Jump to content

AlexBgd

Članovi
 • Posts

  303
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Recent Profile Visitors

2,544 profile views

AlexBgd's Achievements

 1. Na prodaju originalni SUPRA LoRad 2.5 Silver Plated Anniversary Edition kablovi sa Supra SWF-10S i Supra SW-EU konektorima. 3x2.5 mm2. Dužina 1.5m. Fabričko pakovanje. Stanje - 10/10 (Samo probani) Cena - 60€/kom Kontakt PP
 2. Pridružujem se predlogu za NAD DAC 2 👍 Sjajna sprava. Ja sam prezadovoljan pomenutim konverterom. Vredi svaki dinar.
 3. Nou, to je samo mlad i neiskusan Naimovac 😜
 4. Mene ne fascinira cena (pre)skupih kablova, niti nečija odluka o kupovini istih, već me fascinira to, kako su audiofili iz 70ih, 80ih uspevali da uživaju u muzici sa svojim, blago rečeno jeftinim sistemima, nejakim kablovima, izgrebanim pločama, ili lošim konektorima. Gde je danas to stanje uma, šta se tu dogodilo?
 5. Srećan restart 😃 Kakva je kombinacija Elac/Marantz? Dosta viđam na YouTube da Elac uparuju sa japanskim pojačalima (Rotel, Accuphace, Yamaha... )
 6. Sve znam 😀 E, ovog nema u Search-u 🤗
 7. Danas probao 😁 i moram da priznam da sam ostao potpuno zatečen.
 8. Probaj tu Yamahu da upariš sa nekim PSB zvučnicima, jer mislim da takva kombinacija zavređuje pažnju. Slušao svoje Yamaha pojačalo sa PSB Image B25. P.S. a i dobićeš potpuno drugačiji zvuk od Francuza. 🙂
 9. Sigurno daju dosta za uložen novac, bar su davali 🙂 Pretpostavljam da misliš na trenutni model Caspian m2, a ne mk2, koji se proizvodio početkom 2000-ih? Kandy K2 koji sam imao, i K3 koji sam slušao, su zvučno i konstrukcijski vrlo slični, sa skoro istim delovima (toshiba tranzistori, samwha kondezatori, noratel transformator ...) dok se po dizajnu evidentno razlikuju . Kvalitet izrade je vrhunski. Inače, Kandy K2 je sve ono što je Stereophile opisao u svojoj recenziji. Verujem da je i K3 sličan. https://www.stereophile.com/integratedamps/roksan_kandy_k2_integrated_amplifier/index.html. Jedina stvar koja je meni smetala je što se pri manjim glasnoćama dosta gubi od dinamike. Sa druge strane, Caspian mk1/2 su zvučno potpuno različiti od pomenutih Kandy-ja. Reč koja bi opisala zvuk Caspian-a je fluidnost. Precizan, ritmičan, neutralan... Ne znam kako zvuči m2. Po meni, ova Roksan pojačala treba uparivati sa zvučnicima sa Soft Dome visokotoncima i brzim mid/bass drajverima.
 10. Upravo zbog toga se u Hifi ne mogu izvoditi opšti zaključci, jer iz Vaših postova mlađi audiofili mogu zaključiti da je pomenuti Sansui au317 bolje pojačalo od jedne Roksan Attesse, Yamaha R N803D, ili Nad-a 388, a to je, možda daleko od istine.
 11. Mislim da je tata isuviše subjektivan po pitanju zvuka, i ne preostaje mu ništa nego, ili da se prilagodi današnjem zvuku na modernim uređajima, ili da svoje postojeće pojačalo upari sa eksternim Dac-om ili strimerom. To vam isto kao kada bi svoj oldtajmer, u kom neizmerno uživate, zamenili sa nekim modernim automobilom, očekujući da će vam on pružiti istu vrstu zadovoljstva u vožnji.
 12. A/V je uređaj koji kontroliše rad zvučnika sastavljena iz digitalnog i analognog dela zajedno sa pojačalom i kontrolne jedinice, i sa razlogom je zasebna komponenta. Logitech z906 deluje da kao da su samo zvučnici, jer su skoro svi gore navedeni delovi A/V risivera integrisani u samim zvucnicima, tj. u subwoofer-u i eksternoj kontrolnoj jedinici.
 13. Možda ovako nešto, i neki A/V risiver do 100 eura https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/tannoy-efx-5-1-odlicni/oglas/126748158?filter_id=1490508776
×
×
 • Create New...