AlexBgd

Članovi
 • Content Count

  183
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About AlexBgd

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

781 profile views
 1. AlexBgd

  Dachin sistem mkII

  Ne znam kako zvuče, ali zvučnici, svojim izgledom izazivaju divljenje, svaka čast!
 2. AlexBgd

  Rotel predpojačalo novije generacije

  Ne znam za ove novije, ali ja sam pozitivno iznenađen, da ne kažem oduševljen, analognim delom Rotel-ovog preampa RSP 1098. Imam naviku da, s vremena na vreme menjam sistem, dodajem, oduzimam, ali ovaj preamp mi je nezamenjiva komponenta.
 3. AlexBgd

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Nadam se da je situacija bezazlena, i da ćemo te uskoro ponovo gledati. Brz oporavak, Scepane!
 4. AlexBgd

  Sta ste nabavili (od HiFi-ja)?

  Neka je sa srećom, da te dobro služi! Pojačalo izgleda sjajno , verujem da i tako zvuči. Mislim, da bi se na ovom pojačalu završila moja hifi priča. Iskreno ti zavidim , uživaj!
 5. Možda, možeš da baciš pogled na skretnicu, da vidiš da li tu ima nekih anomalija na putu ka tom visokotoncu. Možda neki otpornik, kondezator, navojnica...
 6. AlexBgd

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Da iskoristim priču o RAAL ribonu i da pitam da li je neko, možda upućen koliko kod nas koštaju pomenuti riboni iz KSN-a, i da li je, uopšte moguća zamena postojećeg kalotnog visokotonca ovim RAAL-ovim ribonom na nekoj zvučničkoj kutiji? Čitajući na netu sve pozitivno o RAAL visokotoncima, stekao sam utisak da su van konkurencije, i da bih time, možda mogao da izbegnem kupovinu skupljih zvučnika, u potrazi za nekim značajnim upgrejdom. Hvala unapred i pozdrav!
 7. AlexBgd

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Sve pohvale za voditelja, kao i za samu emisiju koja, gledano sa tehničke strane polako ulazi u svoj renesansni period. Zvuk odličan, grafika sjajna, gost zanimljiv.
 8. AlexBgd

  Kontakt sprej - iskustva

  Daj mu malo vremena, valjda će se stanje popraviti nakon sušenja.
 9. AlexBgd

  Sta ste nabavili (od HiFi-ja)?

  Hvala, Scepo na čestitkama, kao i za nesebično deljenje mnogih korisnih informacija! Sada, zaista mogu da kažem da uživam u muzici, mada mi je trebalo neko vreme da se naviknem na malo sofisticiraniji zvuk, i na jedan neobičan karakter koji donosi filozofija Isem-a. U svakom slučaju, živeli!
 10. AlexBgd

  Kontakt sprej - iskustva

  Ja sad vidim u Kelcu poseban sprej za čišćenje potenciometara, PR 60. Je l' to nešto novo, pošto se ne pominje u polemici ili jednostavno nije opcija, ili je to isti proizvod?
 11. AlexBgd

  Offtopic iz CH Precision - poseta fabrici

  Po prirodi perfekcionista, ili kako bi to Kesić jednostavno rekao "budala", svaki put kada sam izvlačio maksimum iz svog sistema prelazio sam na viši nivo, podižući tako sebi hi-fi standard. Međutim, nakon perioda navikavanja, i istančavanja sluha, počinjao je da radi "crv" sumnje, koji je dovodio do stalne potrebe da se nešto menja, eksperimentiše ili nadograđivanje, ne bi li se time, još više podizala lestvica, a pod izgovorom da može bolje. I tako, u krug, jureći sopstveni rep. Hoću da kažem, da je kod mene, izvlačenje maksimuma iz postavke, dovelo do kontra-efekta.
 12. AlexBgd

  Hifi stereo pojacalo sa dac-om

  Koliko ja kapiram, pojačala D klase se mogu kontrolisati na dva načina: 1) analogno, to su klasična pojačala u D klasi (npr. Primare I22). Dodavanjem DAC-a kod analogno kontrolisane D klase, dobijamo nešto što podseća na digitalna pojačala. 2) digitalno kontrolisana D klasa (npr. TacT S 2150, NAD M2) kojima, u suštini, nisu potrebni potrebni konverteri da bi obrađivali digitalni signal. To su čista digitalna pojačala. Inače D nije skraćenica za Digital.
 13. AlexBgd

  POKLANJANJE UREDJAJA

  Moram da kažem, da sa foruma ne poznajem nikoga lično, što i nije tako loše, jer je ovo, ipak internet druženje određenih ljudi sa različitim stavovima i pogledima u zajedničkim temama. Sve ovo posmatram kao jednu vrstu zabave i razbribrige, i obično, na takvim mestima nemam običaj da se otvaram kao u remiju. Pokušavam da na forumu ne unosim emocije, što nekada nije tako lako, jer me provokacija i bezobrazluk isteraju iz takta, ili kako se na forumu kaže, imaš veliki ego. Ne pripadam nikakvoj struji, niti sam ni na čijoj strani, ne postavljam interesne postove, niti pokušavam da nekog obmanjujem, a prevare mogu da prepoznam. Po meni, Van Helsing je zanimljiv internet lik, i ne doživljavam ga kao provokatora, niti da je bezobrazan, a da me zahebe i prevari ne može, jer ne delimo isti hleb. Jednostavno, jedan srednjoškolac zarobljen u telu odraslog čoveka, i nikako, nije za izopštavanje. Pozdrav
 14. AlexBgd

  Zvucnici do 300e

  Koliko ja vidim ti preout izlazi nisu predviđeni za sub, već da se postojeće integralno pojačalo koristi kao pretpojačalo. Ako ih iskoristiš za sub, nećeš imati izlazni stepen. Pojačalo mora da ima sub preout.