Jump to content


Jozza

Članovi
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jozza's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Može li neko da mi objasni ima li razlike u kvalitetu zvuka ako bi se iskoristio HDMI od PC-a do TV-a, pa sa TV-a do AVR-a optikom? Znam da bi u toj opciji morao i TV da bude uključen, ali me zanima da li se degradira kvalitet zvuka u odnosu na PC-AVR koaksijalnim? U prevodu: kad se gledaju filmovi sa PC-a, ima li smisla slati sliku na TV a zvuk na AVR sa PC-a, ili sve "u paketu" na TV preko jednog HDMI-a?
  2. Jbg, mala deca, pa mora van dohvata ruku, tj. na TV komodu za početak, a posle možda i na zidne nosače. Inače, ovo mi je prvi "ozbiljniji" set u kući posle Waltham mužičke linije sa kraja 70-ih, sa sve dekom za kasete i gramofonom. Onaj sa providnim poklopcem, i drvenim kutijama od po 10L.
  3. Pa i jesam, sa Wharfedale Diamond 220, samo nisam još sve povezao. U teoriji bi trebalo da sam ubo korektnu kombinaciju, ali čućemo još.
  4. Jest' vala, cenim da od te kombinacije nema bolje za razglas po javnim ustanovama, menzama i čekaonicama.
  5. Ma nemojte napadati Slobu, stvarno je mislio da ne dam više od 200eur za pojačalo jer sam napisao da je budžet 400eur, a WD220 su ~200. Mada, kad sam video na šta liči taj jeftinjaker, shvatiio sam da mora bar 301-ca.
  6. Dok "zamišljam" kako moja kombinacija zvuči, mogli bi ste mi reći isplati li se da na kablove stavim "banana" konektore, pa ih samo pobodem u pojačalo i zvučnike, umesto da guram golu žicu+
  7. To je jadni A-S201, koji mi je Sloba savetovao da uzmem, ali da bidnem iskren to pleKano čudo ne puštam u kuću. A-S301 koji sam uzeo ima drugačije iznutrice, i deli platformu sa 501/701 modelima, sa sve AL hladnjacima (2kom). 201ca ima 6,7kg, dok 301-ca teži 9kg. Ako ćemo iskreno, tek A-S1100 mi se svideo po dizajnu iznutrica, ali ni ona nema toroidalni trafo, tako da ne znam čemu taj komentar. 201-ca daje 2x50W/ch uz nenormalno izobličenje. A sa druge A-S1100 košta ~1.000eur, pa ne vidim svrhu uparivanja sa zvučnicima od ~200eur. Sve u svemu, 301-ca mi je delovala kao jedini izbor (od Yamahe) uz ove WD220. Pojačalo je stiglo, ali ja sam na službenom putu do 12-og, pa kriziram uz forum, hahaha. PS: Neko mi je ovde preporučivao AVR za iste novce. Elem, Yamaha R-N301 je "nabudženi" A-S201, tj pojačivački deo je isti, pa sam odustao i od toga, i rešio da pazarim stereo pojačalo.
  8. Za tu priču ovo su male kutije. A i za priču o žicama (gitara itd) mislim da bi bolje legao neki Zensor 3 i Marantz pm6005 (minimum). A to je još više para, i još pride zbog bas-reflexa Zensor ne može na policu uz zid.
  9. Ma kakav AVR. Ionako neću slušati muziku i gledati TV u isto vreme u istoj prostoriji. AS301.ima sasvim dovoljno ulaza.
  10. I onda pomerim malo glavu i "zid" se dezintegriše. Ne dozvoljava mi konfiguracija prostorije da se tako igram. Mada imam ideju da batalim bi-wire, za TV stavim na kanal A neke konfekcijske zvučnjake, a ove WD220 stavim na kanal B na uži zid od 5m, svaki na 0,5-1m od bočnog zida. I da to bude za mjuzu. Samo me brine da ne budu slabi za 30kvm? Pod je u tepihu, masivni nameštaj... Bojim se da se zvuk ne istopi. TV je u trećini dužeg zida.
  11. Ja sam bio u fazonu da kupim novo, pa sam miran. Ionako je ovo prosvetljenje u odnosu na "kineza". A koliko bi trebalo da ih razmaknem, ako sedim na 3m od zvučnika?
  12. Jbg, nema se mesta za šire, a i nisu neke kutije da sad kreiram scenu sa njima. Da hoću, mogao bih da ih kačim na zid, ali to bi morlo visoko da ide, jer je TV komoda tik do vrata. Kao nadogradnja zvuka na TV-u i neobavezno sliušanje muzike, mislim da je to sasvim OK. Za slušanje muzike tu su Sennheiser sluške.
  13. Tako nekako. Samo, moji su niskotonci u visini ušiju, kad se sedi, TV je veći pa je i razmak veći. Ovde nema 1,5m između. I Yamaha u sredini, ispod TV-a, jer TV "visi" na pokretnom nosaču.
  14. Pa zvučnici pored TV-a, a ja ispred TV-a. Na oko 2.5-3m. Bez "toe-in" orjentacije, znači paralelno postavljeni.
×
×
  • Create New...