Jump to content


Milos5

Novi članovi
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Milos5's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala na pedlogu! Ja sam razmišljao i ovim pojačalima: - https://www.kupujemprodajem.com/Philips-305-50379586-oglas.htm - http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-A-700-50117088-oglas.htm - https://www.kupujemprodajem.com/Onkyo-A-9511-50466925-oglas.htm Koliko znam ~50W bi trebalo da bude dovoljno za ove zvučnike, ali sam takođe čuo da je dobro imati snage u rezervi, i da je bolje da pojačalo radi pod manjim opterećem, ali i da se vodi računa da se pojačalo ne "odvrće" previše i obrati pažnja na rad zvučnika i pojavljivanje izobličenja... Pošto živim u stanu, ne verujem da ću imati prilike da slušam muziku preterano glasno, s toga sam i naveo Philips pojačalo koje (bar prodavci) hvale. Ako neko može da da mišljenje o nekom pojačalu, za i protiv, pa da malo suzim izbor. Hvala!
  2. Pozdrav svima : ) Nov sam i nemam mnogo pojma pa bi mi značilo da čujem mišljenje iskusnijih. Pa ću valjda i ja naučiti nešto i brže ući u hi-fi vode. Kupio sam Electro-Voice Link 6 zvučnike u (čini mi se) dobrom stanju (vintage trosistemske kompresione kutije 8oma, 80w)... Pošto pravim svoj prvi hifi stereo sistem, nemam još uvek nikakvo pojačalo. Zanima me da li ima nešto posebno oko ovakvih zvučnika kada je u pitanju izbor pojačala ili je dovoljno samo da uklopim u pogledu snage? Ako ima, da li neko ima iskustva sa ovakvim zvučnicima i ko bi mogao mi preporuči neko pojačalo? Unapred hvala!
  3. Pa... izgleda da iskusniji ljudi preferiraju nesto starije : ) Da, na te sam mislio : ) Hvala! Hvala Goxy!
  4. Kuršum, Peter, hvala na odgovorima! Mobilan sam dovoljno da mi 100km ne predstavlja neki problem, pogotovo kad je kupovina hi-fi uredjaja u pitanju! Nemci nisu skupi kao ostali, a opet dovoljno dobri? Ovi HECO su Nemci, da li bi to bio pravi izbor? Super! Tako sam i ja mislio
  5. Pojacalo nemam. Cenovni nivo (zvucnici + nesto da ih tera) mi je max 400E, i to ako bi bas bilo nesto vredno uzeti. Verovatno mi ne bi smetalo da uzmem i nesto od npr. 250, 300, ako se desi da razlika u odnosu na neki sistem od 400 nije toliko velika.
  6. Pozdrav svima! Bilo bi super da cujem razlicita misljenja, verujem da bi to bili korisni saveti za mene s obzirom da prvi put kupujem hi-fi i ne znam mnogo o tome, ali bar znam sta hocu bar mislim da znam... Interesuju me podnostojeci zvucnici. Prostor je velik, 45m2, s tim da imaju i jedne drvene stepenice (prostorija je zapravo jos sira!) i u jednom delu umesto plafona, otvoren je prostor skroz do krova. Muzika koja bi se najcesce slusala (ako je to bitno) je rock, blues, jazz, soul... Pretpostavljam da bi mi za ovoliki prostor trebali neki veliki zvucnici koji su van mog cenovnog nivoa. Ali eto, da uzmem nesto sto ce koliko toliko zadovoljiti potrebe. Dvoumim se izmedju manjeg-novijeg i veceg-starijeg. Neke opcije su: HECO Victa 700 (250+E, '09. god, bas 2x17cm), JBL lx8 (~150E, '96. god, bas 2x16,5cm), JBL lx800 mk2 (~150E, '93. god, bas 21cm). Sta je najbolje u pogledu kvaliteta, a sta u pogledu snage? Sa kojim izborom dobijam najvise za ulozene pare? Unapred hvala!
×
×
  • Create New...