili da se prilagodi današnjem zvuku na modernim uređajima, ili da svoje postojeće pojačalo upari sa eksternim Dac-om ili strimerom. To vam isto kao kada bi svoj oldtajmer, u kom neizmerno uživate, zamenili sa nekim modernim automobilom, očekujući da će vam on pružiti istu vrstu zadovoljstva u vožnji.
 20. A/V je uređaj koji kontroliše rad zvučnika sastavljena iz digitalnog i analognog dela zajedno sa pojačalom i kontrolne jedinice, i sa razlogom je zasebna komponenta. Logitech z906 deluje da kao da su samo zvučnici, jer su skoro svi gore navedeni delovi A/V risivera integrisani u samim zvucnicima, tj. u subwoofer-u i eksternoj kontrolnoj jedinici.
 21. Možda ovako nešto, i neki A/V risiver do 100 eura https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/tannoy-efx-5-1-odlicni/oglas/126748158?filter_id=1490508776
 22. Na prodaju Wadia 151 PowerDAC mini impresivno integralno pojačalo u D klasi sa vrhunskim 24bit/384k DAC-om, u kompletu sa Wadia 170i Transport-om. Pojačalo i transport su u sjajnom tehničkom i vizuelnom stanju (9.5/10). Komplet uključuje i originalnu ambalažu, kao i originalni daljinski upravljač. Idealno za manje prostorije. Za veće prostorije poželjna veća osetljivost zvučnika. Napomena: Zamene su isključene. Poklon iPod 3th gen. 8Gb + Cordial Digitalni coax kabl Features: 24-bit/384kHz Proprietary Wadia Digitmaster Algorithm Accepts Data Rates up to 24bit/192k Wadia DirectConnect w/ Digital Volume Control 25 watt/channel into 8 Ohms/50 watt/channel into 4 Ohms 4 Digital Inputs 2 Coaxial (S/PDIF (RCA), 1 TOSLINK, 1 USB Five Way Insulated, 24k Gold Binding Posts Aluminum Full-Function Remote Control Cena: 570e Kontakt: PP
 23. Na prodaju prelepi Mission zvučnici u sjajnom tehničkom i vizuelnom stanju (9.5/10). U pitanju je Mission-ova 79 serija koja se izdvajala od njihovih entry level modela po kvalitetu izrade, kao i po upotrebljenim komponentama. Završna obrada samih zvučnika je vrhunska. Zvučnici su kod mene više od 10 godina i korišćeni su isključivo u kućnim uslovima i nepušačkoj prostoriji. Idealni za manje prostorije. Razlog prodaje je nezadovoljavajuća pozicija visokotonaca nakon promene rasporeda nameštaja u prostoriji. Ideja je da se kutije zamene podnostojećim. Zamene su isključene. Napomena: Na zvučnicima je urađen mali tweak koji je doneo značajno poboljšanje u zvuku. Naime, promenjeno je ožičenje kutija (stavljeni su VdH Cs12 i VdH Cs18 kablovi) i zamenjeni su fabrički No Name MKP kondezatori sa odličnim BENNIC XPP Polypropylene Caps. Specification: System type 2-way Enclosure type Bass-reflex Frequency response ± 3dB 65 - 20000 Hz Nominal impedance 8 Ohm Amplifier Requirements 50 - 150 W Sensitivity (2.83V/1m) 87 dB Tweeter 25 mm (1 in.) Woofer 130 mm (5 in.) Dimensions (H x W x D) 330 x 170 x 270 mm / 12.99 x 6.69 x 10.63 in. Weight 6,4 kg / 13.2 lbs Cena: 210e Kontakt: PP
 24. Po meni, jedini način da se u tvojoj prostoriji izbegnu neželjeni efekti basa, ukoliko BOSE sistem nije opcija, kao što je preporučio kolega Surokvl, je da se uzmu zvučnici sa manjim (~5") drajverima, bez obzira na poziciju bas reflex-a, jer 50 cm širine police je sasvim dovoljno za dobro pozicioniranje zvučnika od zadnjeg zida. Bočni zid je taj koji će ti stalno praviti probleme, ali bi on možda mogao nekako da se istretira. Zvučnike koje bih ja na tvom mestu razmatrao su Triangle Borea BR02 ili PSB Alpha B1.
×
×
 • Create New...