Jump to content


MasterChief2

Članovi
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MasterChief2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Poslao coveku poruku i kaze da je rezervisan.. Cekacu da naleti drugo po razumnoj ceni..
  2. https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Poja-ala/Stereo-amp-ROTEL-RA-913--71827051-oglas.htm?filter_id=110419535 Vredi li ovo pojacalo ove pare, i sta mislite o njemu? Mada ovaj Kenwood mi nekako i dalje najbolji izbor..
  3. Odlucio sam se ipak za ovaj Kenwood. On je ono sto bas trazim. Zvao sam coveka, ali kaze da je u inostranstvu i da dolazi za 2-3 nedelje. Posto vidim da je pojacalo bas popularno na KP oglasima (9 prat i preko 400 pregleda za 6 dana) ne znam da li da ga rezervisem, posto mozda se pojavi nesto bolje za te tri nedelje..
  4. Ti Marantzi su mi jako lepi, ali su slabasni po snazi..
  5. Hvala svima na pomoci. U nedelju imam ispit pa kad mi to prodje otici cu da pogledam ovaj Kenwood ako se do tada ne proda posto vidim da ga dosta ljudi prati. Ako nadjete jos nesto slicno njemu za iste pare okacite ovde
  6. Ovaj Kenwood mi se za sada najvise svidja..
  7. Nije samo do izgleda. Otac mi se pre bavio popravkom televizora i kucnih uredjaja i imam gomilu tranzistora, kondenzatora, otpornika i ostalih delova, pa ako ne daj boze nesto crkne moze se popraviti. To novo kad crkne mogu da se slikam A i iskreno bas hocu nesto staro, jer volim da na stolu imam neku grdosiju od 15+KG
  8. Znaci da je to neku vec budzio i igrao se sa njim?
  9. E ovo pojacalo mi se svidja, a i uklapa se u budzet. Nadam se da se ove daske mogu skinuti jer su i meni ruzne.. Dakle po vama je najbolji izbor Kenwood? SU-V8 otpada iako je po snazi jaci? I imam jos jedno pitanje. Koja je prednost pojacala koja u sebi imaju dva transformatora (valjda se tako zove)?
  10. Je l moguce da to pojacalo nije originalno? Mislim vidim da na njemu pise Technics SU-V8.. Pa pojacala sam svakako planirao da rasprodam, ali ne znam koliko ona vrede. Kada bih mogao na njima da izvucem 100e to bi bilo i vise nego dobro. Zvucnike ne bi prodavao jer sam sa njima i vise nego zadovoljan, a i pitanje koliko bih dobio za njih jer nisu u bas najboljem stanju. Pa sta znam, ja volim glasnu muziku, ali isto tako volim i da zvuk bude kvalitetan. Nije mi bitno samo da trese, a da je zvuk los. U pitanju je soba od 16m^2 i nije nesto popunjenea stvarima. Ima jedan ormar u cosku, jedan krevet i to je to. Ovo bi bio neki raspored na brzaka: Ovaj Kenwood je lep, ali je 300e..
  11. Ovaj Kenwood je pravi primer onoga sto ja volim. Taj neki "kockasti" izgled sa kraja 70ih. Ali 300e mi je stvarno mnogo, kao student jedva sam i do ovih 200e dosao.. Sve sam ih dobio. Ja se inace bavim kompjuterima i igrackim konzolama pa sam u nekoj zameni dobio ta 4 pojacala. Na moju zalost samo je jedno radilo. U pitanju je ovo pojacalo: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Technics-SU-V8-62494653-oglas.htm?filter_id=110419535 Covek je iz Novog Sada tako da bih mogao i licno da odem po pojacalo i usput i da proverim kako zvuci. Meni se kod tih Technicsa jedino svidja izgled, a sad kako zvuce sta ga znam.. Bolje od SU-V303 nisam slusao, a meni je i to bilo vau kada sam presao sa obicne Sony linije. Ova pojacalo sto ste vi naveli vidim da imaju dosta snage, ali mi se kod njih izgleda ne svijda. Po izgledu bih rekao da su sa kraja 80ih i iz 90ih. Ovo pojacalo bi trebalo da je slicno SU-7700K. S obzirom da imam to pojacalo i znam da ne zvuci najbolje njega bih zaobisao Naime, pojacalo ima jak i cist Bass, ali su nekako zvukovi gitara na njemu losi. Kada pojacam sve mi pisti u usima, dok npr. na ovom Technics SU-V303 nemam taj problem, tj. zvuk je cist. Ali ko ce ga znati, mozda je i ovo moje pojacalo neispravno.. Imam jos jedno pitanje vezano za snagu. Moji zvucnici su 150W, tj. ja imam 4x150W pa me sad zanima kolika snaga pojcala treba da bude? Ja sam gledao pojacala sa izlaznom snagom vecom od 100W, a vidim da vi preporucujete i pojacala od 80W.
  12. Pozdrav svima! Zeleo bih da kupim neko starije pojacalo, negde do sredine 80ih, pa sam uzeo da listam oglase, ali se slabo razumem u Hi-Fi tematiku pa bih molio za malu pomoc. Od opreme trenutno imam cetiri Pioneer CS-999 zvucne kutije i Technics SU-V303 pojacalo. Muziku uglavnom slusam sa kompjutera jer nemam bas ploca, ali ono sto imam od ploca slusam i na gramofonu, Technics SL-BD22. Kao sto sam i ranije rekao, u Hi-Fi tematiku se ne razumem bas najbolje pa bih da pitam ljude koji su u tome koje je pojacalo najbolje do jedno 150-200e? Ja sam nasao Technics SU-V8 koji mi se fizicki svidja, ali kako zvuci nemam pojma. I sto se tice fizickog izgleda volim pojacala sa kraja 70ih, tj. da su tipke kockaste, kuciste od iverice ili aluminijuma itd. Ono sto bih jos napomenuo jeste da od muzike slusam samo Italo Disco. Kuci trenutno imam 2 SU-V303 pojacala, jedno SU-V505 i jedno SU-7700K pojacalo. Jedno su SU-V303 je skroz ispravno i njega trenutno koristim, a ova tri nisu u potpunosti funkcionalna. SU-V303 ima problem sa mirnom strujom (kada nista ne svira proradi zastita od pregrevanja), SU-V505 ima slican problem (u toku sviranja proradi neka zastita i samo se ugasi, tj. blinka zuta lampica i dok se ne oladi nece da se upali), a SU-7700K radi, ali su prekidaci i potencimetri prljavi od prasine pa prekidaju. Moze li mi neko reci koliko ova 4 pojacala vrede maksimalno i da li se isplati popravljati ih?
  13. Pre svega dobar dan svima! Slabo se razumem u audio opremu pa sam odlucio da ovde pitam za par saveta. Trenutno imam zvucnike Pioneer CS-999 i za njih mi je potrebno neko pojacalo. Preferiram ISKLJUCIVO tehniku sa kraja 70ih i pocetkom 80ih, tako da mi nove stvari koje su digitalizovane, imaju daljinske, displeje i slicno nemojte nuditi. Pre svega mi se ti novi uredjaji estetski ne svidjaju, a i mogucnost popravke ako nesto crkne je jako mala. Sto se tice izgleda preferiram nesto na fazon Technics VA-303 ili Technics SU-7700K. I generalno mi je Technics nekako najdrazi brend. Takodje bih hteo da pitam sta mislite o ovinm zvucnicima Pioneer CS-999? Platio sam ih 70 evra na pijaci i u poredjenju sa starim dosta su bolji. Nekako je zvuk cistiji i prija usima.
  14. Okej.. Pokusacu da nadjem liniju koja moze da podrzi te zvucnike. Hvala!
  15. Pozdrav svima! Dobio sam neke zvucnike za rodjendan, pa imam par pitanja.. (da ne otvaram novu temu) Zvucnici su ovi: Moja linija ima pojacalo za zvucnike do 25W max, i nema izlaz za woofer (verovatno se nisam dobro izrazio, ali nadam se da cete skontati). Ovi zvucnici imaju dva kabla: crno-plavi i crno-crveni Ja sada pretpostavljam da je jedan kabel za zvucnike, a drugi je za woofer i isto tako pretpostavljam da mi je onda potrebno pojacalo za cetiri izlaza.. Mene zanima kolika je cena pojacala koje ce da izvuce maksimum iz ovih zvucnika? (ili je jeftinije da se pravi)
×
×
  • Create New...