Jump to content


Bane007

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Bane007's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Zato sto je Onkyo 120W a zvucnici 200W. Zagreje se Panasonic risiver.
  2. Da, jasno mi je sto se tice vufera. Ono sto me brine jesu Euromatici od 200W. Pitao sam jednog coveka koji se dosta razume u tehniku i rekao mi je da ih ni slucajno ne povezujem sa Onkyo-om. Medjutim oni jos uvek vec godinama rade zajedno sa Panasonic SA-HE90 bez problema, jedino sto se jako zagreje pri radu.
  3. Taj je isto 200W, jer ce biti on i ostali zvucnici problem tom risiveru posto dosta snage uzimaju?
  4. Hvala na savetu, ali taj Sub je ja mislim prejak za ovaj setup, 200W. Koliko vidim i cena polovnog je prilicno visoka 450e. Izdvojio bi od 100 do 150e za Sub. Jel bi ostali zvucnici pravili problem ovom risiveru sto sam naveo?
  5. Nisam jos kupuo Onkyo TX-NR616, uzeo bi ga samo ako moze da podrzi ove zvucnike koje cu navesti. Speaker Impedance mu je 4 Ω – 16 Ω or 6 Ω – 16 Ω . Zvucnike koje bi prikljucio na njega su: Front dva Euromatic S200 200W po 8 Oma, center i dva surround su Wharfedale WH-2 i na svakom isto pise Power Handling 10-120W 4-8 Oma, za Back Surround bi koristio Shockwave SW550 koju su pod 25W, ne znam koliko Oma, Sub nisam jos odlucio koji da uzmem, treba mi aktivan, pa ako bi mogao neko da mi preporuci?
  6. Hvala na odgovorima. Da, bas zelim klasican stereo bez sub za muziku a da mogu i da gledam filmove u 7.1. Znaci zvucnici treba da su normalno povezani kao 7.1, samo je bitno da izaberem direct ili pure audio da bi zvuk izlazio na 2ch stereo. Od opreme koju imam sada su dva stara Euromatic S200 200W za front (na koje bi slusao muziku preko kompjutera koji je povezan sa receiverom), centralni i dva surround-a Wharfedale WH-2 koje sam skoro kupio, neke glupe Shockwave bi stavio za back surround i sada mi jos fali subwoofer koji ne znam kakav i koji da uzmem. Ovaj Onkyo TX-NR616 sam nasao polovan za oko 220e koji mi se cini da bi mogao da tera ovo, valjda ne bi pravili problem S200 posto su po 200W. Jeste to Mid range receiver ali ima sve sto mi je potrebno, valjda. Bio bih zahvalan da mi neko pomogne oko ovog setup-a, ako ovaj receiver stvarno ne moze "tera" ove zvucnike i da mi kaze nesto o ovom setup-u. Obozavam dobar zvuk i zelim da gledam filmove u pravi 5.1 ili 7.1 i da slusam pravi stereo preko ovih neverovatnih Euromatic S200. Hvala!
  7. Pozdrav, imam u planu da kupim Onkyo TX-NR616 surround receiver.Od zvucnika mi samo fali Sub da bi dobio 7.1. Zanima me kako da slusam muziku na dva front zvucnika bez sub-a tj. kako dobiti stereo zvuk kada su mi svi zvucnici povezani u 7.1. Da li li ima opcija na receiveru za stereo output ili treba da se dva fronta povezu na powered Zone 2? Hvala.
×
×
  • Create New...