Jump to content

Djoleks

Članovi
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Djoleks's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

 1. To sokocalo se igra sa ovom bizuterijom danas 😂,hvala na odgovorima ipak ce ici kod majstora.
 2. Neljutim se nego mislim mozda neko od clanova foruma nailazio na takve probleme i resavao ih lako.
 3. Pojacalo grundig v7000 je relativno prosto ali.....desava se i da na levom kanalu izgubi zvuk nakon nekoliko minuta ponovo upalim pojacalo i opet radi taj levi kanal a desni ne ima li neko ideju sta bi moglo biti.?
 4. Isto grundig i evo probao sam i slusalice i tamo nema jednog kanala znaci identicno radi kao sa zvucnicima,cini mi se da je cak nesto pocelo malo i da dimi i nabrzinu sam izvadio bananicu.
 5. Da ne otvaram novu temu,problem sa pojacalom sada jedan kanal normalno radi drugi zuji i pucketa nema zvuka,ima li neko ideju sta bi moglo biti,inace pojacalo je v7000?
 6. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Nemam bas puno iskustva sa elektronikom ali recimo sta moze faliti dac-u ako radi na nekom napajanju od 10a,dac ce uzimati struje koliko mu je potrebno.?
 7. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Lupio sam 2a ,bolje da ima rezerve,dac je e30 topping,probao sam ga sa raznim punjacima i powerbank ali mislim da je ono pravo linearno napajanje.Ili da kupim neko gotovo?
 8. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Digao sam ruke od toga,sad imam drugu ideju i da nepocinjem vec ovde da pitam,taj trafo koji je u arcam-u mi se bas svidja i od njega bih da napravim linearno napajanje za dac,pa bih zamolio iskusne da me upute kako da svedem napon na 5v 2a recimo,jos bolje ako bi mogla dva izlaza pa da imam i 5v i 12v?
 9. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  indikacija ima i menja.
 10. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Neradi,sve uvek cini se da radi koji god ulaz da biram.
 11. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Kada se spoji main sa recimo tape out a signal ide u tape in isto neradi jedan kanal kao i bez spajanja,kada se prebacuje i dira prednji front direct cuje se kako puca nesto malo jace u tom kanalu.Hvala na brzom odgovoru.
 12. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Pozdrav dragi forumasi,nekad zna forum da pomogne vise nego serviseri,bar je to moje iskustvo.Ovako arcam av 50 resiver od jednom jedan kanal prestao da radi,kada se pojaca nazire se kao sa slusalica zvuk znaci skroz tiho,drugi kanal sasvim normalno radi,stvar koja me buni je da je bio kod dva majstora i oba ispricala istu pricu -crko procesor-,meni nije jasno izvadim plocu gde ide procesor i dalje ista prica,kad koristim pojacalo kao pojacalo snage ono sasvim normalno radi?
 13. Vecina pojacala ide od 4do16oma,ima i nekih od 8 do16oma,u tvom slucaju podrzana su sva pojacala od 4 do16,radice ti i sa 8 do 16 ali nesmes preterivati na volume.
 14. U pravu si,sa 1 % tolerancije da uzmem.?
 15. Reci mi samo recimo koji otpornik (sa kojom oznakom) da skinem sa r2000 i prebacim ga u ovaj r500 umesto ovog R527,100 oma?
×
×
 • Create New...