Jump to content


salenale

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

salenale's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Evo me posle poduže pauze. Restauracija je potrajala, ali je, po mom skromnom mišljenju vredela. Što se tiče risivera, pioneer sxd 5000, radi se o zaista dobrom uredjaju, koji pruža vrlo prijatan zvuk. Tjuner radi perfektno sa dodatom FM antenom i pravo ga je zadovoljstvo slušati. Ako bi se mogla naći neka mana jeste mogućnost programiranja maksimum šest stanica, u svemu ostalom nema mana. Zaboravih da pomenem da risiver pogoni takodje pioneer hpm 70, četvorosistemske zvučne kutije sa 10 inčnim basovima, 4 inčnim srednjetoncima, visokotoncima i supervisokotoncima. Osetljivost zvučnika je solidnih 92,5 db, a rade na 8 oma sa snagom od 120w, što je sasvim dovoljno u prostoriji od nekih 16 m2. Povezani su neotech kablovima i ako se može naći neka mana, moglo bi se reći da je to odsustvo mogućnosti biwire konekcije. O kvalitetu zvuka govori i detalj da kao primarni izvor koristim takodje pioneer dv 320 dvd plejer i uprkos ograničenjima plejera zvuk je i snažan i čist. Što se tiče kaset deka, isti svira vrlo dobro uz ograničenja koja ima imajući u vidu godinu proizvodnje. Isto to važi i za gramofon, čiju sliku u prilogu šaljem, mada po pitanju i kaset deka i gramofona, snaga zvuka nije spektakularna iako je ne nedostaje. Risiver ima malo ulaza 3 + 1 gramofonski, ali omogućava povezivanje bilo kojeg ulaza, sem gramofonskog sa bilo kojim eksternim uredjajem, pa sam na preostali tape 2 ulaz povezao TV i sa njim je zvuk takodje izuzetno dobar, vrlo blizu cd kvaliteta. Toliko od mene ovom prilikom i pozdrav svim forumašima.
  2. O uvaženom članu Stonecold, mislim sve najbolje. I znanje i volja i vreme i strpljenje. Risiver I dek pioneer ct 9 R kao i gramofon pioneer PL 88 FS
  3. Zahvaljujem se uvaženom članu stoN_Cold, na savetu. Otvorio sam kućište i pogledao mrežni osigurač i risiver je oživeo. U smislu svetlosne indikacije tjunera i FM i AM dugmići svetle, medjutim nijedno dugme bilo za traženje, bilo za memorisanje stanica ne funkcioniše. Svetlosna indikacija AUX dugmeta na risiveru ne radi, preko njega sam povezao risiver sa DVD plejerom takodje Pioneer, zvuk se čuje čisto, ali slabo, tako da mi se čini da je do potenciometra koji se okreće ali ne pojačava. Indikacija PHONO takodje svetli, ali pošto ni gramofon koji je sa risiverom povezan, takodje Pioneer iz istog vremena, potpuno automatski, nedaje znake života i takodje je za popravku kao i kaset dek isto Pioneer, ostalo nisam bio u mogućnosti da proverim. Navedeni uredjaji imaju sentimentalnu vrednost pa sam sklon da ih popravim, ukoliko je to ikako moguće. Ima li nekog ko bi se prihvatio servisa ili mi preporučio servis u Beogradu. Vreme trajanja servisa mi ne igra nikakvu ulogu kao ni lokacija. Moj broj telefona je 0641112857. Velika zahvalnost svim audifilima.
  4. Zahvaljujem se na brzom odgovoru. Probaću čim skupim hrabrost, pošto sam po struci pravnik, a u duši zec za tranzistore i trafoe.
  5. Praktično sam nov na forumu. Čini mi se da nisam ništa pisao još od davne 2006-2007. godine. Pokušavam da restauriram stari ,nasledjeni pioneer sistem 1983. godine proizveden. Risiver nije korišćen unazad 3 godine i pri pokušaju paljenja ne daje znake života. Inače je malo korišćen. Trebala bi mi preporuka za audio hi fi vintage pioneer servis u Beogradu. Nameravam da pokušam popravku. Izgleda kvalitetno težak oko 17 kg, snage 2x80 w na 8 oma.
  6. Praktično sam nov na forumu. Čini mi se da nisam ništa pisao još od davne 2006-2007. godine. Pokušavam da restauriram stari ,nasledjeni pioneer sistem 1983. godine proizveden. Risiver nije korišćen unazad 3 godine i pri pokušaju paljenja ne daje znake života. Inače je malo korišćen. Trebala bi mi preporuka za audio hi fi vintage pioneer servis u Beogradu. Nameravam da pokušam popravku. Izgleda kvalitetno težak oko 17 kg, snage 2x80 w na 8 oma.
×
×
  • Create New...