Jump to content


laki33

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

laki33's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Imam problem sa dvd playerom Onkyo više klase (iz čista mira krenuo da zeza ubacim disk zavrti ,laser se muči pokušava ali ništa) bio kod majstora sa ovog foruma kaže laser mora da se menja . Nabavim nov laser juče zamenim po propisu ,odradio jedno 15 diskova cd i dvd i opet krenuo da zeza.Nov laser isto ko i stari pokušava da pročita ali nemože disc error i to je to. Možda je potrebno neko štelovanje čitam da za to postoje neki diskovi osciloskop i td. ko to ima u Beogradu? Da li neko zna pouzdanog majstora sa iskustvom sa dvd playerima, odgovor može ovde a može i na pp.Beograd i okolina ali da je provereno iskusan sa dvd playerima jer mi je stalo da ga popravim. Mislim svi majstori popravljaju pojačala zvučnike tjunere televizore ali dvd i cd playere ne zna svako da radi zato mi treba neko proveren. Edit: Dupli nalog, clan trajno banovan.
  2. Kupio sam Onkyo AV receiver polovan, posle 3 dana desilo se da je prestao da radi prijemnik - ir sensor daljinske komande odnosno prijemnik. Imam onkyo dvd player i na njemu daljinski funkcioniše . takodje postoji mogućnost i sa daljinskim od dvd da se upravlja sa receiverom ali ni njega receiver ne reaguje. Znači definitivno je problem u receiveru. Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom vidim na netu da su neki imali isti problem ali nigde nisam video rešenje osim kod nekog tipa koji je navodno utvrdio da se radi o flat kablu koji povezuje glavnu ploču sa neznam čime. Drugo pitanje koje me interesuje da li je i kod drugih Onkyo AV Receivera kao kod mene da se ništa nečuje do nekih 20 % volume pa tek onda kreće zvuk što mi je čudno. Treće pitanje je da li postoji neki proveren serviser za Onkyo odnosno gde se servisiraju Onkyo uredjaji iz firme Player jer moram da rešim ovaj problem sa daljinskim.
  3. pa ne znam sta svaki sraf je na svom mestu . zanimljivo je to da sada yamaha ima isti problem kao i sony nece da zavrti disk Kss 213c
  4. pa ja mislim da se dobro zatvaraju nema lufta
  5. Pitanje za strucnjake audio tehnike . Cd Player Sony je brljavio pri radu pa rekoh da ga ocistim nakon toga je bilo malo bolje, ja uzeh ponovo da ga cistim kad posle nije hteo ni da zavrti disk.Koristio sam te;nost za sociva. Posto sam mislio da je crko laser ja na limundu kupim Yamaha player koji ima isti transport i koji sam probao sa vise cda,ucitavao je besprekorno. Izvadim njegov laser ubacim u Sony on zavrte i tako je vrteo disk ali nije ocitavao. Posto sam video da nije do lasera reko ajde da ga vratim u Yamahu da prodam Yamahu posto mi netreba kad sam ga vratio u Yamahu sad ni yamaha nece da zavrti disk laser ide gore dole i kad se pogleda kroz kameru mobilnog vidi se da laser svetli . Kakva jos podesavanja trebaju da se urade na yutubu sa video vise klipova nisu nista specijalno podesavali izvade stari laser stave nov i to je to. Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Create New...