Jump to content


aconi

Članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aconi

  1. @AlexBgd hvala, malo mi prelaze budzet (jer Focal kutije ne planiram da prodajem, i to ce mi sigurno jos neko vrijeme biti primarni set-up (zato sam u topicu teme i ogranicio budzet) Sad sam spreman isti da prosirim do nekih 160eur jer u Cjenonom rangu do 100tke nisam nasao ni jedne kutije (ni polovne koje mi se cine ok). @Engine ja nisam previse zahtjevan korisnik, ali te kutije zaista mogu da zadovolje svakog prosjecnog korisnika (u to sam prilicno siguran) tako da vise trazim za ovaj drugi set up, da cujem nesto jeftinije i drugacije a da opet fino zvuci. Svakako trazim bookshelf varijantu sa znacajno manjim budzetom.
  2. @CJbolland Hvala na odgovoru... Odradio sam diy stalke i za sada vozim Jamo Compact 700 i to prolazi, ali mi nedostaje basa bas, s obzirom da pojacalo moze da vozi 4 zvucnika, razmisljam da nekako pojacam bass ili da prodam ove second hand kutije pa da vidim sta i kako dalje
  3. Koji recaz (externi) mi preporucujete ? Treba mi da narezem povremeno nesto... Inace imam usb-c sam na Mac-u i standardni usb preko mac adaptera.
  4. Pozdrav, Moj primarni izvoznik zvuka su Focal alhpa 80 aktivne kutije. Dakle ne trazim nista slicno, moze da zvuci i totalno drugacije (jer to gore moze da zvuci izvanredno (a i nisam ultra zahtjevan)), ali da opet zvuci dobro Treba mi set-up za radnu sobu, kvadratura 13 m2 i uglavnom za slusanje online radia i deezer kolekcije, izvor zvuka (planiran inicijalno je google nest mini na koji sam zakacio phono jack). Pojacalo koje imam je Yamaha A-520 i razmisljam sa kojim zvucnicima da ga uparim ? (uglavnom funk muzika dominira, uz neke jazz klasike povremeno). Zvucnici bi trebali da stoje na Ikea lemon stolu (sirina 2m), na diy stalcima... Tako da bih volio da budu u bjeloj boji i da nisu ogromni (jer taj sto nije bas najstabilniji inace)) Za oko su mi zapali Dali Zensor Pico, ali mi prelaze budzet, pa me zanima sta bi ste mi sa oglasa ili mozda novo (uz ne preveliku korekciju budzeta) preporulici na osnovu gore navedenog ? Hvala.
  5. Kazem sum je zaista onako minimininimalan i zanima me da li bi isti postojao na nekom solidnom dac-u (voleo bih cisto da imam neki pa da probam). Iz zvucne je vezan mixer (AG03) usb-om a vezom cinc-muskiXLR vezan je monitor-out na mixeru i FOCAL ALPHA 80 Znam da je normalno, al eto jedino to navodim kao zamerku na DAC u ovom mixer-u, inace mixer sto se tice ostalih funkcionalnosti je veoma zanimljiva stvarcica i dobija moju iskrenu preporuku.
  6. Pazario sam ovu igracku, i povezao je sa pravljenim cinc-muskiXLR konektorima. Sum je zaista minimalan ali postoji. Na prvu to su jedine zamerke i ne znam da li taj jedva cujan sum (na 3cm od uha i volume na max) resiv ili ne ? Suma nema kada su kutije ukljucene i kabal nije spojen, a nema suma ni kada su spojeni sa mojm starom DJ igrackom RELOOP RMP2.
  7. Opet ozivljavam ovaj topic jer nisam jos pazario DAC. Sa druge strane pak imam varijantu da dobijem novu YAMAHA AG03 prilicno povoljno (nekih 100e), pa me zanima koliko je ovo zadovoljavajuce resenje. Meni deluje super zanimljivo jer mogu da se igram sa mikrofonom, gitarom itd ali ostaje pitanje da li je kao DAC prihvatljivo za ove focal aktivne zvucnike ? Manual od mixer-a: https://imagescdn.juno.co.uk/manual/561587-01U.pdf Drugo pitanje koje stavljam po strani je da li ce moci da se veze sa tv-om ovaj mixer (tv od izlaza ima h/p out i optical digital audio out) ?
  8. Hvala puno na odgovoru, jasno je sta da trazim. E sad posto nisam izdrzao da ih probam spojio sam ih sa pcjem preko RCA ulaza u pc bananica a u zvucnike po RCA cinc. Fino sviraju i bas su jaki ali dolazi do suma ocito zbog shity zvucne karte. Pitanje je koliko im steti da ih vozim spojene taj nacin dok ne istipujem adekvatan DAC uredjaj ?
  9. Hvala ti puno na odgovoru ali koliko vidim ovaj DAC je 350+ evra. Mogu to da izdvojim i sacekam ima li kakvo budzet resenje tu do 50tak (ako nesto mora da se zrtvuje, pc nikako jer je primarni izvor zvuka) ?
  10. Cao, Dosao sam do novih Focal Alpha 80 aktivnih monitora pa je red da odbacim moj poslednji budzet sistem (kombinacija jbl control 1 xtreme + sony str-de445) i da se malo edukujem. Pitanje je kako da ove monitore vezem na sve uredjaje u naslovu ? Koji mi kablovi trebaju i koji interfjes ? Sto se tice interfjesa isao bih za pocetak na neku budzet varijantu pa kasnije upgrade ako mi bude neophodan.
  11. Hvala na preporuci... videcu da li je covek raspolozen da koriguje cenu pa da odem i da probam.
  12. Da, svestan sam da control 1 nije "pravi zvucnik", ali bih malo da se igram i ucim polako pa cu vec da ih zamenim (u zavisnosti od toga koliko se primim) Ovo pojacalo sam vec video ali i sam vise naginjem ka polovnoj varijanti... Da li imas predlog za neko pojacalo/avr koji bi se za pocetak uklopio ok sa JBL 1 ali bio i solidna osnova za neke ozbiljnije kutije ? Hvala.
  13. @Spachek hvala u svakom slucaju svestan sam toga, videh jos takvih utisaka na forumu, medjutim ne mislim da sam se tu mnogo zeznuo, jer cenim da cu sa ovim moci uvek da izvucem to malo ulaganje... Pojacalo/AVR mi je svakako bitnija stavka pa me zanimaju vasi predlozi za isto imajuci u vidu moj prvi post u ovoj temi.
  14. Slusao u lokalima, nisam nista specijalno odusevljen ali ih imam u fakticki mint stanju jako povoljno pa sam ih pazario jer racunam da manje vise uvek mogu da ih prodam... a i bih da ulazim u pricu polako ne da se pruzim max odmah. Prostor takodje nije veliki u kom slusam nekih 20m2 ali sa mogucnoscu izmena jer rentiram gajbu.
  15. Pozdrav, Nov sam u ovoj prici skroz ali bih da za pocetak posto sam prodao stare kutije se malo zaigram sa ovim JBL Control 1 xtreme i vremenom ako bude bilo potrebe predjem na neke ozbiljnije kutije... Izvor zvuka je PC (u planu je i neki dac za isti ili pojacalo sa dacom) i eventualno PS4. Ideja mi je da mi zvuk sa tv-a takodje ide na ove zvucnike (verovatno u kombinaciji sa neki-m subom, al otom potom). Mogu da puknem do 300e na pojacalo/risiver ali da mi onda ono bude najjaca komponenta u prici i da mi omogucava lak prelazak na bolje kutije u bliskoj buducnosti (trebalo bi u tom slucaju da ima jelte i digitalne ulaze kako bih mogao da hookujem tv na isto). Druga varijanta (koja mi je nekako bliza u ovom momentu iako budzet nije problem) je da uzmem neko polovno pojacalo koje mogu da cujem i da ne puknem vise 100e na njega a da odgovara ovim kutijama (takodje idealno da je pojacalo u Nis-u da mogu da odem i licno probam isto). Hvala unapred na predlozima i sugestijama.
  16. @zek super objasnjeno hvala na odgovoru. Sad jos samo mali dodatak u vidu nOOb pitanja: Posto su d3go,ps4 i slicno spojeni HDMI-em sa tv-om a tv na gore objasnjen nacin sa pojacalom, da li ce zvuk sa svih uredjaja zakacenih na tv da se reprodukuje na kutijama koje su povezana sa pojacalom ? (izvinjavam se @Pjanovic sto mu spamujem temu, ali mislim da je on-topic)
  17. @dude hvala... a onda kako komp sa pojacalom, tako da zvuk sa tv-a i zvuk sa kompa ide na zvucnike koje su vezani na pojacalu ? Da li u slucaju gore navedenog moze komp na ovaj coaxial da se prikaci ili ide pak na ovaj cd ulaz ?
  18. Pratim temu naraocito zbog ovog dela jer me zanima ista stvar: Pa ako bi neko mogao da pojasni...
  19. Hvala puno na odgovoru... Nisam bio ni upoznat sa ovim iskreno do sad i zaista deluje kao zanimljivo resenje. Sa druge strane pak ovo deluje da mi eliminise zvucnike koje imam ili neke bolje kutije u buducnosti... Da li postoji neka druga mogucnost pored soundbara da izvedem gore navedeno (delimicno ili u potpunosti) ?
  20. Pozdrav svima, Dosta sam citao forum ali sam prilcino zbunjen sa svim kombinacijama tipa, stereo receiver av receiver pojacalo... Pa sam resio da postavim neka pitanja i u koliko ste u mogucnosti da mi pojasnite sta mi tacno treba bio bih zaista zahvalan. Ideja je da imam jedne zvucnike na koje reprodukujem zvuk sa svih uredjaja (ako je moguce). Sto se tice uredjaja i njihove povezanosti to trenutno izgleda ovako: Sony TV 55" PS 4 (hdmi veza sa TV-om) PC (hdmi veza sa TV-om (sound blaster audigy2 ako je to bitno je karta)) MacBook Pro (hdmi veza sa TV-om vrlo cesto) Iphone i Ipod (vrlo cesto slusam muziku na njima) Reloop RPM 2.5 (stara igracka koju bi voleo da cujem opet bez sluski) Svi uredjaji su na wifi-u izuzev poslednjeg. Ja sam zadovoljan zvukom sa PC-a Logitech Z623 ali problem je sto je pc u drugoj sobi, tv u drugoj plus gaming setup mi je osudjen na zvucnike sa tv-a. Ono sto bih voleo je da neke od kutija koje su odavno zaboravljene ukljucim u pricu i uz pomoc jedne moderne komponente (ili vise njih ako mora) zvuk sa svih izvora (ako je moguce) cujem na tim kutijama (kutije koje imam su neki low budget na 8oma i 100w rms a imam i stare Onkyo SC-370 za koje nisam siguran dal sljakaju i kako). Kutije bi u buducnosti menjao ali za pocetak mi je najbitnije da kupim tu medjuvezu kako bih sve to cuo na nekim od ovih kutija. Zamolio bih vas da mi kazete sta je tu najlogicniji izbor (radije gledam neki novi hightech, ali uopste nisam gadljiv ni na polovne stvari). Budzet mi nije ogranicen ali kako sam pocetnik u ovoj prici voleo bih da idem polako i da se ne pruzam previse U slucaju da imate neka dodatna pitanja tu sam, i radujem se vasim predlozima. Hvala.
×
×
  • Create New...