Jump to content


oridjinale

Članovi
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by oridjinale

  1. On 27.6.2018. at 22:54, Krca44 said:

    Pitas za kupovinu ?

    Same drajvere, da nisu probusene membrane ili flekave ( vlaga ), da dust cup nije ulubljen / olupan ili visokotonac ulubljen, vesanje da nije propalo ( iskrzano , probuseno )... ima svasta, ovo samo spolja

    Kutije da nemaju fleke od vlage jer su bile u nekom poplavljenom stanu...

    Da li su originalni drajveri.... menjana vesanja...

    Divim se ljudima kad pronadju 30+ godina stare kutije u dobrom stanju...

    Mislio sam vise na materijale od kojih su izradjeni posto vodjen nekom osnovnom logikom pretpostavljam da to utice na zvuk. Hvala ekipo na odgovorima. :) 
     

  2. 21 sati ranije, robespierre said:

    Cek, ti stvarno mislis da je ok da igraci koji provociraju navijace dobiju po 10k franaka kazne, a da nas savez zbog reakcije tih istih isprovociranih navijaca dobije 50k franaka kaznu? Da li sam ja lud, pristrasan, ili nesto trece, ali takva provokacija bi morala da povlaci suspenziju u najboljem slucaju. Ipak, ako me pamcenje dobro sluzi, neki drugi sportisti su diskvalifikovani zbog majice Kosovo je Srbija (sto isto nisam smatrao ok cinom, tada). Na stranu da su nasi lose odigrali i realno nisu zasluzili da pobede. 

    Srpski fudbalski savez je kaznjene zbog istih politickih provokacija koje su iznosili navijaci. To je trebalo da bude fudbalska utakmica a ne politicki protest. 

    Ne znam zasto si ubacio cavica, kao da su to isti ljudi, ista organizacija i ista pravila. NIkakve veze sa ovim nema. Sport treba da bude sport i iskreno muka mi je od politizacije sporta. Bolje da se interesujemo za to sto nam je kompletna sportska organizacija u zemlji korumpirana od vrha do dna, sto se ne probijaju talenti nego vezisti,  nego sto se cimamo jer su neki kromanjonci "provocirali" na svetskom prvenstvu. 

    Jedan od rezultata takve korupcije jeste sto nismo izbacili dobru reprezentaciju pitaj boga koliko.

    I nemoj da me pogresno razumes, ne smatram ja da je ovo sto su oni radili normalno, ali sam debeli zastupnik da prvo sredjujes svoju kucu, pa onda skreces na to sto ti komsijin maslacak donosi seme. 
     

     

  3. 9 sati ranije, DejanM said:

    Nakon izrecenih kazni Fife Srbiji zbog meca sa Svajcarskom, stvari su dobile svoj prepoznatljiv absurdni tok. Muka od tolike kolicine bescasca postaje svakodnevna konstanta. Taj olos jednostavno ne preza ni pred kim i ni pred cim.

    ”E prijatelju moj ...”

     

    Takodje su izrekli kazne i svajcarskoj. Obojici siptara su dali novcane kazne. Nemoj da smo nefer. 

  4. 5 sati ranije, Kapone said:

     

     

    Idealno bi bilo da sam poslusas nekoliko razlicitih kutija, pa da procenis sta tebi i tvojim usima prija.

    ja mislim da ce mojim usima prijati sta god nakacim za pocetak jer mi je ovo prvi sistem, a trenutno slusam na nekim sonijevim sa linije. :D

    Uzecu u obzir i ove, citacu malo recenzije mozda se provozam pa poslusam hvala brate na savetima! 

  5. E ekipo, pripremam se polako za zvucnike. Za jedno dve - cetri nedelje bi bio finasijski bezbedan da mogu i zvucnike da ispazarim. 

    Cena od 100 do 150 evra, sta da gledam? Vec sam spominjao zelim bookshelf za sobu koja je 4x4 (malo preko ali je plafon malo nizi) 

    trenutno mi mami pogled:

    https://www.kupujemprodajem.com/system-audio-1105-62307884-oglas.htm 


    https://www.kupujemprodajem.com/Wharfedale-Diamond-8-3-61298267-oglas.htm 

    https://www.kupujemprodajem.com/B-W-cdm-2-62047889-oglas.htm

  6. On 25.6.2018. at 0:01, miskon said:

    Koliko se secam @oridjinale pisali smo u tvojoj temi . Harmana si uzeo jeftinije zato sto je bio estetski u losem stanju a preprodavac je imao dva komada jednog ocuvanijeg skupljeg i tog drugog . Cena za HK 6500 je uvek bila 100-120e ako je u dobrom stanju i unutra sve originalno . Ni ja sa mojim HK 6550 nisam nista jeftinije prosao . Bitno je da se kupi od vlasnika jer ga oni vremenom srede i osveze ili ti barem kazu sta je ne ispravno . Moj primerak je zavrsio kod @pompi i bio je komplet sredjen . Prilikom prodaje to ulozeno ti niko ne nadoknadi , Meni je drago da je zavrsio u dobrim rukama .

    Spusto je cenu i drugom pojacalu. https://www.kupujemprodajem.com/harman-kardon-hk-6500-62767058-oglas.htm?filter_id=224590233

    Tako da ako doda samo 10 evra preko, moze da prodje jos bolje od mene. :) 

  7. +1 za kabl, mada zvucne ne rade, one ne rade uopste uglavnom, nikada nisam video da ne radi samo jedan kanal osim u sledecim slucajevima:
    - Zenski ulaz na laptopu se razlemio u jednom kanalu.
    - Ulaz na laptopne pase lepo sa bananicom kabele, iz nekog razloga...pa ne dodiruje lepo deo jacka za drugi kanal i ne salje signal kroz isti.

  8. 17 sati ranije, Kuršum said:

    Eto, nisam najgori. ;)

    :D:D

     

    ahah izvini ako sam te naljutio samo sam rekao malu kritiku da ne ispadne da te samo hvalim! :D

    jos jednom, domacinski sistem, i ovi stalci su odlicni! :)

  9. On 16.6.2018. at 14:31, siroma said:

    Moj savet :

    Sve pare što imaš daj za zvučnike. Za siću kupi neki SH Amp. Izvor maka i laptop u početku ako nemaš CD medijume ( i ploče).

    (Za te pare i SH zvučika ima odličnih. Da ne pominjem vintage )

    Pa posle polako apgreduješ. Izvor . P apojačalo, Pa ...DAC, strimer,... Nikad kraja

    Ali zvučnici su osnovno. I krucijalno.

    ja sam naopak prvo sam pozario pojacalo i sad teram neke sony zvucnike sa stuba i vec sam cuo poboljsanje. :) 
    Inace zasto cd medijum vs laptop? Ja gledam da kupi spotify premium jer daju streaming visokog kvaliteta. 

  10. Ja tv slabo gledam na mom najvise igram xbox a imam tv od 42'' JVC koji pusta 1080p. 
    Iskreno ne vidim potrebu za tvom od 4k jos uvek, sa obzirom da jako malo medija koje ja licno konzumiram uopste pusta 4k. 

    Sto se velicine tice, 40-42 inca sa razdaljine od 4-5 metra je sasvim dovoljno pa i 6-7 metra kako mi je u dnevnoj sobi. 
    Ne vidim potrebu za vecim tvom.

    Sa druge strane projektor je mnogo bolja kupovina ako vec neko tezi za velikom slikom, jeftiniji i prakticniji, moze i na terasu uvece. 

    Mislim da je bolje uloziti u tv sa boljim panelom, koji ima bolji kontrast nego u ove jeftine televizore velike rezulocije koji trenutno ne koriste puno jos uvek osim ako neko ne kupuje 4k filmove ili strimuje 4k netflix..
    ili sacekati jos god dve da im se cena obori. 

  11. 1 minut ranije, Krca44 said:

    Nema na cemu, zao mi je sto ne mogu reci nesto vise

    Videcemo kada krenem da podesavam stvari, cackao sam po drugim temama, forum je aktivan voljni ste da pomognete zainteresovanim korisnicima to je bitno. 

×
×
  • Create New...